Milan Kujundžić najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

253
Milan Kujundžić danas je službeno najavio kandidaturu za novoga hrvatskog predsjednika i poručio kako je došlo vrijeme da se stvara nova Hrvatska, zemlja hrabrih i ponosnih ljudi, Hrvatska čiji će predsjednik biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini.
Došlo je vrijeme za promjene, ne može se više krasti budućnost hrvatskoj djeci, poručio je Kujundžić sa skupa u Zagrebu na koji je došao uz zvuke pjesme Stina pradidova te odobravanje brojnih simpatizera.

Uvjeren je kako hrvatskom narodu može dati bolju budućnost, te kako zajedno s njim može stvoriti prosperitetnu Hrvatsku. Moramo hrvatskom čovjeku vratiti dostojanstvo, ugasiti beznađe, vratiti nadu i ponos, ističe Kujundžić i poručuje kako su za to potrebni drugi ljudi, ne oni kojima su se s kolijevkom prostirali crveni tepisi.

Otkrio je i što će raditi, ako bude izabran za predsjednika države. Uredit ću državu, početi voditi državnu, nacionalnu, a ne stranačku politiku, obećava Kujundžić.

Uzorak SlikeKaže kako se mora ujedniti hrvatski narod u zemlji i iseljeništvu, zaštititi dignitet Domovinskog rata i branitelja, posebno skrbiti o Hrvatima u BiH, napraviti novi regionalni ustroj, odnosno organizirati državu u pet velikih županija, osnažiti sustav obrazovanja.

Obećava cestovno spajanje južne Hrvatske s ostatkom države, kaže kako se mora sačuvati i ojačati Hrvatsku vojsku, pokrenuti borbu protiv političke i svake druge korupcije, Hrvatska se treba okrenuti poljoprivredi, reindustrijaizaciji, energetici, prometu, mora se demogarski obnoviti.

Što učiniti s narodom koji umire, u zemlji u kojoj su vlasti ugasile nadu opstanka najsposobijima, upitao se Kujundžić. Kad je riječ o funkciji predsjednika Republike, naglašava da predsjednik mora biti državnik, a ne eksponent interesa domaćih i stranih grupacija, mora biti oporba u pozitivnom smislu.
Ono što ću sigurno napraviti, ukinut ću instituciju doživotnog predsjednika, najavio je Kujundžić i ‘zaradio’ frenetičan pljesak.

Isti je pljesak dobio i za poruku da se mora zaštiti dignitet Domovinskog rata, promijeniti laž u preambuli Ustava, jer Domovinski rat je temelj suvremene hrvatske države.

Kujundžić poziva na dijalog i istinu, naglašava kako se ne smije ostati u ideološkim i stranačkim rovovima koji su uništili hrvatsku državu. Oni nas žele zadržati u tim rovovima, jer oni od njih jedino imaju koristi, i kao jazavci iz tih rovova truju i uzimaju sve od hrvatskog naroda, ustvrdio je Kujundžić.

Novi predsjednik, kaže, mora donijeti novi Ustav, nisu dovoljne parcijalne promjene koje danas neki prigodničarski zazivaju, treba promijeniti izborni zakon korijen svih zala i nevolja.

Sramotnim je ocijenio što Josipa Perkovića, umjesto hrvatskog, procesuira njemačko pravosuđe. To je grijeh prethodnih i sadašnjih političkih kasta i hrvatskog pravosuđa, mogli su to napraviti da su htjeli, skrivali su sebe i svoje očeve, skrivali su pljačku, to su radili, ustvrdio je Kujundžić.

Nije imao pohvalnih riječi za rad aktualnog predsjednika države. U mandatu predsjednika na odlasku BDP pada, udvostručen je državni dug, stotine tisuća građana došle su na rub egzistencije, utrostručen je broj ovrha, pobrojao je.
Stoga je, kaže novom hrvatskom predsjedniku beskrajno puno raditi, a ne pričati priče.

Moramo zaustaviti proces propadanja, demokratizirati državu, dovesti nove ljude, vratiti nacionalni i ljudski ponos, a za to je potrebit i novi predsjednik, koji ima životno iskustvo znanje, snagu i odlučnost, poručio je Kujundžić. Predsjednik, kaže, ne može šutjeti pet godina, spavati zimski san, a onda kad mu treba novi mandat, probuditi se i početi govoriti što bi sve radio.

Hrvatskoj, naglašava, treba predsjednik koji će biti oporba svakoj vlasti koja ne vodi zemlju u pravom smjeru, a to može samo predsjednik koji ne nosi dug i obveze prema bilo kojoj stranci i interesnoj skupini, predsjednik koji se neće ugibati prema ničijim interesima, koji će časno predstavljati svoju zemlju, a ne hodati po svijetu i sramne stvari govoriti o svojoj zemlji. (hrt.hr)

>>Da, devedesete sam bio protiv Tuđmana

facebook komentari

 • 1diablo

  Po meni bolja opcija od barbike i lijevog beka sa đozlucima..

  • sui

   Barbike? Tko je to? Neki novi kandidat?!

   • 1diablo

    gđa Kolinda..

    • sui

     Ma zbilja…?!

     A po cemu je to Kujndzic bolji od KGK?!

     • 1diablo

      Iza Kolinde stoji Karamarko(dovoljno da meni padnu roletne na oči)tako da Brisel neću ni spominjati.Milana sam slušao par puta,zadnji put kad je gostovao kod Stankovića u NU 2 i ostavio je jako dobar utisak..Ima inteligenciju i stav jednog kvalitetnog državnika!

     • sui

      Nije korektno KGK nazivati barbikom. Moze se ne svidjati bilo komu, ali nije u redu uspjesnu zenu i majku etiketirati kao barbiku.

      Iza Kujundzica ne stoji nitko? Savez (koji je za regionalizaciju RH – sto je i sam Kujundzic najavio)? Loso i Lukic?! Osim toga, tko ce konacno reci istinu: je li bio branitelj (ako je upisan u Registar), ako jest kako je onda mogao ici na strucno usavrsavanje u tom razdoblju?

     • 1diablo

      Mislim da je on to pojasnio u emisiji NU 2..Dok god u HDZ-u sjedi Vladimir Šeks nema tu ni d od demokratske stranke,a to su na svojoj koži osjetili i mnogi HDZ-ovci,od Glavaša pa na dalje…

     • Ljuta Trava

      Kujundžić ima istog gazdu kao i Đapić.

     • sui

      Sto je pojasnio? Bio je na strucnom usavrsavanjU?? A kako je onda bio i branitelj?? To nije razjasnjeno, ni kako je pokusao upisati sina na medicinu…?!

     • Ljuta Trava
     • Alan B’Stard

      Tko je Ivan Rude, izgleda da je to jos jedan kandidat!?

     • sui
     • Ljuta Trava

      Neki sindikalac ili direktor , ne znam .Slijedi gostovanje kod ACE , pa piramida dva puta a tek javna rasprava …..

     • peppermintt

      nekoliko puta sam ga slušala , on je zapravo stručnjak za tečajeve, dojmio me se pozitivno kao stručnjak…al ovdi bezze ulijeće

     • 1diablo

      Naveo je točno koliko je mjeseci bio i demantirao je podvojenog Hebranga..

     • Ljuta Trava

      Koliko je poznato ništa demantirao nije , a niti može demantirati da je bio DEZERTER.

     • sui

      :))))))))) A koliko ima braniteljskog staza?

     • Ljuta Trava

      U Munsteru jako puno .

     • 1diablo

      Ovi ostali sve odreda branitelji ili što??Misliš da su kusali rov?? 🙂

     • Ljuta Trava

      Koji ? Na koje misliš ?

     • 1diablo

      Pa ni jedan kandidat..Što misliš da je neki gastroenterolog u HR bio na bojišnici..Dajte ljudi!!Kod nas su svi liječnici upisali braniteljski staž,sredili vojne mirovine,a vojsku su vidjeli jedino u ambulanti ili ambulantnim kolima..

     • Ljuta Trava

      Ili nikada nisi bio na fronti ili provociraš . Upravo danas kada se obilježava bitka za Farkašić , vozio sam dva ratna kirurga koji su spasili mnoge na prvoj liniji . Uostalom i gastroenterolog je vrlo bitan segment službe u ratnim uvjetima . Tako da su ti takve tvrdnje potpuno neutemeljene i uvredljive . Pogotovo kada se sjetim pokojne LJILJE ZRNO

     • wolf

      Otuka ti je on cili rat.

