Pratite nas

Hrvatska

Milanović i Josipović sve više gube tlo pod nogama

Objavljeno

na

Od jedne relativno benigne pogreške HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, njezin protukandidat na sljedećim predsjedničkim izborima i aktualni predsjednik Ivo Josipović, uz pomoć medija, pokušao je poništiti sve njezine potencijalne šanse za uspjeh na tim izborima. HDZ-ova kandidatkinja prvo je prešutjela da je pri NATO-u u Bruxellesu uzela neplaćeni dopust, a potom, stjerana u kut, priznala tu činjenicu, kao što je priznala i da je pogriješila što to odmah na početku nije rekla.

Po Josipovićevim riječima, nije problem što je sačuvala odstupnicu u slučaju da ne postane hrvatska predsjednica, nego u činjenici što je lagala. Sva ta polemika na javnoj sceni događala se u trenutcima kad je javnost doznala da je upravo Ivo Josipović 2007., tada kao član povjerenstva za hrvatsku tužbu protiv Srbije, srbijanskome veleposlaniku nosio povjerljive dokumente, što je veleposlanik objavio u svojoj knjizi. Nekoliko su tjedana mediji, na ovaj ili onaj način korumpirani i svrstani uz Josipovića, izbjegavali pisati o tome slučaju, a sam Josipović se očitovao tek kad je pitanje postavljeno u saborskoj raspravi.

Rekao je da je veleposlaniku nosio knjige, koje se inače mogu kupiti i u knjižari. Čudno je zašto onda veleposlanik nije kupio knjige u knjižari, nego mu ih je on morao predavati na inkognito susretima. Nema dvojbe da Josipović laže, kao što nema dvojbe da bi u svakoj normalnoj državi jedan takav skandal bio dovoljan za kompromitaciju koja bi za sva vremena otpuhala iz svijeta politike takva čovjeka i takva političara.

No u Hrvatskoj Josipović, koristeći se cijelim sustavom i medijima, manje više uspješno neutralizirao je tu aferu. Očekivalo se, međutim, da čovjek ima toliko dostojanstva te da ne će baš on prigovarati Kolindi Grabar Kitarović da laže u jednoj bezazlenoj stvari poput čuvanja odstupnice na starome radnom mjestu, što uostalom i on i svi drugi kandidati također prakticiraju.

Obračuni s neistomišljenicima

Kad smo već kod knjige srbijanskoga veleposlanika Cvetićanina, ostalo je nezapaženo da se upravo u njoj sadašnja HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović naziva Barbikom. Tako ju, prema navodima u knjizi, naziva Josipovićev savjetnik Budimir Lončar. Kad je prije nekoliko mjeseci procurio tajni plan aktivnosti na diskreditaciji te protukandidatkinje pod nazivom „Barbika”, Josipović je optužio, dakako, Hrvatski tjednik, obavještajno podzemlje i HDZ da su sastavili taj plan ne bi li ga pripisali njemu.

Sve što se kasnije događalo bilo je na tragu indicija da je nastao upravo na Pantovčaku. I ovaj podatak iz Cvetićaninove knjige ide tomu u prilog. Da je za njih Kolinda Barbika, znali su davno prije nego što su sastavili opskurni plan. Opet s istim ciljem da svoju sramotu pripiše drugima, Josipović i ovih dana svako malo podsjeća na plan „Barbika” imputirajući ga političkoj konkurenciji, premda stvarnost sve više potvrđuje da on i njegov stožer djeluju u skladu s tim planom.

Josipović je takav kakav jest, dio je ljevičarske arivističke ekipe koja je u posljednjih pet godina poput elementarne nepogode upropastila Hrvatsku. I po stručnim i političkim ocjenama, i po neumoljivim činjenicama iz naše grube zbilje te po općemu dojmu, Hrvatska nikad nije bila u tragičnijoj gospodarskoj, političkoj i moralnoj situaciji. Ali što je to propadanje veće, to su sve jači pokušaji te ekipe da otklone odgovornost sa sebe i da se svim sredstvima obračunavaju s neistomišljenicima.

Sve s ciljem, dakako, da ostanu na vlasti, da dobiju izbore i da druge predstave u očima javnosti kao degenerike, budale, luđake, a u svjetonazorskome smislu kao fašiste. Osim što evidentno gube tlo pod nogama, Milanović, Josipović i njihovi drugovi kao da sve više gube i razum. U policijskoj akciji Agram uhapsili su i zatvorili ljude pripisujući im navodnu štetu od 18.000 kn i od toga napravili spektakl. Iz aviona se vidi da to po nalogu Milanovića i Josipovića izvodi prvi pendrek Rajko Ostojić, čovjek koji je ilegalno progonio generala Gotovinu i potrošio milijune MUP-ovih kuna bez pokrića, čovjek koji u internetskoj komunikaciji vrijeđa na najprimitivniji način sve koji se ne slažu s njime, a kada mu oni uzvrate istom mjerom, šalje ih u tamnice i ludnice.

