Pratite nas

Milanović je u pravu: Merkel nema pojma o Perkoviću, ne kupuje Jutarnji list

Objavljeno

na

Šamar iz Berlina ipak nije šamar, barem ako je vjerovati Zoranu Milanoviću i njeovim bibliografima iz Jutarnjeg lista. Naime, njemačka kancelarka će nakon neradne nedjelje ima radni ponedjeljak, što nitko drugi, osim nje, u Europi nema. Zar odmah nakon derneka u Zagrebu, za koji će biti ulupano oko šest milijuna kuna, vojvoda Nikolić ne mora nazočiti radnom sastanku na Ravnoj Gori, dok Bakir Izetbeović ima primanje junaka iz Zulfikar odreda, o kojima civili iz Bosne i Herceovine, naravno, oni koji su preživjeli, a takvih nije puno, imaju samo riječi hvale. Dopustite, ipak su ova dva državnika u većim obvezama od Merkel, pa svejedno, navodno dolaze.

[dropcap]I[/dropcap]nače, Doris Pack, dokazana prijateljica naše zemlje, tvrdi da je kancelarka Merkel izuzetno umorna te da zato ne dolazi u Hrvatsku, u suprotnom bi došla već sutra u Sabor na glasovanje o Perkoviću i odmah bi se zaklela na hrvatski Ustav i saborski Poslovnik samo da dobije na nekoliko minuta pravo glasa u našem parlamentu.

Naravno da Pack mora nešto reći i naravno da nije mgola reći nešto više, ali ni manje, od onoga što je rekla i naravno da su to Pavićevi mastodonti u Jutarnjem listu jedva dočekali ne bi li svom  najdražem političaru, nakon Sanadera, poručili da ne brine jer šamarčina ipak nije šamarčina već puko milovanje. Drugim riječima, svojim nedolaskom Angela Merkel poslala je poljubac premijeru Milanoviću, junačini nije koja se ne usuđuje komentirati ni fašističke budalaštine Vojislava Stanimirovića, ali se zato s neskrivenom strašću brani političara koji ‘nije bio četnik’.

I dok tako Jutarnji list doslovno čita diplomatski riječnik Angela Merkel, barem ukoliko je vjerovati Milanoviću, a vjerovati mu je koliko i Jutarnjem listu, nema pojma o Perkoviću ni slova i to zato što o tome ON nije razovarao s NJOM. I opet se premijer uneredio, naime, u normalnim demokratskim državama o ljudima koji su predmet pravosuđa, ljudima s kojima se bave državna odvjetništva, ne razgovaraju premijeri, oni su stvar pravosuđa, sve je potpuno jasno i automatizmom ide dalje, do kraja. Kad je njemačka policija raspisala za Perkovićem, ponudila nagradu, a sve nakon osnovane sumnje u počinjenje zločina, nema se što Merkel time baviti, nije Njemačka Hrvatska pa da njemačka premijerka na sjednici Vlade prijeti Crkvi i oporbi. Da je Merkel napravila ono što je na sjednici Vlade napravio Milanović odavno bi dala ostavku. Milanović očito ne shvaća, iz svog nedmokratskog mentalnog sklopa, da Merkelica o tome neće razgovarati s njime, ali hoće s hrvatskim nadležnim institucijama njemačko pravosuđe.

Naravno, sve navedeno ne znači da Merkel ne može zbog ignoriranja njemačkog pravosuđa kazniti Hrvatsku makar i tihim sankcijama, prva je nedolazak Merkel u Zagreb na europski dernek. Dakle, to je jedan od razloga zašto Merkel šuti, a ne šute njemački mediji. Zamislite kada bi Merkel sazvala tiskovnu konferenciju i kada bi poručila Hrvatskoj, ‘zbog Perkovića ne dolazim’, kakav bi to bio skandal? Naravno, Perković je tek jedan od razloga, nipošto nije jedini.

Kad smo već kod medija recimo kako je Milanović ponovno nadmašio sam sebe rekavši da njegova njemačka kolegica vjerojatno ni ne zna za slučaj Perković budući da oni o tome nisu razgovarali, očito kako Milanović misli da je Merkel ne zna čitati, odnosno da je potpuno nepismena, svi mediji u Njemačkoj, uključujući i televizijske postaje, satima bruje o Perkoviću, a neki mediji i godinama, a Angela Merkel o tome nema pojma!? Kakvim to idiotima Milanović smatra hrvatske građane? Naravno, neizravno vrijeđa i samu njemačku kancelarku. No, možda ovog puta naš premijer ima pravo, naime, Angela Merkel zaista ne kupuje Jutarnji list, a oni koji ne kupuju Jutarnji list zapravo i ne znaju što premijer misli.