     • Ljuta Trava

      Pa čude me onda ovakvi stavovi

     • 1diablo

      Iskustvo iz rodnoga grada..Doktori nam Pukovnici i Bojnici sa mirovinama od 7000 kuna…

     • wolf

      istina.

     • 1diablo

      Pištolja ne znaju rastavit,a imaju sva moguća odlikovanja i činove,mirovine…Zna Lilith o čemu pišem,vjerovatno to grize i njega,ne znam..

     • Ljuta Trava

      I u čemu je problem ?
      Zar bi bilo bolje da su desetnici i na socijalnoj skrbi ?

     • 1diablo

      Ne,mogli su lijepo ostati liječnici i kao pošten svit,kada dođe vrijeme otići u mirovinu..Zašto pati za nečim što nije zaslužio?’Malo mu dr??

     • Ljuta Trava

      Zašto ti nisi Dr, i ne znam od kud ta sklonost zavirivanju u stanje tuđeg džepa . Kao da ti nije dosta tvojih briga pa brineš i tuđe .

     • 1diablo

      Zato što to nije moralno ni etično,ako ništa onda iz pijeteta prema poginulima!Ne znam otkuda tvoj interes da ih braniš,kada svatko živ zna koliko su ljudima uzimali novaca za lažne invalidnosti i kojekave papirine..Što se tiče činova,imamo više Generala i Pukovnika,nego Pentagon!! Sve po zasluzi,mošš mislit…

     • wolf

      Heh,samo nasa zupanija more pokrit do krima s generalima.

     • 1diablo

      Prijatelju,pusti isprazne floskule..Znamo svi kako su radili i što su radili..Oni i etika,mošš mislitt…Ljudima su uzimali zadnju marku za onu crkavicu od skrbi i još sebe prišlepali sa lipom mirovinom od 7 ili 9 000 kunića..BAGRA!!

     • wolf

      Napravili milionske biznise,sad dosa helez
      ukinija,oni svoje zasnjirali,to je gola istina

     • sui

      Ako to nije moralno (a slazem se kako nije), je li onda moralno da predsjednicki kandidat ima sporan braniteljski staz?!

     • 1diablo

      Ok,sporan je!Ima li ustav??Gospodine,toliko i toliko niste bili u zemlji dok se vodio rat i prc!!Gdje nam je bio trenutni premijer dok se vodio rat,a istoga je izabrao HR narod…Draga gospođo,da samo znate koje su splačine radili liječnici po Hercegovini sa braniteljskom populacijom i kako su je ogulili,povraćali bi ste 3 dana u vlastitom stanu..

     • sui

      Nazalost znam….. Zato sam i osjetljiva kad netko kaze da je branitelj, a onda se ispostavi kako nije, ako je ista sporno po tom pitanju za mene je to velikiii minus, a posebice ako ides upisati sina preko liste poginulih! Ta populacija je najgore prosla s vise aspekata, stalno su u nekoms trahu od reguliranja svog statusa – i to im visi na glavom a tu nema normalnog zivota….ni za cijele obitelji…

     • wolf

      S drugu stranu 20 000-30 000 partizanskih mirovina,nema iz 10 zivi od drugog svjetskog.
      A niko ih ne dira,nema revizije.

     • 1diablo

      Točno tako,ali otkuda nama pravo viriti u tuđi džep..Bog te tvoj,koja spika,eejj!!

     • wolf

      Da,a taj dzep pune od siromasnih gradjana.Ta nisu izmislili patent,pa da im provizija ide.

     • 1diablo

      Prijatelju ne treba nama neprijatelj,sami smo mi sebi dovoljni..Zvonimirova kletva.

     • wolf

      i od viska.

     • wolf

      Nije moralno ako nije bio,da se ne lazemo nije ni pola od 500 000 branitelja samo u matici.

     • sui

      Ne trebamo se lagati, dio lijecnika ali i zapovjednika (koji su potpisivali potvrde) snosi odgovornost…..

     • 1diablo

      Pojasni to travi,ne meni..Ja od Hrvatskoga naroda nisam uzeo jednu jeditu marku,a on bi trebao znati da je taj novac u njihovim džepovima,novac Hrvatskoga čovjeka,a ne njihov vlastiti..To su pijavice i lešinari koji su debelo naplatili svoje domoljublje i takve ne priznam…

     • sui

      Ne priznajem ni ja, … i ono sto najvise zamjeram HDZ-u je sto nije trajno regulirao status branitelja, bez mogucnosti da se njihova prava ukidaju ili reduciraju.

     • 1diablo

      Nije im bilo u interesu jer su i sami uvidjeli vlastitu korist u svemu tome a branitelje su rascjepkali na stotine udruga…

     • Ljuta Trava

      Za mali milion branitelj skije udruga krivi su smi branitelji a ne stranke .Za postojanje tolikog broja udruga u svakom slučaju se ne može kriviti nekog drugog jer bi to bilo samo traženje opravdanja .

     • 1diablo

      Ma da,kako da ne!Za sve su krivi branitelji,pa i za spisak od 500.000 ..KraDeZe je uvijek u pravu..Ubaci svoje uhljebe,rascjepkaj,zavadi pa vladaj..Doveli su narod do kontejnera,čekam idući korak stožernih HRVATA,Naravno,kada skinu ove zbunjole i neokomuniste…

     • sui

      Nema stranke ciji clanovi nisu krali, cijelu stranku nazivati tako nije u redu :-). SDP je pokazao vise “umijeca” na tom polju, kao i HNS! Samo su poluge represivnog aparata njihove pa nemamo sudskih procesa……

     • 1diablo

      Gospođo pojasnite to onim penzionerima u Zagrebu što pretresaju kontejnere za koricom kruha,ne meni..Hvala Bogu,ja još uvijek mogu nekako sa svoje dvije ruke priskrbit sebi za život..Pojasnite to onim Hrvatima u Mostaru u pučkoj kuhini i priupitajte ih o Draganu Čoviću..Osobno ću vas odvesti kolima(ako to želite) u Mostar da vidite mlade žene u 30-tima kako preturaju kontejnere u potrazi za hranom dok nekoliko km dalje Ćiril pravi Hacijendu i preusmjerava tok rijeke Radobolje..Svakodnevno se vide metastaze njihove vladavine..Ne treba tu velika mudrost,dovoljno je samo izaći među puk i promatrati..

     • sui

      Postovani, u Zagrebu je gradonacelnik Milan Bandic 🙂 – je li i on lopov?

      Zadnje 4 godine HDZ nije bio na vlasti, nije li tako? Nemojte me krivo razumjeti, ali zar dio odgovornosti prvenstveno ne lezi na politickom Sarajevu za tesko stanje u Mostaru? Koliko znam u tom predjelu ima i lijepih vila uglednih lijecnika :))))).

     • 1diablo

      Metastaze HR društva nisu počele vladavinom Milana bandića,već puno ranije,draga gospođo..Da se razumjemo,ne branim ni njega..Gospođo ne teglite me za jezik kako se ne bih raspisao o tim ”uglednim” liječnicima i njihovim kurvalucima,kuvertama,cijeđenju branitelja do zadnje marke..(sinoć smo pisali o toj tematici)..što se tiče Mostara..Pusti propagandu ćirila i njegove svite!!Jeste li bili na lijevoj obali gdje je Bošnjački puk??Pa ljudi su 10 puta u još goroj situaciji od ovih naših..Raspitajte se malo za ugledne liječnike i njihove egzibicije po teretanama u Grudama,terencima,itd..Ma neću kvariti ovaj portal radi Lilitha i peppermintta,jer to nisu zaslužili od mene..Znaju oni da ja pšem golu istinu ali nitko mi ne da Kiklopa kao sisatoj Niveski..Samo nastavite i ne ustručavajte se u svojoj borbi za svoja uvjerenja..Ja se vraćam virtualnom humoru i sexi temama,pošto je u reali prava Jeb…na…Žao mi je što nema Rite na ovome portalu da vam svima otvori oči,kao što je to radila na poskoku..-srdačan pozdrav-

     • sui

      Ne sporim negativnosti, nezakonitosti, nepotizam i razlicite nemoralne
      radnje pripadnika HDZ-a, no samo sam protiv generaliziranja. Svaka stranka na
      vlasti to radi. Problem u BiH je sto zbog nerijesenog nacionalnog pitanja
      unutar hrvatskog korpusa jos nema mogucnosti za neki korektiv HDZ-u. No i kad
      dodje taj trenutak, uvjerena sam kako ce i primjerice Republikanci ako izrastu
      (a mogli bi) imati isti obrazac ponasanja. (Vidimo da su 90-tka, Lijanovici i Jurisic bili znatno gori od HDZ-a. Slazete se s tim?!) Tako je svugdje u svijetu i u
      razvijenim demokracijama koje su nam cesto uzor. Samo tamo postoji politicka
      odgovornost u izvjesnoj mjeri, a i oblici nedopustenih ponasanja su
      profinjeniji odnosno narod je ekonomski zadovoljniji. No, i u tim razvijenim
      zemljama imate beskucnike i one koji kopaju po smecu….Nista nije idealno, u
      postojecjju situaciji – ja biram sada HDZ – jer boljeg nemamo.

