Pratite nas

Istaknuto

MESIĆ USTAŠA, UDBAŠ ILI VELEIZDAJNIK?

Objavljeno

na

Kontroverzni uradak kojega je svekolikoj hrvatskoj javnosti obznanio intrigantni Velimir Bujanec u svojoj kultnoj emisiji „Bujica“, analizirajući uradak višeslojno, on u sebi sadrži elemente rasterećenja Hrvatske opterećene fabriciranim mitovima, poglavito mitom o Jasenovcu, ali istovremeno sadrži veliku opasnost za Hrvatsku u današnjem trenutku istine  kada je došlo do hiperinflacije proizvodnje fašizma i ustaštva. Zbog toga ovim Mesićevim eskapadama treba prići s krajnjim oprezom i izbjeći udbaške zamke koje se kriju u pozadini ovog događaja.

Prvo objektivno pitanje koje bi trebali postaviti je svakako pitanje zbog čega je ta snimka Mesićevog „ustašovanja“ čekala sakrivena  u nečijoj ladici pune 24 godine? Zbog čega ta snimka nije izašla u javnost u vrijeme Mesićeve kampanje za predsjednika republike? Zbog čega snimka nije izašla kada je pokrenuo monstruoznu detuđmanizaciju, progon branitelja, progon Hercegovaca, u trenutku kada je besramno dilao tajne dokumente haškom tribunalu i kada je lažno svjedočio pred tim istim sudištem na štetu Hrvatske i kada je megalomanski sricao hvalospjeve Titu i antifašizmu? Zbog čega tada nije dovedena u pitanje Mesićeva vjerodostojnost dok je obnašao najvažniju funkciju u državi? Ključno je pitanje tko je tu snimku dostavio Velimiru Bujancu, s kojim motivom i kakve će reakcije u medijima i u svekolikoj hrvatskoj javnosti ta snimka izazvati.

Činjenica je da je Mesić u trenutku nastajanja te snimke bio visoko rangirani HDZ-ov dužnosnik, čini mi se glavni tajnik stranke! Činjenica je da je Mesić znao da se sastanak snima, a po svom rangu jedini je imao pravo na vlasništvo te snimke!  Snimanje je vjerojatno osobno odobrio. Dakle, nije li ta snimka došla upravo iz Mesićeve ladice kako bi zapravo teško naštetila Republici Hrvatskoj u ovoj nemilosrdnoj proizvodnji ustaštva radi opravdanosti postojanja Titovog antifašizma!

Ova snimka klasičan je udbaški modus operandi, „žrtva kvalitete“ u ovoj klasičnoj političkoj šahovskoj partiji u trenutku kada se Hrvatska nalazi na najznačajnijoj političkoj prekretnici uslijed svjetskih globalnih zbivanja. Dakle, hoće li Hrvatska biti snažna, suverena nacionalna država po Trumpovom modelu u SAD-a ili će i nadalje voditi slugansku politiku prema Bruxellesu i Beogradu? Ova snimka ide u rang „svastike s Poljuda“ i teško će međunarodno naštetiti Hrvatskoj u trenutcima kada nas čeka obilježavanje Holokausta. Zar nije indikativno da su  Židovske općine u Hravatskoj dan prije objave snimke dale  priopćenje o svom bojkotu obilježavanja Holokausta? Zar  nije indikativno da je snimka osvanula kao bomba na dan kada je Andrej Plenković otišao u posjetu Izraelu? Programirani i vjerojatno dogovoreni, ali fingirani napad na Mesića kako bi se naštetilo Hrvatskoj doći će upravo iz Židovske općine, jer Mesić po njima apsolutno relativizira žrtve Jasenovca, a Židove, najveće stradalnike Jasenovca uopće u toj snimci nije ni spomenuo. Hrvatski, Titovi, antifašistički Židovi ovo sigurno ne će prešutjeti i ova vijest će obići Svijet. Napad će doći iz Srbije, jer ovo im je melem na ranu o ovo predizborno vrijeme , krucijalni dokaz fašizacije Hrvatske koji dolazi iz usta predsjednika Mesića u dva mandata. Nitko u Svijetu, ma koliko dobronamjeran bio, Mesićevu obranu Artukovića i Jasenovca ne će i ne može svesti na njegovo šarlatanstvo. Ako netko misli da će ovo mentalno komunistički mediji prešutjeti grdno se vara. Naprotiv! Mesićeve izjave sa snimke iskoristit će kao krunski dokaz da je Hrvatska fašistička i ustaška država koja relativizira Holokaust! Razapet će Mesića kako bi razapeli Hrvatsku!