Foto: AFP/Tinolovka

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Predsjednik Vlade: Želimo da naši partneri Hrvatsku percipiraju kao odgovornu članicu UN-a

Objavljeno

na

Objavio

Prvog dana boravka u New Yorku, tijekom kojeg će sudjelovati na 72. zasjedanju Opće skupštine UN-a, hrvatsko izaslanstvo predvođeno predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem susrelo se s predstavnicima hrvatske zajednice.

Tom prilikom predsjednik vlade istaknuo je da je važan dio politike Vlade održavati kontakte kroz Središnji državni ured za Hrvate izvan RH te se u tu svrhu rade programi koji novim generacijama hrvatskih ljudi diljem svijeta mogu približiti što je Hrvatska danas i koje su njezine vrijednosti 2017. godine.

„Svatko od vas pomaže Hrvatskoj u gospodarskom, političkom, stručnom, znanstvenom, pravnom i medijskom smislu što je osobito važno u SAD-u, ključnoj svjetskoj sili, glavnoj zemlji koja određuje brojne smjernice međunarodnih odnosa i globalne politike“, kazao je predsjednik Vlade Plenković, dodavši da će se dolazak hrvatskih izaslanstava na Opću skupštinu UN-a uvijek iskoristiti za kontakt s hrvatskom dijasporom u SAD-u.

Republika Hrvatske ove godine obilježava 25. obljetnicu članstva u UN-u te je  predsjednik Vlade Plenković podsjetio na govor prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na dan kada je Hrvatske primljena u ovu svjetsku organizaciju.

„Tih četvrt stoljeća ojačalo je hrvatske institucije i demokraciju“, kazao je predsjednik Vlade, dodavši da smo ostvarili sve ključne nacionalne zadaće: integraciju u Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji.

Očekuje da će sljedećih nekoliko dana sa šefovima vlada i država koji se okupljaju u New Yorku razgovarati o brojnim gospodarskim i socijalnim izazovima, kao i izazovima koje pratimo na globalnoj sceni – od problema terorizma, migracija, siromaštva, razvojnih pitanja te participacije Hrvatske u jačanju sigurnosti diljem svijeta.

„Odgovorna smo članica UN-a, odgovorna smo članica međunarodne zajednice. Želimo da nas kao takve naši partneri i prijatelji percipiraju“, kazao je predsjednik Vlade Plenković.

„Republika Hrvatska snažno podupire nastojanja novog glavnog tajnika UN-a Antonia Guterresa u reformi organizacije UN-a“, odgovorio je predsjednik Vlade na novinarsko pitanje, dodavši da bi govor predsjednika Donalda Trumpa trebao pokazati kako njegova administracija i on osobno vide multilateralizam danas te kako se prilagodio funkcioniranju međunarodnih odnosa.

„Očekujem da će nam govor otkrili glavne konture američke vanjske politike koja bitno utječe na sve ostale“, zaključio je premijer Plenković.

Tijekom današnjeg dana hrvatsko izaslanstvo nazočit će otvaranju opće rasprave na 72. zasjedanju Opće skupštine UN-a, a očekuje ih i nekoliko bilateralnih susreta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Govor generala zbora Stanka Sopte na 22. obljetnici vojno-redarstvene operacije Maestral

Objavljeno

na

Objavio

Obilježena 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije Maestral

U srijedu 13. rujna 2017. obilježena je 22. obljetnica oslobođenja hrvatskoga kraljevskog grada Jajca kada su združene snage Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske u vojno-redarstvenoj akciji “Maestral” oslobodile Jajce nakon trogodišnje okupacije.

Dan je to kada se tisuće Hrvata iz BiH i RH uz mještane Jajca i okolnih krajeva sa svojim obiteljima, rodbinom, gostima i prijateljima okupe kako bi iskazali zahvalnost hrabrim braniteljima i osloboditeljima i prisjetili se vremena slave i ponosa, ali i kalvarije kroz koju su svi skupa prolazili ratnih 90-ih godina.

Središnja svečanost obilježavanja 22. obljetnice oslobođenja Jajca počela je mimohodom veterana i ratnih zastava postrojbi Hrvatskih snaga od Vodopada, preko središta grada do Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, uz pratnju Prvog benda vojnog orkestra Oružanih snaga BiH.

Sv. misu za poginule predvodio je fra Jure Tokalić koji je u nadahnutoj propovijedi naglasio važnost ovoga dana kada je prije 22. godine hrvatski narod Jajca ponovno obasjalo sunce te je dočekao biti svoj na svome. Poruka je to, kako je rekao, i današnjim naraštajima da ne napuštaju rodne grude za koje su toliki hrabri branitelji dali svoje živote.

U Domu kulture održana je svečanom akademija na kojoj su govorili brojni uzvanici,  a svima se zahvalio Ante Brtana ispred braniteljske udruge „13.rujan“ koja je bila organizator  svečanosti.