      Ne vidim razloga bjezati od ovih tema……razumijem kako su vam te zabavnije :P,
      ….

     • Alan B’Stard

      Nema nikakvog kvarenja, koliko sam ja razumio razlicita misljenja su dopustena i pozeljna. Nema protekcije. Vazno je samo argumentirano pri

     • 1diablo

      Mislio sam na svoju malenkost,a vi ostali samo si dajte..Pa barem vas ja sve skupa razumijem jer sam liberal u duši..

     • sui

      Cudna neka liberalna dusa kad se KGK naziva barbikom :P.
      Premda, mora se priznati kako niste isli na osobne etikete komentatorima, samo ste HDZ oznacili jedinim krivcem za sve :))))

     • 1diablo

      Kako bi vi nazvali nekoga tko je pod kontrolom Brisela i pod patronatom Tomislava Karamarka..?Valjda ste nekada odsjedali u kazalištu?

     • sui

      Sve i da ona to jest, sto Vi navodite, barbika ni tada nije. 😛
      Tim izrazom se ponizava jer je zena – glupa, nesposobna….., A to je smisljeno u kuhinji IJ a MK koristi.Kad iza nekog muskarca stoji bilo tko – daju li se njemu takve etikete?

     • 1diablo

      Sve do jedan predsjednik kojega vidite na TV ili u živo je lutka pod kontrolom centara moći ili lutkara..Samim tim,ako je netko pod kontrolom lutkara onda i s pravom nosi taj naziv..Nisam imao namjeru poniziti ljepši spol,pa barem sam ja poznat kao veliki ljubitelj žena.. Evo,moja velika isprika što sam kontroliranu nazvao lutkom.. 🙂

     • sui

      To je vec nesto drugo :-).
      Tko misli da iza njih nitko ne stoji taj je naivan. No, postoji razlika kad se kaze lutka i barbika, posebice kad je takav izraz usmjeren prema zeni! 😛

     • sui

      Ako je to tako, tko stoji iza “lutka” MK? Po Vama?

     • peppermintt

      njih tamo priko Neretve reketare njihovi

     • peppermintt

      zanimljivo vam pitanje o Bandiću, večeras odgovor bruji na sve strane 😉

     • sui

      :)))))))
      1Diablo je kriv :))))).

     • 1diablo

      Sam je kriv,samo trebao se je pripremit kao i Jerko.Trenerka,četkica za zube,itd. 🙂

     • sui

      Na ovoj temi ima previse komentara, dok pronadjem di trebam replicirati ajme meni :))))). Vidjet cemo kako ce ovo zavrsiti, ne treba njega odmah otpisati…..Eliminiran je za Pantovcak, ali od njega se moze svsta nadati….. previse toga zna….

     • peppermintt

      aaha :)))

     • Alan B’Stard

      Nije mi jasno zasto bi tome bio krivac Dragan C.?

     • Ljuta Trava

      Na ovakav način i riječnim koji koristite ne može se voditi rasprava.Ti koji su iznijeli podatak o 500 000 branitelja su kosi matematičari pa su čak i mene prebrojali četiri puta u tom zbroju .Za jeftino politikanstvo sasvim zgodna brojka kao i za postizanje onog što su željeli ,postizanje daljnjih podjela i svađa.Žao mi je da i ti kao iskusan lisac nasjdaš na takve spinove .

     • sui

      Po meni cak i postojanje toliko udruga nije zapreka kvalitetnog zakonskog rjesenja te materije. Zakon donosi Sabor.

     • Ljuta Trava

      Apsolutno se slažem. Da udruge znaju jasno artikulirati ono što žele ,status i zakonska regulativa bi se sredili jako brzo.

     • wolf

      Ako rijese trajno kako ce komisija zivit,tribaju vazda novi papiri i naravno lova.

     • sui

      To je s jedne strane, ali ona druga je gora, kad su ti ljudi u neizvjesbosti, kad je netko okupiran svojim statusom on vise ne moze normalno funkcionirati….s njim se lako moze manipulirati…

     • wolf

      Kao da ne manipuliraju,ako dodju drugi ukinut ce vam mirovine,glasujte za nas pa ce ostati,ima i takvih primjera nazalost.

     • 1diablo

      Točno tako!A tko je stvorio takav sustav manipulacije?

     • Ljuta Trava

      Nemoguće je nešto takvo učiniti jer pravo ne poznaje takve načine .Ali sami Branitelji svojom razjedinjenošću sebi ne pomažu u zaštiti stečenih prava .

     • wolf

      Da nije njih nebi ih ni bilo,nije vojska to mogla sama sebi napisat i potpisat.

     • 1diablo

      Nije ni Franjina svaka za bacit..20 godina nam traže trun entiteta i kap kanala na rvackom jeziku..Omladina se masovno iseljava,čak i brže neko u vrime komunizma..

     • sui

      Ako cemo objektivno, tri su cimbenika u igri: onaj tko je trazio nesto, zapovjednik i lijecnik :-).

     • wolf

      Tocno,ne branim nikoga.Trazit mores sta oces,
      ko je DR s etikom kaze nema.Ko je pravi zapovjednik ako neko nije bio u ratu kako moze bit branitelj.Pljujes na mrtve zive i ranjene odjednom.

     • 1diablo

      Evo sve,ali kako mogu gledati onoga kolegu u kolicima i imati istu invalidnost na papiru,a takvih imaš koliko hoćeš..

     • sui

      Meni je to nepojmljivo, ali vise osoba mi je u razgovoru reklo, kako njima to ne smeta (mislim na HRVI visokog stupnja) ako je taj netko bio cijelo vrijeme i ako je jednostavno imao srece pa nije ranjen.

     • 1diablo

      Ja bi sa takvima lako!Jesi imala pepeljaru ili kakav tvrđi predmet pri ruci pa u glavu!!

     • peppermintt

      nije upitan onaj koji je sudionik nego onaj koji rata nije vidio a uživa status

     • sui

      Ako bi se striktno drzali prava upitan je i onaj koji je isao na povecanje (za to povecanje – znacajna je razika u primanju za 20 ili 80 %), ali ako je bio sudionik to svi nekako drukcije gledamo od onih koji nisu bili sekunde.

     • peppermintt

      po meni nije to uporedivo, u prvom slučaju upitno je veće ili manje ali pravo nije upitno, a u drugom slučaju upitno je pravo

     • sui

      Premda moglo bi se i tu moglo gledati razlicite kategorije, od onih koji nista nisu imali, od onih koji su isli na povecanje….a i razlicita lutanja glede skrbi….Pocetni model nije bio lose zamisljen, ali sve ono sto se dogadjalo poslije…moglo se i trebalo vise i pametnije…..ali ovo je teska tema,….laku noc svima, citamo se drugi put :-).

     • wolf

      Teska i zamrsena laku noc,lipe sne.

     • 1diablo

      Laku noć i prijatno..

     • peppermintt

      naravno to bi tribala biti norma, međutim , ravnajući se prema većini političara koji su na izborima osvojili vlast a taj dio njihovog CV je posve nepoznat, zašto bi to sad MK bio sporni element kad nije bio njima ?

     • sui

      Zato sto se radi o osobi koja zeli sjediti na Pantovcaku i koja govori kako
      je on bolji, drukciji, moralniji od SDP-a i HDZ-a (u kojem je bio 20 godina).
      Danas ga je IJ prozvao za kuverte, vjerojatno imaju nesto o tomu sto ce izvuci
      kad im bude odgovaralo. Osoba koja se predstavlja boljom, moralnijom ne bi
      trebala imati nikakvih nejasnih ili spornih detalja ni afera.

     • peppermintt

      niti jedno slovo IJ nakon 5 godina šupljačenja i nerada nije vrijedno spomena niti može imati bilo kakvu vjerodostojnost.
      Točno, moral bi tribao biti neupitan, ali evo vidimo da ta dimenzija biračima nije toliko bitna jer inače kako bi meske bio dvaput biran, pa pusićka, pa zoki..i većina sadašnjih u vlasti?

     • Ljuta Trava

      Opet generaliziranje koje nije ni moralno ni etično.Na takav način se ne vodi rasprava .Ne znam od KUD takva sklonost.