I to je njihova pravna država, država koja, što ih više obuzima strah da će na sljedećim izborima doživjeti debakl, sve više poprima teroristička obilježja, i država u kojoj, primjerice, Stjepan Mesić, upitan na sudu je li mu njegov prijatelj Božo Dimnik iz Slovenije posudio milijune kuna za kupnju dva stana tako što mu je prebacio novac na račun, ili ih je prenio preko granice u torbi, mrtav-hladan odgovara: „To je moja privatna stvar”. I nikomu ništa.

Ivica Marijačić
Hrvatski tjednik

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Hrvatska biskupska konferencija: Ne podržavamo Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Iz ureda Hrvatske biskupske konferencije priopćeno je da su tijekom ovotjednog plenarnog zasjedanja biskupi razgovarali i o rezultatima javne rasprave o Istanbulskoj konvenciji.

Biskupi, kako se navodi, podupiru zakone koji štite žene i obitelji, ali ne podržavaju konvenciju jer smatraju da ona implementira i rodnu ideologiju.

Pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike da, kako kažu, “ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se nekad izglasavaju zakoni”.

“Crkva se zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju na kojoj stvaramo i izgrađujemo svoj identitet.

Biskupi pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike u društvu da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni.

Europa, kao i Hrvatska, stoljećima je imala svoju filozofiju, antropologiju i etiku na koju se oslanjala politika i društveno djelovanje”, stoji u priopćenju s 55. plenarnog zasjedanja Sabora HBK.

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Cilj nam je izmijeniti odnos društva prema braniteljima, niz nepravdi je naneseno

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je obraćajući se nazočnima na 17. izvještajno-izbornom saboru HVIDRA-e RH  da je cilj izmijeniti odnos društva prema hrvatskim braniteljima i prema Domovinskom ratu općenito i pritom istaknuo kako je niz nepravdi prema braniteljskoj populaciji ispravljen prijedlogom novog zakona koji je u drugom čitanju.

Istaknuo je prijateljski i profesionalni odnos između ministarstava u Vladi i između svih udruga, a to je, kazao je, moguće kada imamo jasnu želju i ciljeve.

Ciljevi su nam, rekao je ministar Medved, izmijeniti odnos društva prema hrvatskim  braniteljima, prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima i prema Domovinskom ratu općenito.

Pred nama je jako puno posla koji zahtjeva od svakoga od nas ulaganje onog entuzijazma i domoljublja, one energije koja je potrebna da bismo očuvali ono što smo stvorili u Domovinskom ratu, poručio je Medved.

“Neminovno je, kako vrijeme prolazi, da je naša populacija sve starija, i stoga novo vrijeme koje je pred nama upravo traži da budemo zajedno i da osmislimo sve ono što će dati odgovore na te izazove.

U novom zakonu o hrvatskim braniteljima koji će uskoro biti na drugom čitanju izborili smo ona područja koja su dugi niz godina bila zapostavljena te ispravili niz nepravdi koja su bila učinjena prema našoj populaciji, zahvaljujući svim resorima u Vladi  i saborskim zastupnicima koji su novi prijedlog zakona prihvatili, te sam uvjeren da ćemo ispraviti i druge nepravilnosti koje su kroz proteklih 15-ak godina mučili našu populaciju,” rekao je.

Odnosi kakvi su bili prema hrvatskim braniteljima nikad više ne smiju biti na toj razini, poručio je. Trebamo stoga uspostaviti još kvalitetnije međuodnose kako bi dali odgovore na niz pitanja što i dalje muče našu populaciju te biti spremni i na sve druge izazove, zaključio je ministar Tomo Medved.

Obraćajući se skupu predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić podsjetio je na veliki obol koji su hrvatski branitelji dali za domovinu. “Stoga nećemo šutjeti ni dozvoliti da nam itko uzme Domovinski rat i ukalja žrtvu koju smo podnijeli u obrani Domovine štiteći je svojim tijelima,”, rekao je Đakić i dodao kako će suradnja između HVIDR-e i HVO-a i dalje unapređivati.

Redovni izvještajno-izborni sabor Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovionskog rata Republike Hrvatske (HVIDRA) održan je u petak navečer u  makarskom hotelu Meteor, a nazočno je bilo 225 delegata.

Medved o zapošljavanju: Bez novih djelatnika ne možemo funkcionirati

facebook komentari

Nastavi čitati