A Mesić, taj licemjer i veleizdajnik, u svom partizanskom predsjedničkom uredu debelo će se smijati, jer njegov je jedini motiv bio i ostao spriječiti jačanje , suverene, nacionalne Hrvatske države potpuno neovisne od regiona i Beograda! Zbog tog veleizdajničkog motiva Mesić je spreman otrpjeti i batine medija i batine međunarodne zajednice i batine Židovske općine, jer na kraju bit će to za  njega slatke batine.

Hrvatski domoljubi, neumorni istraživači istine o Jasenovcu, gospoda Igor Vukić i Stjepan Razum, ne će nasjesti na ovaj Mesićev spin, ne će Mesićeve eskapade uzeti kao vjerodostojan povijesni iskaz, jer ono što je iskazivao Mesić tek je djelić povijesne istine o nametnutim mitovima koji teško opterećuju hrvatsko društvo i državu.

Hrvatskim domoljubima koji ionako znaju sve o mitu o Jasenovcu, lažima o  Stepincu, o istini o Bleiburgu nije potreban đavolji odvjetnik Mesić i bilo bi ponižavajuće pozivati se na iskaze iz njegove snimke. Znanstveni povijesni pristup tim temama jedini je put izlaska Hrvatske iz mračnih okova mentalno komunističkih laži.

Hrvatski domoljubi moraju izvršiti snažan pritisak na ministra Orepića da konačno riješi krucijalno kazneno djelo „crtača poljudske svastike“, jer rješavanjem tog slučaja doznali bi tko su kreatori i proizvođači fašizma i ustaštva u Hrvatskoj. Dok Nikola Grmoja na sva usta hvali Orepića kao najuspješnijeg ministra treba se upitati!? Ne skriva li možda i Orepić ovaj slučaj kao što je to činio Ostojić radi svojih sebičnih, veleizdajničkih  partitokratskih interesa, kako istina ne bi naštetila njihovim partijama.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

>mesic-hvali-andriju-artukovica-negira-komunisticku-istinu-jasenovcu-video

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Događaji

Ukrcajte se na ‘Vlak slobode’: ‘Sjećamo se dana kada je 100.000 ljudi na Rivi pokazalo što je hrvatsko jedinstvo’

Objavljeno

na

Objavio

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom

“Vlak slobode” Split-Knin-Split, u spomen na istoimeni vlak koji je vozio na današnji dan 1995. od Zagreba do Splita i kojim je označen završetak oslobodilačke vojno-redarstvene operacije “Oluje,” krenuo je u subotu sa splitskog Željezničkog kolodvora, organiziran na poticaj splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Njime se želi očuvati memorija na događaj prije 22 godine kada je “Vlakom slobode” iz Zagreba u Split doputovao tadašnji hrvatski državni vrh na čelu s predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom. Tada se na splitskoj Rivi okupilo više od 100 tisuća građana, podsjetio je gradonačelnik Krstulović Opara.

“Mi u Splitu smo jako ponosni na taj događaj i tadašnji doček ‘Vlaka slobode’ kojim je označeno hrvatsko nacionalno jedinstvo i kraj ‘Oluje’. U povijesti Splita i Republike Hrvatske ostat će sjećanje na tadašnji upit predsjednika Tuđmana okupljenima na splitskoj  Rivi – ‘što im još može obećati’, a oni su svi jednoglasno glasno odgovorili ‘Vukovar’, ‘Vukovar’ ” , naglasio je u izjavi novinarima splitski gradonačelnik.

