Milanka Opačić zabila posljednji čavao u sarkofag SDP-a

  0

  Novinar i komentator Večernjeg lista, Zvonimir Despot, tvrdi da je Hrvatskoj potreban pokret otpora protiv Zorana Milanovića, ovaj novinar, kojeg jedan dio hrvatskih medija smatra tvrdokornim desničarom, što god to značilo, naravno, ima pravo, istovremeno njegov kolega u Večernjem listu, kontroverzni ekstremist, Branimir Pofuk, vukovarske branitelje uspoređuje s nacistima… Jedne novine, dva potpuno oprečna mišljenja. Demokracija? Naravno, bilo bi tome tako da nije jedne sitnice, travestije Branimira Pofuka fašističke su baljezgarije kojima vrijeđa heroje Domovinskog rata, što Pofuku nije teško s obzirom kako u obrani Hrvatske nije sudjelovao. Naime, dok Despot ne mrzi, iako kritizira, Pofuk mrzi, a ne kritizira, mada ima razloga. Nitko, pa ni branitelji, nije u Hrvatskoj imun, niti bio smio biti imun, na kritiku, niti pošteđen kritike.

  pofuk
  Pofuk
  Z.Despot2
  Despot

  Hrvatski komentatori, dobar dio novinara, zapravo glavni problem SDP-a vide u Zoranu Milanoviću, aktualnom lideru te stranke i predsjedniku hrvatske Vlade. Drugim riječima, jedini spas SDP-u od debakla na idućim izborima, najprije ovim koji dolaze za manje od mjesec dana, a onda i parlamentarnim kroz dvadesetak mjeseci, dio medija vidi u Milanovićevoj smjeni. Nije tajna da članovi partije nisu jednodušno i nepodijeljeno zaljubljeni u svog sekretara. Međutim, za bilo kakvu smjenu je prekasno, hrvatsko gospodarstvo je uništeno, Linić je protutnjao Hrvatskom kao nekoć Sherman Georgijom, dok iz partije, očekivano, poručuju – Milanovićevo mjesto nije u pitanju.

  Naime, ministrica hrvatske sirotinje, Milanka Opačić, koje je zapravo za hrvatsku sirotinju isto ono što i ‘Zlica od Opaka’ za pse dalmatinere, jedna je vrlo hrabra žena koju će uskoro slaviti i HDZ-ovci budući da se upravo Karamarko sprema nastaviti tamo gdje je Milanović stao. Zašto hrabra? Dakle, jedna od rijetkih koja je u ime SDP-a, iako je zapravo to tek njeno mišljenje, konstatirala: Milanović ima apsolutnu potporu stranke… Dakako, ovakvom izjavom Opačićka je ušutkala one koji su se možda mislili pobuniti protiv šefa smatrajući da SDP ima budućnost, s druge strane udarila je posljednji čavao u SDP-ov sarkofag.

  MilanovicFACEBOIOK

  Milanović ima potporu SDP-a, no, dokle? Nakon poraza na parlamentarnim izborima tko će Milanovića zaštititi od onih koji mu se sada kunu na vječnu vjernost? Stranke koje se nude kao potencijalni koalicijski partneri SDP-a, poput ORAH-a i Laburista, zapravo SDP-u više štete nego bi partija od njih mogla imati koristi. Ono što bi donijele u eventualni brak s partijom od partije su ionako prije braka uzele. Nešto poput prava prve bračne noći za vrijeme Franje Tahija.

  facebook komentari