     • 1diablo

      Da,nije ništa moralno ni etično kada s dotakne stožene,ma vidi molim te!!Od temelja se kuća pravi,pa i rasprava,a otkuda meni takav revolt i sklonost priupitaj omladinu u Tomislavgradu zašto se masovno iseljavaju na zapad..?-srdačan pozdrav-

     • Ljuta Trava

      Omladine je nestalo još 90-te , od tada imamo mladež.Sloboda i demokracija tnače i slobodu mišljenja i iznošenja stajališta kao i donošenja odluka u životu pa i o mjestu rada i prebivališta .Ne možete očekivati da se na lokalnoj općinskoj sredini donose odluke sa državne razine u zemlji kojom upravlja međunarodni protektor .Ali opet uporno tako lagano pronalazite izgovor .

     • 1diablo

      Kako god,uglavnom odoše i ti drugi,a ostadoše samo umirovljeni,što gastajbajterski,što domovinski..Nama je uvijek drugi kriv,samo ZNA SE tko nije..

     • Ljuta Trava

      Po tvojo teoriji HDZ je glavni krivac što se Hrvati iseljavaju iz BIH od 1900.
      Eh kad bi samo to bio razlog .

     • 1diablo

      Jedan od većih razloga jesu,jer ako se staviš na čelo domaćinstva onda je logično da o njemu i skrbiš..Evo oni o nama u BiH skrbe već 24 godine i mi smo za to vrijeme sa 800.000 spali na 450.000 sa tendencijom daljnjeg opadanja..

     • Ljuta Trava

      Ma nemoj molim te sa tom bošnjačkom logikom .Da nije bilo HDZ-a i pomoći uz RH ,Hrvati bi bili u BiH svedeni na postotak koji bi se izražavao u promilima .

     • 1diablo

      Da nije bilo Hrvata iz BiH,Hrvatska danas ne bi postojala…Barem kao država.

     • Ljuta Trava

      To je istina .

     • 1diablo

      Evo ćopiše Bandića,još jednu metastazu u HR društvu..

     • Ljuta Trava

      Ako je mrljavio neka ga hapse i njega i bilo kojeg drugog .

     • wolf

      Nije jer je osnovan 1989,ali od tada ima svojih zasluga.

     • Ljuta Trava

      Već zamišljam sliku kako neki lokalni hdzovac tjera Hrvate prijeteći im pri tome .Ma daj molim te ,znam da nije lako ali samo mi nemoj tvrditi da se ne može živjeti . Ne može ako se i drva naručuju mobitelom ,iscijepana naravno jer gospoda ne zna ni sikiru naoštrit .Nema HDZovca koji bi im i to pokazao .A kad je svadba i curice od dvije godine se vode na frizuru i prave svadbe sa petstotinjak uzvanika .Nemoj mi molim te kukat više .
      I za rad na crno po bauštelama je kriv HDZ , kao i zato što se nitko ne sjeti uplatiti ni životno ni zdravstveno , pa im čak ni djeca nemaju zdravstveno , ibza to ćemo okrivit HDZ .Naravno , kad se nešto ne zna ili ne želi raditi , spas je u izgovoru .

     • 1diablo

      Pa to su te metastaze o kojima sam pisao i one datiraju još od onih vreća sa novcem koje su stigle u Hercegovinu..Od 20 seljaka su preko noći stvorili tajkune..Upravu su operirali jednu svoju metastazu prije mjesec i pol dana na visokoj glavici..

     • Ljuta Trava

      Istina je da je namjena tih vreća bila potpuno drugačija , no kriminalci su odradili svoje ,baš poput tih na koje sugeriraš u komentaru .Upravo su oni zloupotrijebili taj novac kao i oni što su spiskali novac za HTV Mostar .
      Ali sa tim apsolutno nema nikakve veze HDZ RH , već je to problem koji egzistira tu kod vas .Ne očekuješ valjda da će netko doći iz ZG i riješavati takve probleme ,ipak je za to nedležna policija u mjestu prebivališta tih kriminalaca .

     • 1diablo

      Dolazio je Goja redovito i preko Tute i Šoljića koordinirao sve..Vidim da nisi tu dovoljno upućen,ali i zašto bi bio,ne..Stari vjeruj mi da se za sve pitao ZG,to o slobodnoj volji i nekoj lokal autonomiji nema ni govora..

     • Ljuta Trava

      Nekada da ali već dugo nije tako .Dok se pitalo ZG išlo je nekako ,od kad toga nema , nema ni nade .

     • peppermintt

      ima ono i toga trava, navike se mijenjaju, svit vidi da se lakše živi od šupljaka nego od poštena rada pa se gleda uvatiti u to kolo ili u nemogućnosti ode vanka..
      sitimo se kako je nakon 90-ih u Hercegovini bilo desetine velikih firmi koji su posao granali na cili BiH , sjedište recimo VW bilo je u ŠB, ali mic po mic naputci ovi oni ukratko naredba je bila da sjedišta firmi velikih uvoznih moraju biit u Sarajevu .
      Čija je to politika bila, a bila jest ?

     • Ljuta Trava

      Znaš da ja ne živim u karaju svog djetinjstva a vrlo rado bih živio ,no život se nekad poigra sa nama .Ne znam ,ali u konkretnom slučaju odluka je donesena u sjedištu VW,tako da čisto sumnjam da lokalna politika ima bilo što sa tim .A da se živjeti može , može i puno bolje nego u ZG .Da treba puno toga promijeniti , svakako ,odmah početi od škola .

     • peppermintt

      virujem ti trava , znam koliko voliš svoj kraj:)
      a ovo za firme, ima tu svega, mislim firmi je ok ako ima pokiveno transparentno tržište, ali odluka politike je sve u Sarajevo, pa znaš kako je i Violeta da bi se mogla širiti morala otvoriti i sjedište u Saraju, sva zastupstva ino firmi su izgubljena u korist centralista saraja..imala je tu debelu ulogu i naša politika..ne triba zatvarat oči..
      a lijani recimo načula sam priču kako su sabotirali veliki izvozni posao livnjacima……
      pa lokalni bi ljudi recimo otvarali obrte al kako kad ti se veliki uvozni lobiji daju razvijat samo do jedne razine, primejr sapit Posušje kojeg više i nema…etc etc
      🙂

     • Ljuta Trava

      Upravo je razlog u poslovanju.Poslovnim partnerima je bitno vrijeme u poslovanju a samim tim i brzina dolaska na sastanak kao i odlaska .Oni koji se bave nekim ozbiljnim poslom to jako dobro shvaćaju .

     • peppermintt

      trava poslovna logika mi nije strana..ali ovdi govorimo o poslovnim ugovorima koji su realizirani bez problema, sve te firme su se zapravo i razvile priko Hercegovine, ali nisu dobili produženje ugovora nego su “instalirane” nove firme u Sarajevu..lobiranje je odradila politika..da je nešt velika udaljenost ŠB-SA oko stotinjak km baš i nije..
      Želim kazati kako je poslovni razvoj ušao inicijalno kroz Hercegovinu i završio u Saraju, a u isto vrime humanitarne pomoći su uvik ulazile korz Saraj a di su završili…isss

     • Ljuta Trava

      Ja razumijem ogorčenost ali ne možeš ti jednom VW uvjetovat gdje će on imati svoje predstavništvo .U svakom slučaju ,služeći se trgovačkom logikom Sarajevo je veće tržište nego cijela Hercegovina i u tome je bit .

     • peppermintt

      moglo se to recimo i drugačije dogovorit, onaj ko je prvi imao zastupstvo ide i dalje a posao širi recimo pozakupima kao što je sad obrnuti slučaj, a onako mi je pao na pamet VW prvi. Di je oprema EROTELA koja je tada bila najmodernija na ovim prostorima, to bi triba isto znat HDZ, di su zapošljavanja jedino stranačkih osoba, ( dodouše to ionak svi rade )
      A Violeti je uvjet širenja bilo otvaranje tvornice u Saraju i zapošljavanje njihovih radnika, to nije tajna.

      Trava HDZ nije novi na ovim prostorima, pamti se sve što je bilo ranije, zato nema neke posebne euforije, iako su sad posložene mnogi stvari u našem okružju pa je virovat kako će i HDZ ipak praviti kvalitetne pomake, zapravo mora.

      Doslovce svaki mladi čovjek ako bude imao priliku otići će vani, iz prostog razloga-sva mjesta u firmama su rezervirana za “zlatnu mladež”, dok ostali dočekaju svoju priliku prođe im 10-15 godina života….
      skratit ću, stanje ovdi je jako loše iako smo u odnosu na cilu BiH ekonomski jači..

