Pratite nas

Komentar

Milan Kujundžić najavio izlaznu strategija – Ako izgubim pokraden sam!

Objavljeno

na

Predsjednički kandidat Hrvatske zore Milan Kujundžić započeo je prošlog vikenda provedbu izlazne strategije iz sasvim izvjesnog poraza na predstojećim predsjedničkim izborima.

Tako se naime mogu tumačiti Kujundžićeve najave, izrečene na tiskovnoj konferenciji, prema kojima će na predsjedničkim izborima on navodno biti pokraden.

-Spremaju se ukrasti glasove, prevariti i medijskim linčom ocrniti sve one koji su različiti, drugačiji i koji će od Hrvatske napraviti zemlju rada i prosperiteta, a ne zemlju podzemlja, kriminala u rukama političkog podzemlja, obavještajnih službi i mafije – kazao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Milan Kujundžić, pripremajući si na taj način odstupnicu u slučaju sasvim izvjesnog izbornog poraza.

Tvrdeći kako je krađe glasova bilo i prije, najavio je mogućnost da bi on mogao biti pokraden pred samo zatvaranje biračkih mjesta.

-Nigdje na svijetu nema izlaznosti od 17 do 19 sati 30 posto kao što ima u Hrvatskoj. To je pokazatelj da tada nastaje mrak i nastaju nepostojeći, fantomski listići. Toliko u svijetu nema nevažećih glasova koliko ih ima u Hrvatskoj. Tada rade olovke kada se na listiće onih kandidata koji im se ne sviđaju još zašara kako bi postali nevažeći – rekao je Kujundžić

Mada su informacije o gradnji vila i njegovom poslovanju s tvrtkom Olympus javnosti poznate od rujna 2008. godine, kada ih je objavio Jutarnji list, za aktualiziranje te teme optužio je “političko podzemlje”, pojašnjavajući kako se “alatima medijskog linča i klevetama” pokušava zaustaviti njegovo “paljenje svjetla” u Hrvatskoj”.

Ne pojašnjavajući uopće optužbe na vlastiti račun zbog poslovanja institucije na čijem je čelu bio u dva mandata, kao niti porijeklo imovine s kojom rasplaže, svoje je protukandidate pozvao da predstave imovinske kartice i način na koji su došlo do svoje imovine.

Izuzetak je napravio u slučaju kandidata Živog zida Ivana Vilibora Sinčića, rekavši da o njemu misli sve najbolje jer zagovara isto što i on.

-Spreman je paliti svjetlo u Hrvatskoj, progovoriti o svemu, o lustraciji – političkoj, gospodarskoj, financijskoj i funkcijskoj – istaknuo je Kujundžić.

Inače, u djelu javnosti  sve se otvorenije mogu čuti tvrdnje kako stvarne  razloge Kujundžićeve kandidature, kao i njegovo programsko opredjeljenje temeljeno na promociji izvedenica izvučenih iz Josipovićeve “nove pravednosti” i “druge republike” treba tražiti upravo u sumnjama vezanim za njegove poslovne aranžmane dok je bio ravnatelj bolnice Dubrava, kao i u interesima nekih “regionalnih” grupacija.

Josip Zdunić/HRsvijet

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati