Milanović je u pravu: Merkel nema pojma o Perkoviću, ne kupuje Jutarnji list

  0

  Šamar iz Berlina ipak nije šamar, barem ako je vjerovati Zoranu Milanoviću i njeovim bibliografima iz Jutarnjeg lista. Naime, njemačka kancelarka će nakon neradne nedjelje ima radni ponedjeljak, što nitko drugi, osim nje, u Europi nema. Zar odmah nakon derneka u Zagrebu, za koji će biti ulupano oko šest milijuna kuna, vojvoda Nikolić ne mora nazočiti radnom sastanku na Ravnoj Gori, dok Bakir Izetbeović ima primanje junaka iz Zulfikar odreda, o kojima civili iz Bosne i Herceovine, naravno, oni koji su preživjeli, a takvih nije puno, imaju samo riječi hvale. Dopustite, ipak su ova dva državnika u većim obvezama od Merkel, pa svejedno, navodno dolaze.

  [dropcap]I[/dropcap]nače, Doris Pack, dokazana prijateljica naše zemlje, tvrdi da je kancelarka Merkel izuzetno umorna te da zato ne dolazi u Hrvatsku, u suprotnom bi došla već sutra u Sabor na glasovanje o Perkoviću i odmah bi se zaklela na hrvatski Ustav i saborski Poslovnik samo da dobije na nekoliko minuta pravo glasa u našem parlamentu.

  Naravno da Pack mora nešto reći i naravno da nije mgola reći nešto više, ali ni manje, od onoga što je rekla i naravno da su to Pavićevi mastodonti u Jutarnjem listu jedva dočekali ne bi li svom  najdražem političaru, nakon Sanadera, poručili da ne brine jer šamarčina ipak nije šamarčina već puko milovanje. Drugim riječima, svojim nedolaskom Angela Merkel poslala je poljubac premijeru Milanoviću, junačini nije koja se ne usuđuje komentirati ni fašističke budalaštine Vojislava Stanimirovića, ali se zato s neskrivenom strašću brani političara koji ‘nije bio četnik’.

  I dok tako Jutarnji list doslovno čita diplomatski riječnik Angela Merkel, barem ukoliko je vjerovati Milanoviću, a vjerovati mu je koliko i Jutarnjem listu, nema pojma o Perkoviću ni slova i to zato što o tome ON nije razovarao s NJOM. I opet se premijer uneredio, naime, u normalnim demokratskim državama o ljudima koji su predmet pravosuđa, ljudima s kojima se bave državna odvjetništva, ne razgovaraju premijeri, oni su stvar pravosuđa, sve je potpuno jasno i automatizmom ide dalje, do kraja. Kad je njemačka policija raspisala za Perkovićem, ponudila nagradu, a sve nakon osnovane sumnje u počinjenje zločina, nema se što Merkel time baviti, nije Njemačka Hrvatska pa da njemačka premijerka na sjednici Vlade prijeti Crkvi i oporbi. Da je Merkel napravila ono što je na sjednici Vlade napravio Milanović odavno bi dala ostavku. Milanović očito ne shvaća, iz svog nedmokratskog mentalnog sklopa, da Merkelica o tome neće razgovarati s njime, ali hoće s hrvatskim nadležnim institucijama njemačko pravosuđe.

  Naravno, sve navedeno ne znači da Merkel ne može zbog ignoriranja njemačkog pravosuđa kazniti Hrvatsku makar i tihim sankcijama, prva je nedolazak Merkel u Zagreb na europski dernek. Dakle, to je jedan od razloga zašto Merkel šuti, a ne šute njemački mediji. Zamislite kada bi Merkel sazvala tiskovnu konferenciju i kada bi poručila Hrvatskoj, ‘zbog Perkovića ne dolazim’, kakav bi to bio skandal? Naravno, Perković je tek jedan od razloga, nipošto nije jedini.

  Kad smo već kod medija recimo kako je Milanović ponovno nadmašio sam sebe rekavši da njegova njemačka kolegica vjerojatno ni ne zna za slučaj Perković budući da oni o tome nisu razgovarali, očito kako Milanović misli da je Merkel ne zna čitati, odnosno da je potpuno nepismena, svi mediji u Njemačkoj, uključujući i televizijske postaje, satima bruje o Perkoviću, a neki mediji i godinama, a Angela Merkel o tome nema pojma!? Kakvim to idiotima Milanović smatra hrvatske građane? Naravno, neizravno vrijeđa i samu njemačku kancelarku. No, možda ovog puta naš premijer ima pravo, naime, Angela Merkel zaista ne kupuje Jutarnji list, a oni koji ne kupuju Jutarnji list zapravo i ne znaju što premijer misli.

  Foto: AFP/Tinolovka

  facebook komentari