     • Ljuta Trava

      Erotel nikada nije imao najmoderniju opremu a nema je ni danas .Ja BiH prvi otišao ondje gdje mi se ukaže bolja prilika za zaraditi ,i to nema veze sa bilo kojom strankom .Tragedija ovih naših prostora je u tome što u posljednjih 100 godina niti jedna politika nije uspjela zaposliti ni 50% radno sposobnog stanovništva .Njemačka je 20 godina nakon rata uvezla 4 000 000 stranih radnika a svi gradovi su im bili studeni jače od Vukovara ,ali su sposobni i radišni i interes im je bez obzira na stranke samo Njemačka .Kod nas svi vole filozofirati uzduž i poprijeko ,svi znaju što ne valja i što neće ,ali nitko ne nudi nešto konkretno i sa planom za 5 ili 15 godina i kad pokuša netko uvijek se nađe masa njih koji već pronađu razloge da sve ostane kako i je .

     • 1diablo

      Uvezla bi Njemačka moj qurac da nije primjenjen maršalov plan nad Europom i posebice nad Njemačkom….

     • Ljuta Trava

      E hebiga , naši bi uvezli Maršala da ga Srbi hoće uzvest .

      Ne treba izmišljati toplu vodu .Maloprije sam disao sa prosvjeda ispred ministarstva branitelja i vodili smo razgovor između ostalog i o ovoj temi opravka Njemačke .Njemačka je prvo obnavljala industriju i to je sva mudrost, a naši biseri sela koja su sada prazna .Novac potrošen i ljudi odlaze . Što će mi kuća ako nemam gdje zaraditi , od zraka se ne živi .Prošlo je vrijeme , potrošili se skupi novci od kredita a rezultat je katastrofa osim za par sinova bivših članova CK SKH .

     • Mrga

      Travo, zar si ti stopostotni?

     • Ljuta Trava

      Čega 100%?

     • Mrga

      Oprosti, htjela sam nešto vrlo osobno pitati, jer si bio na prosvjedu hrvatskih branitelja.
      Ne zamjeri.

     • Ljuta Trava

      A to , nisam srećom , išao sam podržati svoje prijatelje koje znam još iz 90-te .

     • Ljuta Trava

      Zna se kako smo dobrovoljno dolazili dolje i branili narod , a mamini i tatini sinovi su prepunim autobusima krenuli za Njemačku .I brat mi je poginuo braneći Hrvate Herceg-bosne i da bio je član HDZ-a , naravno kriv je po defaultu kao takav .

     • 1diablo

      Moja iskrena sućut zbog brata..Mislim da ne treba vezivati branitelje uz stranku,kako žive,tako i poginule..Baš ti što su otišli autobusima za Njemačku,pri povratku ih HDZ nagradi vojnim mirovinama…Većinu,ne sve…Volio sam Veselicu i Budišu,ali im Parađika,Ludviga i Blaža nikada neću oprostiti dok sam živ….moglo je bez krvi..

     • Ljuta Trava

      Kakve veze ima HDZ sa tim ???

     • 1diablo

      hehehe,nemoj me zayebavat…ipak je ovo ozbiljna tema..

     • Ljuta Trava

      Ne stvarno ,ozbiljno te pitam .

     • Ljuta Trava

      Imaš li neke konkretne dokaze da je HDZ dao ubiti navedene ?

     • 1diablo

      Pozdravi mi gen.Andabaka..

     • Ljuta Trava

      Nikad vidio .

     • 1diablo

      Eto vidiš da nisi upućen u neke događaje,ali ti ne zamjeram,bio je rat..

     • Ljuta Trava

      Ne moram sve znat ,VI ste upućeni u sve dolje , ali mi nije jasno kakve on veze ima sa kandidaturom Kujundžića.Ili je vama običaj u raspravama nabacit malo sadašnjosti a malo krenutinod stoljeća sedmog ,uz stalne pokušaje hvatanja već odavno protekle vode .

     • 1diablo

      Pa ta stranka se ne ustručava ni likvidacijom riješiti konkurencije..To sam ti htio kazati..

     • Ljuta Trava

      To su čiste gluposti i sam to znaš. Paragine gluposti . Ako shvaćaš vrijeme kada se to događalo ,upitaj se kome je to u tom trenu odgovaralo , ili zaista smatrate Tuđmana budalom koja nema pametnijeg posla već ut već započeti rat sa četnicima tražiti nove neprijatelje i to u svom narodu .Paraga u to vjeruje , nadam se da ti ne vjeruješ.
      Koja bi to država dopuštala postojanje dvije vojske na svom međunarodno priznatom državnom teritoriju .HOS je već 16.01.1992 trebao biti integriran u HV , ali to se tek kasnije dogodilo .
      Kako vam.ne pada na pamet napad na HVO u Mostaru , sa oružjem kojim je Kraljević naoružavao muslimane .To se zaboravlja .

     • peppermintt

      stoji ovo o dvi vojske…

     • Ljuta Trava

      U povijesti su Hrvati najviše stradali upravo radi podjele na dvije vojske , srećom nije im upalilo sa tim 90-te ,jer da je danas nas ne bi bilo , ni nas ni Države Hrvatske .Ali na žalost nekima i Hrvatska smeta , a Hrvatima se zovu.

     • peppermintt

      ne sporim ali takvi su ipak manjina, samo što su očito dobro raspoređeni ..

     • wolf

      Grijesis jos prije HOS-a njih je naoruza HV na celu s daidzom Batlakom,HOS je to uradio tek kasnije i ne u tolikoj mjeri kao ovaj prvi.

     • Ljuta Trava

      Batlaka sam imao prilike osobno upoznati čim je došao u Hrvatsku .Za nastanak HOS-a je najzaslužniji Manolić.To je istina , koju niti jedan paragin pravaš ne želi ni čuti .

     • wolf

      A nego ko je,nudili su jednu postrojbu koja je odbila,tuta jedva doceka.Sad napismeno nemamo ovjereno u petrinjskoj.

     • Ljuta Trava

      Vidiš kako se uspiješ sam demantirati .A kad smo već kod te teme ,što bi sa Brazilcem i tko njega smaknu na licu mjesta ???

     • wolf

      Diablo ti je napisa priko koga je islo,a da upitas kolegu,hehe.

     • 1diablo

      Dobro,svi oni iz HR se vole malo pravit grbavi,ali ne zamjeran mu jer vidim da samo vodi porijeklo iz Tomislavgrada i ne zna baš sve muljaže na jugu..ili zna?

     • wolf

      Ako nezna razumin,ako zna a brani krivce onda ne razumim.

     • Ljuta Trava

      Načeli ste neke teme koje nemaju ama baš nikakvih dodira sa temom teksta , na svaki upit se daju potpuno bezvezni odgovori .Koja je svrha takve rasprave koja to nije ,osim tek pukog traženja izgovora i dežurnog krivca za sve .

     • Ljuta Trava

      Ti si neka čudna sorta liberalni desničar.

     • 1diablo

      Ako sam desničar zato što su Antu Paradžika ”slučajno” izrešetali,onda jesam,ako sam desničar zato što su Kraljeviću napravili sačekušu,onda jesam,ok??

     • Ljuta Trava

      Budi frajer i nemoj danas u vrijeme mira statj na policijskom punktu pa javi što se dogodilo . Imao sam prilike razgovarati sa čovjekom koji je pokušao taj auto zaustaviti na punktu prije , auto nije stao .Na nesreću na drugom punktu je se dogodila tragedija . I danas kriviti zbog toga Tuđmana i HDZ je čisti idiotizam ,kad ceć moram takve riječi upotrijebiti . Kome bi u to vrijeme savršeno odgovarao sukob između HV i HOS-a?

     • 1diablo

      Tuta i Štela su osuđeni ratni zločinci,ovaj drugi je izdao Kraljevića,a sačekuša je bila spremna na više punktova..Pametnom dosta..To što ti znaš i kad bi to ispričao u Hercegovini,ljudi bi se grohotom smijali…Pustimo više mrtve na miru i zatvorimo ovu priču..

     • Ljuta Trava

      Ja tu priču nisam ni otvarao .Ali shvati ,nemogu u istoj državi postojati dvije vojske , a pogotovo je to tragično kad se dogodi jednom narodu .

     • 1diablo

      Moglo se pokušat uhitit,lisice i tako nešto..Bilo ne ponovilo se…

     • Ljuta Trava

      Lako je danas mudrovat .Koga ćeš hapsit , pa ljudi moji VI uopće niste svjesni kakva je situacija u Hrvatskoj bila tih godina , pogotovo 91.