Direktor HŽ Putnički prrijevoz Željko Ukić, koji se pridružio današnjem “Vlaku slobode” Split-Knin-Split, izjavio je kako su Hrvatske željeznice podržale prijedlog grada Splita za obilježavanje spomena na “Vlak slobode” koji je prije 22 godine  putem od Zagreba do Splita povezao do data razdijeljenu Hrvatsku zbog velikosrpske oružane agresije.

“‘Vlak slobode’ prije 22 godine važan je i za Hrvatske željeznice jer je njime povezan Zagreb i Split,” rekao je Ukić.

U današnjem “Vlaku slobode” su brojni uzvanici među kojima i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban. Na putovanju do Knina ovaj vlak staje na mjesnim gradskim i općinskim željezničkim postajama gdje u njega ulaze gradonačelnici i načelnici mjesta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

25. kolovoza 1991. – početak bitke za Vukovar

Objavljeno

na

Objavio

Današnji dan 25.08.1991. smatra se početkom bitke za Vukovar. Borbe u gradu i oko grada, sa poginulim i ranjenim, vodile su se od svibnja 1991., ali tog dana grad je napadnut iz svih smjerova svim raspoloživim naoružanjem “JNA”, uključujući avione.

Naime tog dana “Jugoslavenska narodna armija” koja je sve vrijeme uoči napada glumila suzdržanost i neutralnost kao ” tampon zona sukobljenih strana” otvoreno se svrstala na stranu agresora u trenucima kad je bilo vidljivo da regularne hrvatske policijske snage polako preuzimaju nadmoć na terenu nad srpskim teroristima i paravojnim formacijama.

Vidjevši da bi se ratna sreća mogla okrenuti na hrvatsku stranu, “JNA” je sve svoje potencijale, naoružanje i kompletnu ratnu mašineriju stavila na raspolaganje paravojnim srpskim snagama i pridružila se u sveopćem napadu na Vukovar.

To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane “Jugoslavenske narodne armije”, uz pomoć srpskih paravojnih snaga od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata.

Bitka je završena porazom Zbora narodne garde i jedinica MUP-a, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva.

Grad je naposljetku potpuno uništen i okupiran 18. studenoga 1991.

Prema specijaliziranom elektroničkom portalu o Domovinskom ratu “Domovinski rat On Line”, ukupan broj stradalih boraca na hrvatskoj strani, gardista i policajaca, procjenjuje se na oko 2.500.
Oko 7.000 osoba, civila i vojnika, završilo je nakon pada grada u logorima u Srbiji. Poginulo je oko 1.000 civila, od čega 86 djece, od kojih je najmlađe imalo 6 mjeseci (Ivan Kljajić), koji je poginuo od krhotina srpske granate dok ga je otac Pavle Kljajić držao u rukama (ranjen u tom napadu, i on je uskoro umro).
Ranjeno je 2.500 osoba od čega su 570 ostali trajni invalidi. Bez jednog ili oba roditelja ostalo je 858 djece.
Još uvijek se traži gotovo 500 nestalih Vukovaraca.

Prema istom specijaliziranom elektroničkom portalu ukupan broj stradalih vojnika “JNA” i četničkih snaga na širem području Vukovara procjenjuje se do 8.000 poginulih, do 15.000 ranjenih te između 400-600 uništenih tenkova, oklopnih i transportnih vozila (JNA priznaje 110) , te oko 20 uništenih zrakoplova i helikoptera (“JNA” priznaje dva).

Za mnoge ratne zločine: ubojstva civila, mučenja i ubijanja, progone, etničko čišćenje, potpuno uništenje grada (tzv. famozno „prekomjerno granatiranje“), rušenje bolnice, kulturocid, logore u Srbiji i drugo još nitko nije odgovarao.

facebook komentari

Nastavi čitati