Govor generala zbora Stanka Sopte, zapovjednika glavnih snaga za oslobađanje Jajca

POŠTOVANI PRIJATELJI, DRAGI HRVATI, DRAGI JAJČANI, SVI VI IZ DALEKA,VI KOJI STE DIONICI SLOBODE, ČESTITAM VAM NA VAŠOJ PLEMENITOSTI S KOJOM ISKOVAŠTE SLOBODU HRVATSKOM KRALJEVSKOM GRADU JAJCU!

Od 1996.godine, od prve obljetnice, sve ove godine okupljamo se 13.rujna, kako bi izrazili zahvalnost za svaku kap krvi koja je prolivena za slobodu Hrvatskog naroda, za svaki čin plemenitosti koji je u nju utkan, a osobito se spominjemo svih života koji su položeni kako bi sloboda bila nova kolijevka rađanja.

Trinaestog  rujna 1995. godine, nakon višemjesečnih oslobodilačkih operacija, Cincar, Zima 94, Skok 95, Vrilo 95, Ljeto 95, Oluja te Maestral, koje su provodile Hrvatske snage, preko Kupresa, Glamoča, Grahova, Knina, oslobođen je Hrvatski kraljevski grad Jajce cijelo Pougarje s Dobretićima i Podmilačje sv.Ive.

Prisjetimo se  postrojbi Hrvatskih snaga sastavljenih od HVO-a i HV-a, koje su činile okosnicu u operaciji Maestral na pravcu oslobađanja Jajca. To su: 2.gbr HVO, SP MUP-a HRHB, bojna HVO Jajce, ppnHVO Gavran-2, 81.gb HV, 1.gbr HVO, 60.dgb HVO, 22.do HVO, sts GS HV, 4.gbr HV, 7.gbr HV, 1.hgz HV, 3.gbr HVO, snage u potpori ZP HVO Tomislavgrad, ZP HVO Mostar i ZP HVO Vitez.

Trinaestog rujna 1995. godine u jutarnjim satima na tvrđavi Hrvoja Vukčića Hrvatinića  zavijorila je Hrvatska zastava, podigoše je hrabri bojovnici nakon teških borbi i velikih žrtava, te tim činom napaćenom puku obznaniše slobodu.

I evo nas opet tu na zidinama našeg hrvatskog i kraljevskog grada Jajca 22. godine nakon oslobođenja od srbočetničkog agresora i JNA. Osjećaj nam nadima grudi, i ispunja nas ponosom, ali i tugom i boli. Jer mnogi su naši prijatelji suborci, mnogi su naši vitezovi za slobodu Jajca darovali svoje živote.

Njihovi su životi u temeljima slobode hrvatskog kraljevskog grada Jajca. To na žalost uvijek i ponovno moramo naglašavati jer mnoge na čudan način opija zaborav, a mnogi ne žele povijest čitati onako kako je ispisana i kako je nastala. A ovdje je, kao i na tolikim drugim mjestima u našoj Domovini, ispisana krvlju najboljih hrvatskih sinova.

Zato, kad mnogi danas uzmu u ruku pero da se dnevnopolitički predstavljaju, moraju znati temeljni postulat. Svi, pa i dnevnopolitički poslovi moraju počivati na istini. A istina je hrvatskog kraljevskog grada Jajca da su ga oslobodile postrojbe Hrvatskih snaga. Svjedočim to, kao što i vi svjedočite, a mi smo dionici tih slavnih bitaka i danas to na 22. obljetnicu ponovno potvrđujemo.

Kako rekosmo, postulat istine je postulat slobode, i on nas obvezuje govoriti po istini, a istina je da su nas u vremenima borbe za slobodu i opstojnost Hrvatskog naroda vodili dični ljudi, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, ministrom obrane Gojkom Šuškom, Matom Bobanom, generalom Antom Gotovinom i mnogi drugi koji za svoj obol ne dobiše zasluženi spomen, već na žalost, upravo lažnim svjedočenjima na montiranim procesima nastaviše svoju osobnu patnju i žrtvu, koja Hrvatski narod prati stoljećima do današnjih dana.

Podignimo ponosno glave, to smo dužni našim ratnim prijateljima koji danas nisu ovdje s nama!

Neka je hrvatskom kraljevskom gradu Jajcu čestita 22. obljetnica. Neka je mir vječnosti i laka gruda zemlje Hrvatske našim poginulima. Neka je iskrena sućut njihovoj djeci, obiteljima i roditeljima. Neka nam je svima u svijesti i u pameti, činjenica da je ovaj grad slobodan jer su to htjele i učinile i svoju krv za to prolile postrojbe Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske.

Živjeli!             

Kamenjar.com                

facebook komentari

Nastavi čitati