     • wolf

      Doda bi jos diablo samo im nije uspilo da leseve bace u more,nisu im dali pric granicu,eto to bi bilo to

     • peppermintt

      triba napomenut da su mamini i tatini sinovi i ovdi i tamo sklonjeni na mirno

     • Ljuta Trava

      Rekel bi domaći svet u Zagorju : Tak je na vek

     • peppermintt

      je, zato sam napomenula i tamo je isto da ne bi ostalo kako je ovdi bilo nešto posebni

     • wolf

      Nema svak isto misljenje,protiv josipovica smo to je najbitnije.

     • sui

      Postujem to, no….kako se KGK moze uzeti kao otegotna okolnost jer HDZ stoji iza nje, ako se zna da je i MK bio dugogodisnji clan te stranke i obilato je koristio clanstvo za osobnu korist….?! Dakle, taj prigovor po meni ne stoji. KGK nema nikakvih afera, jer da ih ima odavno bi mediji o tomu pisali.

     • Ljuta Trava

      E upravo to i je problem jer na takav način razmišljanja mogli bi samo sebe kandidirati .Hdz je stvoren da bi nastala država Hrvata i dan taj isti HDZ vode Branitelji,i takav HDZ smatrati otegotnom okolnošću je zaista politički nepromišljeno da ne upotrijebimo teže riječi.

     • sui

      Postovani, razumljiv je strah i nepovjerenje prema HDZ-u….. No, iako mi Karamarko nije drag, cijenim kako im treba sada dati potporu. Posebice u izboru kandidata za Pantovcak – meni zbilja nije jasno kako desno biracko tijelo ne vidi nelogicnosti, kontradiktornosti i populizam kod MK…?!

     • Ljuta Trava

      Progledat će kad bude kasno .

     • sui

      Ako kazes da si nesto a nisi…..gdje je vjerodostojnost?!

     • sui

      Glavas je instalirao Sanadera, kad mu nije vratio protuuslugu u regonalizaciji ovaj osniva stranku…..Na starnu sto je cijeli sudski proces protiv njega konstruiran, Glavas nije cist (ne za ono za sto jeosudjen).

     • Ljuta Trava

      Meni je ovo jako zanimljivo kad o demokraciji u HDZ-U vode brigu ljudi koji su sami otišli iz HDZ-a ILI NIKADA NISU BILI NI ČLANOVI , A POGOTOVO JE TO ZANIMLJIVO KAD TAKVE IZJAVE DAJE GUBITNIK NA UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA U DVA KRUGA kUJUNDŽIĆ .

     • ti si kolega u zabludi! Nažalost ti to moram reć! Možda ona kao osoba nije loš, ali je ovoga puta on Trojanski konj!

     • Ljuta Trava

      Ma ne vrijeđaj konja , on je konjina .

     • ma neću Kujundžića baš nazvat konjinom, ali s obzirom da je prihvatio ulogu koju trenutno igra neću ga niti branit 🙂 mogao bi nas ovaj lik koštat novih pet godina josipovića

     • Ljuta Trava

      Nisam ga ni ja nazvao konjinom , već je to umjetnička sloboda na njegovu politiku .
      Kako je krenula igra sa desnicom , još možemo očekivati da Todorić sve K-Plus proizvode stavi lik Ega iz Ivanbegovine .

     • :)) razumijem :))

     • 1diablo

      Ne vjerujem u tu mogućnost.Josipović odlazi skupa sa izgubljenim SDP-om..

     • Ljuta Trava

      Tako su mislili svi 90-te , da je sve gotovo , a rezultat se vidi .

     • 1diablo

      Tko je stornirao lustraciju,tko je stvorio 200 bogatih?? Ne znam čemu toliki strah od raspalog SDP-a kojeg izdominira jedna bedasta darkerica ili Bandić na ZG izborima…

     • Ljuta Trava

      Ne znam od kud tebi tolika ljubav upravo prema literaturi Vesne Pusić i tekstovima Domagoja Margetića .
      Zar nije upravo prema najnovijim izjavama Stazića u SDP-u velika zabrinutost zbog lustracije HDZ-a. Čudna neka logika .

     • sui

      Pa IJ je danas Milanovica proglasio diktatorom, SDp odlazi na iducim parlamentarnim izborima definitivno, toga je i aktualni svjestan, ali zato pokusava sve da on ostane jos jedan mandat. Ako bude drugog kruga, i da je Mk u njemu s njim, zar mislite kako tog desnicara nece yumediji oprati s raznim aferama koje su vezu za njega, od gradjevinskim mutnih poslova, braniteljskog staza a desnicar je…..

     • KAko je to lijepo Ban kazao: “Predestiniranog predsjedničkog kandidata dr. Kujundžića i ne zanima otkud tolika medijska pozornost za njega, on je naprosto odlučan ‘osvojiti vlast, ući u sukob s korupcijom i vratiti radna mjesta.’Njega
      ne zanima je li ili nije dio scenarija prema kojemu je već kreirana njegova 15 postotna popularnost i drugi izborni krug u kojem pobjeđuje majstor političke kamuflaže Ivo Josipović.”

     • 1diablo

      Moguće,ne mora moj stav biti ok,ali ipak sam na njegovoj strani..Kad sagledam ovo troje,Kujundžić mi jedini ostavlja utisak kvalitetnog predsjednika..

     • jbga, taman koliko Josipoviću treba! Brzo će doći izbori, nemoj poslije nisam znao 🙂

     • Ljuta Trava

      Ok , treba poštivati tuđe mišljenje iako je potpuno promašeno .Ne radi se o predsjedniku HTV-ove Piramide , već o kandidatima za predsjednika Države. A Kujundžić je obični galamdžija zadužen za privlačenje dijela desnog spektra kako bi se olakšao put YUsipoviću za drugi ,mandat , a to ne shavćaju samo politički nepismene osobe .

     • sui

      Zanimljivo ako uzmemo podatke s proslih izbora, moze racunati na nekih 7% (Tudjmanove i Jurceviceve – toliko je i Savez dobio za EU izbore), sigurno za njega nece glasovati oni koji su dali glas Vidosevicu, Hebrangu ili Primorcu……ali ostaje jedino oni koji su bili za bandica….. Po cemus u njih dvojica slicni….osim sto su oba MIlan :))))))).

     • Ljuta Trava

      Upravo iz tih prošlih izbora bi svi sa bar zrncem političke pameti trebali izvući pouku . I nisu ljudi toliko bili za Bandića , već protiv YUsipovića .

     • Ljuta Trava

      Kujundžić je trojanski konj za naivnu desnicu .

     • 1diablo

      Nikada nisam bio njen dio,a HDZ-u nikada neću zaboraviti stvaranje 2 HDZ-a kod nas niti ono Jandrokovićevo javljanje Amerima kako nas uspješno spriječavaju u stvaranju trećeg entiteta..

     • Ljuta Trava

      Tko got je to izjavio ili napisao taj je totalni idiot . Niti HDZ , a niti Jandroković ne mogu spriječiti stvaranje Trećeg , a niti ga stvoriti . To je činjenica . I upravo suprotstavljanje amerima je najveća glupost koju pojedinci iz Herceg-bosne zagovaraju .A tko je podržavao ta dva HDZ-a,zar nije dio naroda pružao podršku upravo tom drugom HDZ-u, što znači da su vas uspjeli zavaditi i ostvariti svoje ciljeve .Dok je bilo sloge bilo je i Herceg-bosne .

     • 1diablo

      Herceg Bosna je ugašena u Daytonu,potpisnik dr,Jadranko Prlić..To što smo mi još 4,5 godina živjeli u iluziji,to je druga stvar..

     • Ljuta Trava

      Herceg -bosna je ugašena onog trenutka kad je narodu bilo svejedno , bilo je ili ne . Nitko se nije pretrgao prosvjedujući , a ni slova nisam tih dana pročitao protiv . Sve poslije toga je povijest , loša povijest .Kriviti danas nekog drugog , je samo traženje opravdanja . Kurdi danas i bez države i bez oružja se tuku i opstaju ,a mi smo imali i vojsku i same elemente onog što čini državu od teritorija , vojske , policije , uprave i sve je otišlo kao da nikad ni postojalo nije .A danas kukamo .

     • 1diablo

      Pa tko je kriv?Sve smo im stvorili a oni su sve prokockali za zelenim stolom kao zadnji kockari…

     • Ljuta Trava

      Kada pogled seže do horizonta koji je omeđen dužinom nosa ,tada se očekuje od nekih drugih da vam sve urede i naprave .

