Mijat Stanić: Spasili smo naše autoceste!

0

Predsjednik Nezavisnog cestovnog sindikata Mijat Stanić, jedan od organizatora inicijative “Ne damo naše autoceste”, vjeruje kako su skupili dovoljno potpisa nakon što je prikupljanje istih za referendum protiv monetizacije autocesta završio noćas u ponoć.

“Iako nemamo točan, prema procjenama, imat ćemo dovoljan broj potpisa. Prema pojedinačnim dojavama koje dobivamo, smatram da ćemo imati i rezervu“, rekao nam je, predsjednik Nezavisnog sindikata Mijat Stanić.

Dodao je kako su povjerenici u nedjelju počeli s prikupljanjem potpisa po gradovima i županijama, koji će se potom do srijede dostaviti u Zagreb. Nakon što se potpisi pregledaju, nastavio je Stanić, odbacit će se neispravni,a potpisi koje će inicijativa procijeni ispravnima, predat će se u Sabor.

“Za pregled potpisa tražit ćemo 15 dana, točno onoliko koliko je nama dopušteno za prikupljanje potpisa“, rekao je Stanić.

Predsjednik Nezavisnog cestovnog sindikata naglasio je kako će  od Vlade tražiti da se referendum održi na dan održavanja predsjedničkih izbora.

“Želimo da referendum predstavlja minimalan trošak. Ukoliko Vlada to ne odobri, tumačit ćemo to kao pravljenje nepotrebnog troška državnog proračuna”, zaključio je Stanić.

Budući da smatra kako je Vlada donijela odluku o davanju autocesta u koncesiju mimo pravila, Stanić je najavio i podizanje kaznene prijave.

“Tražit ćemo ispitivanje svega što se događalo oko monetizacije te, u pozadini, čiji su to bili interesi koji imali za cilj napraviti toliku štetu. Ovdje je riječ o Vladi koja ne smije varati svoje građane. Da imamo pravo Državno odvjetništvo koje radi svoj posao, ne bih ni morao podnositi prijavu”, zaključio je Stanić.

ZAHVALA:

Predstavnik inicijative “Ne damo naše autoceste” Mijat Stanić danas je na svom Facebook profilu zahvalio je volonterima i potpisnicima za referendum protiv monetizacije autocesta.

“Spasili smo naše autoceste, hvala svim volonterima koji su strpljivo prikupljali potpise od prve do zadnje minute trpeći vremenske nepogode, pritiske, osporavanja, a ponekad i uvrede”, istaknuo je Stanić.

“Hvala svim građankama i građanima što se unatoč svim manipulacijama, zastrašivanjima, demagogiji i spinovima nisu dali zbuniti nego su potpisali za referendum protiv koncesije. Hvala svim medijima koji su korektno pratili našu akciju, a i onima koji su bili manje korektni…

Učinak je bio isti, netko je potpisao zbog argumenata, a netko zbog inata.

Hvala i svima koji su na bilo kakav način pomogli, pa makar i dijeleći s nama želju za uspjeh akcije…
Jednostavno: HVALA NARODE… SPASILI SMO NAŠE AUTOCESTE!!!!”, poručio je Stanić.

Jučer u ponoć je završilo prikupljanje potpisa za referendum protiv davanja autocesta u koncesiju. Organizatori tvrde da imaju dovoljan broj potpisa, odnosno više od 450.000. (facebook)

facebook komentari