Milan Bandić odgovorio Hasanbegoviću u vezi promjene imena Trga maršala Tita

11

Aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izjavio kako je njegova Stranka rada i solidarnosti spremna odustati od svih čelnih funkcija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini samo kako bi se formirala “velika koalicija”.

“Po rezultatima nam pripada predsjednik Skupštine, ali spremni smo sve žrtvovati samo da vidimo taj konsenzus i da bude malo hrvatskog zajedništva”, rekao je Bandić u vijestima RTL-a. Njegova Stranka rada i solidrarnosti, naime, relativni je pobjednik nedjeljnih lokalnih izbora, ali u Skupštini nema većinu.

Na riječi Zlatka Hasanbegovića, s liste nezavisne Brune Esih koja je također ušla u Skupštinu, da su spremni poduprijeti Stranku rada i solidarnosti u Skupštini ako promijeni ime Trga maršala Tita, Bandić odgovara: “Moja sugestija Hasanbegoviću je da nema uvjeta”.

Ponovio je da o imenu toga trga građani trebaju odlučiti na referendumu. “To je jedino moguće. Jer, što ako mi sad promijenimo ime, a poslije dođe lijevija opcija na vlast u gradu, znate što će oni napraviti? Opet će promijeniti ime i nismo napravili ništa”, kazao je.

Hasanbegović: Razgovarat ćemo s onima koji će potpisati da su za promjenu imena Trga maršala Tita

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Kakav referendum za masovnog ubojicu, čovječe? Ovakvi bi mogli slaviti Josefa Mengelea kao velikog lječnika

  • Vladimir Dananić

   Kad već spominješ nacističke liječnike dobro je spomenuti činjenicu da nacistička i komunistička eugenika nisu nestale, nego su samo promijenile naziv. Možeš biti siguran u to da se u nekim akademskim krugovima sigurno štuju „dostignuća“ zločinaca u znanosti. Mnogi će danas reći da ne podržavaju tzv. „socijalni darvinizam“, ali ih to ne će spriječiti da upravo to rade u svojim laboratorijima i da to prenose na društvo.

   Nekda su izgrađivali „arijevskog čovjeka“ u Njemačkoj, odnosno „sovjetskog čovjeka“ u SSSR-u. Danas u EU i diljem Zapada izgrađuju „tolerantnog“ čovjeka, koji će tolerirati sve što mu vlast kaže.

 • Vladimir Dananić

  Ja sam za NACIONALNI referendum o „drugu Titi“. Valja ime toga zločinca izbrisati sa svih trgova i ulica diljem Hrvatske.

 • Istina

  Treba donijeti zakon da se zabrane svi simboli vezani za komuniste i četnike. Na žalost, tko vlada u Hrvatskoj od toga zakona ništa. Sam Pupovac na prozivke zbog kokarde kaže u Hrvatskom Saboru da kokarda u Hrvatskkoj nije zabranjena. Žalosno je to da su zabranjena obilježja hrvatske vojske iz II. svijetskog rata, a da su dozvoljena obilježja (crvena zvijezda petokraka i kokarda) onih koji su nas udruženo napali kako u II. svijetskom ratu, tako i u ovom zanjem ratu.

 • Argus Panoptes

  Milan postaje produžena ruka Hdz-A.Njima također nije stalo da se s Titom talasa dok imaju goluba(Pupovca) u ruci,no golublja fiziologija proizvodi prebrzo i previše izmeta i okolina je prinuđena da ga konačno zatvori u krletku.

 • Bandić ostaje Bandić a da ne nabrajm ništa više. Kako je LAŽOV, HOŠTAPLER, LOPOV I IZDAJICA Mesić rekao Karamarku da do LUSTRACIJE neće doći za njegova života. Mesić je za sigurno znao što je govorio, jer on u svojim rukama ima samo jedne uzde kojima poteže lijevo/desno, tako/amo i steže i priteže koliko mu treba da svima začepi usta. Tako ti je i za Milana Bandića. On kao titovac broj DVA (2) drži titove uzde i steže i priteže kako on hoće i dokle god on hoće. Dokaz tomu je i to da će se skori mnogi ako ne svi složiti sa njegovom izjavom da se treba napraviti REFERANDUM, a da nije rekao:

  KAKO TAJ TRG NIJE REFERANDOMOM TU DOŠAO, MI ĆEMO GA BEZ REFERANDOMA UKLONITI…

  To je Milan Bandić, titovac BROJ DVA (2)

  PRINCIPI I NAČELA PRIPADNICIMA I PRIJATELJIMA HRVATSKOG NARODNOG ODPORA – ZNAK VJERNOSTI POVODOM 25 GODIŠNJICE USTAŠKOG POKRETA 1929 – 1954
  http://otporas.com/principi-nacela-pripadnicima…/

  • EMINƎM

   da mu slovenci kao titu za kaznu odrežu nogu

 • EMINƎM

  bandićev tata je imao lijepu smrt, obiteljski delirium tremens

 • kostresh

  zar se taj refic ni desil 90-te kad su “hrvateki” rekli NE svima titicima i banditicima?

 • bubnjar

  Jedan ciničan komentar:
  Bandić hoće reči: Tito je pobio šestinu naroda, ali ga narod (oni koje je poštedio) voli. I kako ću ja sad odlučivati umjesto njih.
  Što ćeš, kad je narod takav kakav jest (na čitatelju je da usporedi s čime hoće), pa bira to što bira.

 • Dusko Besenic

  Ima nekoliko jako praktičnih i nepogrješivih parametara po kojima bi se mogla lustracija vrlo efikasno i dosta nepogrješivo provesti u život,kojom bi bili zahvaćeni i ovakvi,koji balansiraju između starih zala! Tko može “progutati” tako glupu izliku kao što je referendum,po ovom pitanju,kada referendumom nije ni dato takvo ime Trgu,već ga je dala jedna politička opcija koja je bila u većini ili da otvoreno priznamo sami sebi i cijelom narodu,kako vlast u Hrvatskoj i dalje drže udbokomunjare,a mi,evo, “ne možemo ništa”! Šta stvarno ne možemo ništa???