Pratite nas

Milanka Opačić zabila posljednji čavao u sarkofag SDP-a

Objavljeno

na

Novinar i komentator Večernjeg lista, Zvonimir Despot, tvrdi da je Hrvatskoj potreban pokret otpora protiv Zorana Milanovića, ovaj novinar, kojeg jedan dio hrvatskih medija smatra tvrdokornim desničarom, što god to značilo, naravno, ima pravo, istovremeno njegov kolega u Večernjem listu, kontroverzni ekstremist, Branimir Pofuk, vukovarske branitelje uspoređuje s nacistima… Jedne novine, dva potpuno oprečna mišljenja. Demokracija? Naravno, bilo bi tome tako da nije jedne sitnice, travestije Branimira Pofuka fašističke su baljezgarije kojima vrijeđa heroje Domovinskog rata, što Pofuku nije teško s obzirom kako u obrani Hrvatske nije sudjelovao. Naime, dok Despot ne mrzi, iako kritizira, Pofuk mrzi, a ne kritizira, mada ima razloga. Nitko, pa ni branitelji, nije u Hrvatskoj imun, niti bio smio biti imun, na kritiku, niti pošteđen kritike.

pofuk

Pofuk

Z.Despot2

Despot

Hrvatski komentatori, dobar dio novinara, zapravo glavni problem SDP-a vide u Zoranu Milanoviću, aktualnom lideru te stranke i predsjedniku hrvatske Vlade. Drugim riječima, jedini spas SDP-u od debakla na idućim izborima, najprije ovim koji dolaze za manje od mjesec dana, a onda i parlamentarnim kroz dvadesetak mjeseci, dio medija vidi u Milanovićevoj smjeni. Nije tajna da članovi partije nisu jednodušno i nepodijeljeno zaljubljeni u svog sekretara. Međutim, za bilo kakvu smjenu je prekasno, hrvatsko gospodarstvo je uništeno, Linić je protutnjao Hrvatskom kao nekoć Sherman Georgijom, dok iz partije, očekivano, poručuju – Milanovićevo mjesto nije u pitanju.

Naime, ministrica hrvatske sirotinje, Milanka Opačić, koje je zapravo za hrvatsku sirotinju isto ono što i ‘Zlica od Opaka’ za pse dalmatinere, jedna je vrlo hrabra žena koju će uskoro slaviti i HDZ-ovci budući da se upravo Karamarko sprema nastaviti tamo gdje je Milanović stao. Zašto hrabra? Dakle, jedna od rijetkih koja je u ime SDP-a, iako je zapravo to tek njeno mišljenje, konstatirala: Milanović ima apsolutnu potporu stranke… Dakako, ovakvom izjavom Opačićka je ušutkala one koji su se možda mislili pobuniti protiv šefa smatrajući da SDP ima budućnost, s druge strane udarila je posljednji čavao u SDP-ov sarkofag.

MilanovicFACEBOIOK

Milanović ima potporu SDP-a, no, dokle? Nakon poraza na parlamentarnim izborima tko će Milanovića zaštititi od onih koji mu se sada kunu na vječnu vjernost? Stranke koje se nude kao potencijalni koalicijski partneri SDP-a, poput ORAH-a i Laburista, zapravo SDP-u više štete nego bi partija od njih mogla imati koristi. Ono što bi donijele u eventualni brak s partijom od partije su ionako prije braka uzele. Nešto poput prava prve bračne noći za vrijeme Franje Tahija.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Račan-Lončarova smrtna presuda Hrvatskoj! Hrvatska je izdajom dovedena pred smrt….

Objavljeno

na

Dezintegracijski procesi SFRJ uzrokovani su mnoštvom povijesnih, kulturoloških, gospodarskih te inih uzročnika. Rasprave o tom procesu trajati će desetljećima..

Racionalnost, konstruktivnost i umjerenost hrvatskog suverenizma zrcali se iz dokumenta pod nazivom Model konfederacije u Jugoslaviji, koji predsjedništvu Jugoslavije u listopadu 1990., predlažu Hrvatska i Slovenija.  Prijedlog je odbijen.

Nažalost, kao puno puta u povijesti hrvatske pregovaračke i opće pozicije grubo su rušene i unutar Hrvatske.

1. Prvi višestranački izbori u Hrvatskoj nakon II svjetskog rata, održani su u prvom krugu 27.travnja 1990., te u drugom krugu 6.svibnja 1990.  Na izborima je uvjerljivo pobjedio HDZ. Dotadašnja, komunistička, Račanova, Vlada,SKH-SDP, je 23. svibnja 1990. – svega osam dana prije okupljanja prvog demokratskog, višestranačkog saziva Sabora sa HDZ-ovom većinom, predala cjelokupno naoružanje hrvatske Teritorijalne obrane neprijateljski nastrojenoj JNA. Takva vrsta odluke, tijekom prijelaznog, tehničkog mandata Vlade nije dopuštena i debelo vonja veleizdajom.  Zapovjednik teritorijalne obrane bio je Ivica Račan.