     • Herceg-Bosna

      e trava vrime je da se ti kandidiraš za presjednika
      do sad niko pametan i normalan nije izgmizao,
      a čitajući tvoje komentare, ti si baš sazrio za ulogu presjednika
      načitan si
      imaš svoje pičenje
      niko se ne kuži u politiku do tebe
      niko ne valja ako nije u hdz-u
      eto ajd dobićeš jedan glas,,

     • Agromentum

      Ja bi tebe, mislin, za presjednika…:)

     • Herceg-Bosna

      more brate 🙂
      onda ti budi podpresjednik 😉

     • Agromentum

      A tako bi ti to, da ti ja budem pod-presjednik. Moram razmislit’:)

     • Herceg-Bosna

      pa znaš da presjedniku triba neko ko će mu čuvat leđa
      e pošto sam žensko , onda triba muški podpresjednik,
      neću žensko nedaj bože može neko nešto pomisliti da sam lezba, uffff

     • Agromentum

      More, ali uz uvjet da ti ne smo čuvam leđa nego da ih i perem. Onako, sa spužvicom kad se tuširaš. 🙂

     • Herceg-Bosna

      a joj,

      oš me češkat po leđima ja to volim hahahha

     • Herceg-Bosna

      ah i zaboravi i po tabanima isto :))

     • Ljuta Trava

      Blago tebi sa takvom pametj pa ti život u veselju prolazi.

     • Herceg-Bosna

      tješim se stim ko mi to reče
      ajd jedna pametna i od tebe da se čuje..
      inače hm vrapče ti nije daleko,,,

     • wolf

      Ni ja ne volim onog stevinog sefa milicije.
      Nije on dzaba onoliko neomiljen u narodu.

     • sui

      Ne volim ga ni ja, ali jos manje volim IJ.

     • wolf

      Da,onoga pogotovu.

     • sui

      Od dva zla moramo birati manje! Ako IJ osvoji jos jedan mandat…….e onda….ma ne mogu ni zamisliti ……

     • wolf

      Onda ode 20 godina unista.

     • onda ode nepovratno sve… šteta će biti ne nadoknadiva!

     • Budite mudri momci, evo, ti i diablo. otvorite oči i malo šire sagledajte što Ivo J sprema! Siguran sam da isto želimo!

     • wolf

      Ma ivu ne zeli niko osim yugovica,ostaju ovi drugi.

     • A to se može lako dogoditi upravo zbog neznanja ili neupućenosti mnogih poštenih ali neznanih hrvata!

     • 1diablo

      Pa tko voli Ivu Josipovića!??Barem je moje mjesto upamtilo njegovog oca..

     • Ljuta Trava

      Prema SDPmedijima baš je neomiljen , ali na terenu među narodom je nešto drugo .Zar nije čudno kad sdpmediji daju u anketama HDZ-u ogromnu prednost koja je upravo recipročna sa Karamarkovom nepopularnošću . Nešto im baš ne štima u toj priči , a ispalo je čak i da je Hrvatima draži Pupovac od šefa najjače stranke u Hrvata .

     • sui

      Neomiljen je u narucenim anketama koje trebaju formirati javno misljenje….. Pokazao je kako je odlican operativac…. Okupljanje koalicije i rad koji se ne vidi, a i kako bi se vidio kad mu mediji nisu skloni.

     • 1diablo

      Hajde Boga ti..Čovjek dolazi u središnjicu HDZ-a,učlanjuje se,Kosorica mu uručuje člansku iskaznicu,fotići slikaju i za divno čudo lik za kratko vrijeme ispliva ni manje ni više već na čelo HDZ-a..Mesićev pas..bljakk

     • wolf

      A bosnjacki zet!!!

     • 1diablo

      Još šutne ovu što mu je uručila člansku iskaznicu..

     • wolf

      da.

     • sui

      Pa time je pokazao kako ce ipak biti za lustraciju, ubrzo je pokazala lice JK :-))))). To mu je potez za +.

     • 1diablo

      Da,zašto to ne uradi Šeksu??

     • Ljuta Trava

      Zašto , što je Šeks napravio ili izjavio ? Možda vam se osobno ne sviđa ali Šeks je odličan .

     • wolf

      Ma Trava sve bivsi udbasi s kodnim imenima,sta nam se imaju svidjat.

     • Ljuta Trava

      Pa ljudi dajte budite bar toliko razumni i razmišljajte svojom glavom .Danas je najlakše nekoga proglasiti udbašem i problem riješen . Svi naši problemi odjednom nestaju , BDP nam počinje rasti brže od izvoza . .
      Barem razmišljajte . KOS je bio daleko jači i bolje organiziran od UDBE i razbili su fga potpuni amateri u tom poslu , a UDBA je postala takav bauk , nekakav patološki strah od mračnih tipova koji se kreću noću i slušaju ispod prozora —to je hrpa gluposti za naivne . Od kud sad odjednom svi udbaši baš u HDZ-u , a svi ostali čisti ko jutarnja rosa . Zar nije malo čudan spin u igri .Uostalom kao i onaj o 200 bogatih obitelji ali ni najveći mrzitelji Hrvatske i Tuđmana uz sav svoj mrziteljski genij ne pronađoše takvu izjavu a niti zapis iz kojeg bi se vidjelo da je to Tuđman izjavio , ali Vesna Pusić je to napisala u svojoj knjizi još 1986 godine .

     • Gabro Vuskic
     • Ljuta Trava

      Koji udbaši ?Dajte nešto konkretno .

     • wolf

      Vladimir Šeks – “Kolega” i još neki pseudonimi, suradnja se odvijala kroz seriju informativnih razgovora, centar Osijek,

      Ivan Vekić – “Srećko”, centar Osijek unutarnja problematika, (bivši ministar UP)

      Dalibor dr. Brozović – “Forum”, centar Split, unutarnja problematika

     • Ljuta Trava

      Izvor informacija ?

     • wolf

      Postoje knjige,a ti i onako nes virovat jelde.

     • Ljuta Trava

      Da postoje , a postoje i oni koji su tražili po 500 eura da se izbriše ime sa popisa . Knjigu može danas svatko napisati , ali knjiga nije dokaz ,koji bi bio vjerodostojan , ali odlično posluži za diskreditaciju političkih protivnika ili sa namjerom uvjeravanja u ,,istinu,, koju neki prihvate .Nemojte biti naivni .Ovih dana se medijima provlači priča kako će čak i Perković otkriti udbaše u HDZ-u , što bi zaista bilo super za čišćenje stranke , no veći je problem ono što će prešutjeti .Neuki vrlo lako nasjedaju na takve igre ,a da toga nisu ni svjesni.

     • 1diablo

      locirati transferirati uhititi..toliko o tom čovjeku,u dalju biografiju neću zalaziti..Toliko pustih obećanja na splitskoj rivi i i na kraju raspad sustava i Remetinec…

     • Ljuta Trava

      Brkaš pojmove , malo iizjava od Šeksa , malo od Sanadera . Daj se odluči o čemu raspravljamo . Stisak ruke Gotovine i Šeksa je bio više nego riječit . Nerkog lika iz neke stranke ne volit i na osnovu toga sudit o svim drugima je generaliziranje . To bi bilo slično kao da ja na osnovu tvojih komentara zaključim kako ne valajju ljudi tvog rodnog grada , što bi bila čista glupost ali i dokaz kako generaliziranje nikada nije dobro a pogotovo ne na osnovi jedne izjave ili onog što mediji vrlo rado prenesu kako im gazdama paše .

     • 1diablo

      Ne brkam izjave..Znamo Sanaderov slogan i ja ga nisam spomenuo.Što se tiče Ante Gotovine,ispao je gospodin..Netko drugi na njegovom mjestu pukao bi štosom onu oteklu pijanduru da ostane pol sata na zemlji..No,dobro,sami smo pali,sami se ubili a dok je ovaca bit će i vune…

     • Ljuta Trava

      Ante je uvijek bio gospodin i gledao je svijet oko sebe na drugačiji način.No što je istina ,ono što nam prezentiraju mediji koji formiraju javno mnijenje umjesto informiranja iste te javnosti .

     • Ljuta Trava

      Upravo je Karamarko spremio Sanadera iza rešetaka.
      SAD mi nije jasno jeli mu baš to zamjerate ili ne .

     • 1diablo

      Zamjeram mu što je stao samo na njemu,Polančecu i okruglom Čobankoviću.Kad je već krenuo čistiti KraDeZe,trebao je procesuirati i ostali šljam u vrhu stranke!!Ne brani poštenje u kurve,kada ga više ni ona sama ne brani,živ bio!!

     • Ljuta Trava

      Jočito imaš veliki problem sa nepoznavanjem samog sustava u kojem je policija samo jedan segment .Prošla su vremena kad je policajac bio i sudac i tužitelj . Da bi se nekoga uhapsili potrebno je imati odobrenje suda koji donosi odluku na temelju dokaza .Lako je laprdati po portalima i optuživati ali moraju se imati i valjani dokazi ako želimo imati državu uređenu kao normalne države .

     • wolf

      Nasi smo necemo se lagat,Sdp se nakon 90-tih nije nikad vise ni triba vratit na vlast.Ali
      nakon svih afera i otimacine (Sanader najpoznatija) oni su sami sebi skinuli s vlasti.

     • sui

      Po meni im treba dati sansu da vidimo sta ce uraditi.

      Tko ce sve otpasti, ima tu imena…. No, meni puno govori sto je Glasnovic i Krsticevic uz njega…..

     • Ljuta Trava

      Karamarko je osnivač HDZ-a , silom zakona kao načelnik POLICIJSKE UPRAVE ZAGREBAČKE isti napušta , uostalom kao i svi koji su bili u vojsci ili policiji, tako da vam ni ta priča ne drži vodu . A uspio ga je sa mjesta načelnika PU ZG maknut Pašalić . Informirajte se ipak malo bolje .Zanimljivo i Tuđman je bio sa Mesićem , i Šušak .

     • Ljuta Trava

      Prema anketama Bago-metra čak je Hrvatima omiljeniji Pupovac .

     • peppermintt

      kad spomenu Pupovca protiv njega je podignuta kaznena prijava za laži o 10.000 pokatoličene srpske dece , al nikako je vidit svjetlo dana ?! vlasti se mijenjaju , i svi koaliraju s njim,?!

     • Ljuta Trava

      Srbi su vrlo mudri i pragmatični .Mislim da se u konkretnom slučaju radi o zastupničkom imunitetu .

     • peppermintt

      to komisija riješi, kao i drugim zastupnicima u Saboru

 • wolf

  Sto je oni govorija:Lipo prica tata dadni mu peticu.

 • Gabro Vuskic

  Ništa nova dr. Kujundžić nije rekao. Sve
  stare parole. Sve što je dr. Milan Kujundžić u ovom gocoru rekao, nema
  ni mrvice programa. Za dati Hrvatima program, bilo kakav, treba se ići
  po točkama, kao na primjer: br. 1, br. 2, br. 3 itd.
  U broj jedan
  spada – i to otvoreno treba reći hrvatskome narodu – br 1. ukinuti
  Titin trg, njegove ulice, njegovo veličanje, br. 2. provesti do temelja
  LUSTRACIJU i ne ostaviti trunke terena za spašavanje tih ratnih i
  poratni i antifašističkih kriminalaca i zločinaca, br. 3. otvoriti sve
  tajne SRH od svibnja 1945 pa do dana današnjega, bez ikakove rezerve,
  br. 4. oduzeti šarlatani i izdajniku Mesiću, Stjepanu Mesiću sve
  privilegije koje je dobio varajući hrvatski narod i sa kojim se on
  ponosi kao svraka repom a drži i smatra da je hrvatski narod glup, br.
  5. oduzeti svim onima koji su se o bilo što ogriješili o probitke
  Hrvatske i tako postali bogati, sve ono što su stekli u zadnjih 23
  godine a ne mogu dokazati da su to stekli poštenim radom, br. 6. ukinuti
  sve vrsti MITA bilo kod kojeg javnog radnika, počevši od domaćice koja
  kravu muze pa sve do vrla vlade, tj. Predsjednika, br. 7. ustavno
  zabraniti MITO i svim javnim radmnicima, kao redarstvu na primjer, koji
  zausteve vozača i sa njim se nagađa koliko će mu kuna dati da mu ne
  dadne kaznu, itd. itd. Tek ona de baciti na druge točke PROGRAMA.
  Otporaš.

  • Potpunama se slažem s Gobrom. Svima njima fali program. Vrlo dobro se sjećam jedne hrvatskonacionalne političke sjednice, bolje rečeno Sabora HNO u Chicagu 2 i 3 rujna 1977. godine, gdje je bilo preko pedeset Delegata koji su mogli birati i biti birani. Poslije svih dva dana natezanja jedan od nazočnih Delegata je iznio svoj program. Na glasovanju je dotični pobjedio i prije nego je završnica bila i pobjednikova privola, obratio se je svima i rekao: Braćo, ja odustajem i prepuštam mjesto Pročelnika drugom iza mene, jer ja ću radikalnu izmjenu napraviti od vrha pa dolje. Svi nazočni su bili zadovoljni pobjednikovim izlaganje i kada je službeno preuzeo dužnost Pročelnika, najprije je neke nazočne Delegate smijenio s njihove dužnosti.
   Taj Pročelnik se nije ulizivao hoćeli ga netko voljeti ili ne. On je vršio svoju dužnost, a dužnost se ne može vršiti bez pripremljenog Programa, nazovimo ga PLAN.

   • Ljuta Trava

    Predsjednikove ovlasti su utvrđene Ustavom . Kujundžić u svojim izjavama nije siguran ni za što se točno kandidira a niti kome se obraća . Osim galame , ništa konkretno rekao nije .

    • Ida Galić

     Kujo je groteskan lik i spada u kategoriju “qusimodo” (lat. približni lik čovjeka ili čovjekolik!) kao i onaj zvonar iz crkve Notre dame!Što on obećava, nije mogao ni Tuđman obećati u polupredsjedničkom sistemu u ono vrijeme! Ima takvih “domoljuba” u Hrvatskoj, koji su daleko ispod razine stoke sitnog zuba imožemo ih uvrstiti u ona bića što ih kvočka vodi!

 • NO5

  Kako volim ljude koji kometiraju ipljuju po drugima a sami su gori od njih. Ljudi mani te se takvog posla. Sta vam nije sosta pljuvanja i kritiziranja, bas vi koji pljujete po Prof. Kujundzicu ste kadri to govoriti. Ako se vec smatrate boljim od njega pa ajxe izidite van i ponudite i vi nesto, a ne samo sjediti doma i pljuvati. Milan Kujundzic se nije kandidirao za predsjednika da bi njemu bilo bolje nego nama mladima, da bi nam nasi roditelji mogli nesto u nasljeđe ostaviti. Pa ako vi nemate volje da se za to borite pustite njega da to odradi sta je odavno i naumio. Naprijed Profesore znam da im mozete scima dokazati da ste pravi i častan i pošten izbor za Hrvatsku

  • sui

   Trazenje istine nije pljuvanje. Svaka javna osoba mora biti spremna na javnu kritiku. Ako tako sada nastupate – sto bi bilo da postane predsjednik? Zabranili bi komentirati sve sto se tice njega??

   Pojasnite mi je li iza njega stoji Pasalic, Domazet i Lukic? Nek se jasno odredi je li za pet regija i zasto? Na cijem je to tragu?! Zasto je 20 godina sutio dok je bio u HDZ-u?? Bio i u vladi Sanadera, Programskom vijecu za vrijeme Kosorice…… Nema pravo napadati HDZ jer je bio dio toga – je li bio slijep pa nije vidio sto se dogadja? Ako jest to mu je minus za funkciju koju zeli obnasati. Ako je samo sutio radi osobne koristi – opet mu je minus…Takva osoba gleda prvenstveno svoj interes.

   Ne tvrdim kako sam ja bolja od njega vec KGK!

  • Alan B’Stard

   Zar vi ‘stari’ vjerujete da Milan ima sanse pobijediti bez obzira na njegov ‘kvalitet’?

  • Alan B’Stard

   Ne pljuje se po Kujundzicu osobno nego po ulozi koju igra za ivu josipovica

 • Ljuta Trava

  Hoće li Ego konačno kod gazde???

 • peppermintt

  moj glas nema, ipak dajem prednost KGK

 • peppermintt

  oko MK se pletu priče…IJ je mudar iskusan igrač procijenio je kako mu je mala prijetnja MK i promišljeno mu daje prostora u medijima dijeleći biračko tijelo između KGK i MK a sebi ostavlja prostor načistac…

  Od ponuđenih kandidata, bit ću jasna, niti jedan ne pokazuje manire državnika kojeg bi željeli vidjeti na čelu Hrvatske, KGK u najvećoj mjeri zadovoljava kriterije suprotstavljene mandatu IJ.

  IJ nije zaslužio još jedan mandat ( iskreno nije niti ovaj..) i najbitnije je izići u što većem broju i završiti njegovu lošu priču…tiha većina odlučuje..