Milan Bandić: Dajem ostavku i idem na izbore!

0

Svoj ću status sigurno riješiti prije 2. lipnja kada bi moja zamjenica Sandra Švaljek, dvije godine od mog izbora, trebala preuzeti funkciju gradonačelnika – kazao je Bandić i opovrgnuo medijske napise kako ima 4 neprijavljena stana u Zagrebu

Bolje imati četiri stana u Zagrebu, nego četiri ljubavnice – šalu na stranu, ja ništa nisam zatajio, sve što imam je ono što piše u imovinskoj kartici, a to je stan u Bužanovoj od 126 kvadrata, garažno mjesto i malu šupu, vikendicu od 54 kvadrata u Samoboru i jedan oldtimer koji nije u voznom stanju – poručio je gradonačelnik Milan Bandić gostujući u političkoj emisiji “Studio 4” na HRT-u.

Svoj je jedini stan, taj u Bužanovoj, gradonačelnik, kojemu je to dužnost zbog afere Agram zabranjeno obavljati, kupio kreditom od 164.000 švicarskih franaka, podignutim prije 9,5 godina i kojeg mjesečno, kaže, otplaćuje 6730 kuna mjesečno. Spomenuo je uzto i kredit od 111.000 eura.

Dodao je kako će njegovi odvjetnici uputiti dopis medijima i demantirati podatke o tome da u svome vlasništvu ima još i četiri stana, ili će u suprotnome zadovoljštinu potražiti na sudu.

– Ako institucije utvrde bilo što izvan onoga što imam u imovinskoj kartici, spreman sam odmah dati ostavku i istoga trena potpisati abdikaciju i više se nikad ne baviti javnim poslom – istaknuo je.

S obzirom na sudski proces koji se protiv njega vodi nije mogao komentirati optužnice, pa se osvrnuo na vođenje grada i rad svoje zamjenice Sandre Švaljek.

– Dobro radi svoj posao, s obzirom na uvjete i mogućnosti. Ona je moj izbor i vjerujem svome timu, tako da me nije razočarala što se nije učlanila u Klub Milana Bandića – kaže gradonačelnik, te otkriva kako će svoj status sigurno riješiti prije 2. lipnja kada bi Sandra Švaljek, prema zakonu, trebala dvije godine preuzeti funkciju gradonačelnika.

Na pitanje novinarke hoće li dati ostavku i kandidirati se na lokalnim izborima dao je naslutiti potvrdan odgovor.

– Ne bih sjedio doma još dvije godine, a ne radio, to mi nije svojstveno, i da gledam kako se ne realiziraju moji projekti. To ne bi bilo dobro – rekao je samouvjereno Bandić.

[ad id=”40551″]

facebook komentari