 Hrvatska je tako ostala bez mogućnosti naoružavanja 273000 vojnika, bez lakog topništva minobacača,lakih oklopnih vozila,….. 

Istovremeno, slovensko rukovodstvo,  donosi zdravorazumsku i zakonitu odluku te odbija predati oružje svoje TO u ruke JNA. 

U isti izdajnički kontekst može se svrstati odluka sborskih zastupnika SKH-SDP, koji demonstrativno napuštaju sabornicu tijekom glasovanja o Deklaraciji o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske, sukladno volji građana izraženoj na referendumu 19.svibnja 1991.

2.Vijeće sigurnosti UN, 25. rujna 1991., donosi odluku o embargu na oružje za područje SFRJ. Argumentacija te odluke temelji se na “činjenici da je Jugoslavija pozdravila namjeru VS UN-a, u pismu upućenom od njezina predstavnika i “nakon što je saslušana izjava ministra vanjskih poslova Jugoslavije”.

U arhivu UN-a, dakle, ostalo je zapisano da je Budimir Lončar, tadašnji ministar vanjskih poslova Jugoslavije, presudno utjecao da se uvede embargo na nabavu oružja, u trenutku kad je Hrvatska bila u najgoroj vojnoj situaciji.

“Svrgavanje hrvatskih neofašista” je počelo već 1. listopada. Srbija koristi embargo i šalje ultimatum RH i počinje granatirati Dubrovnik, JNA pokušava zatvoriti obruč smrti oko Vukovara. Žestoki napadi JNA i pobunjenih hrvatskih Srba te četničkih postrojbi iz Srbije istovremeno se odvijaju diljem Hrvatske. Kadijević izjavljuje “cilj JNA je svrgavanje neofašističkih hrvatskih vlasti”. Tuđman 5. listopada poziva sve građane RH na obranu. Alija izetbegović pak izjavljuje: “Zapamtite, ovo nije naš rat”. Dva zrakoplova JNA 7. listopada raketiraju Banske dvore. Sabor RH dan poslije proglašava JNA i Srbiju agresorima.

Hrvatska je izdajom dovedena pred smrt….

Ž.M. Zenga/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

“Antife” izviždale Predsjednicu na spomen uloge katoličkih svećenika u priključenju Istre matici zemlji

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je boravila u Pazinu povodom Dana Istarske županije i i 70. obljetnice Pariške konvencije

Predsjedničin je govor u Pazinu izazvao pljesak prisutnih nakon što je pozdravila ‘antifašiste’ Istre, ali i zvižduke negodovanja kad je spomenula doprinos Katoličke crkve pripajanju Istre Hrvatskoj.

Na njenu izjavu da je poseban doprinos u narodnoj borbi za slobodu dalo katoličko svećenstvo, prisutni su burno reagirali s negodovanjem. Kolindu Grabar Kitarović, međutim, zvižduci nisu smeli, nego je mirno nastavila.

Treba naglasiti da je katoličko svećenstvo predvođeno don Božom Milanovićem, objavom spomenice hrvatskog svećenstva u Istri, i na druge načine tijekom Pariške mirovne konferencije dalo ključan doprinos konačnoj međunarodnoj potvrdi Pazinskih odluka.

Jednake je zvižduke na spomen utjecaja Katoličke crkve na Istru dobio i saborski zastupnik Anton Kliman, koji se također obratio prisutnima i čestitao obljetnicu.

Bez negodovanja prisutnih nije prošao ni ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, čiji je govor također bio prekidan povremenim zvižducima.

Prošle su 74 godine od slavnih pazinskih odluka kojima su istarski narodni predstavnici potvrdili već prije izraženu odlučnost Hrvata i domoljuba svih nacionalnosti o priključenju Istre matici zemlji Hrvatskoj, izjavila je između ostalog predsjednica Republike Grabar-Kitarović.

Prošle godine imala sam čast posebno odlikovati istaknutog antifašista Ljubu Drndića, autora proglasa o 13. rujna 1943., proglasa kojim je autentično izražena volja naroda o pripadnosti Istre Hrvatskoj i ujedinjenju, kako je istaknuto, s ostalom našom hrvatskom braćom uz poklik “Živjela hrvatska Istra!”. U tom pokliku izražena je sva ljubav istarskih Hrvata prema domovini koji su, iako su od nje kroz većinu svoje prošlosti odvojeni granicama oduvijek pripadali. To domoljublje nisu mogli gušiti fašistički progoni i zločini, nego su naprotiv, potaknuli otpor tijekom kojega su kroz više od dva desetljeća borbe za slobodu i narodna prava život dali mnogi domoljubi, a mnoge su hrvatske obitelji bile prognane. U Istri su pale prve žrtve fašizma u Europi i u njoj se razvio prvi antifašistički pokret. Svaki istarski domoljub bio je antifašist, neovisno o ideološkoj pripadnosti, kazala je.

Domoljublje Istrijana istim je žarom došlo do izražaja i u Domovinskom ratu, najvećim mogućim odazivom u postrojbe Hrvatske vojske i policije, kazala je između ostalog predsjednica Republike.

Kako su se Boris Miletić i povijest kao znanost posvađali

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati