Milanović o Bernardiću, Žbanićki, etiketi ‘bivši udbaš’

0

Zoran Milanović: Ja sam agnostik i ateist, a podrijetlom obični katolik, za mene ‘bivši udbaš’ ne znači ništa posebno, rekao je Milanović. Gostujući na Jabuka TV u emisiji 2 u 9 Romana Bolkovića premijer Zoran Milanović odgovarajući na pitanje zašto je išao u Mostar, a ne u Sarajevo, rekao je da ga u Sarajevo nitko nije zvao.

[dropcap]U[/dropcap] Mostaru je falilo malo da ne dođe do ubijanja, rekao je premijer i ponovio kako Europskoj uniji zamjera što nije ranije reagirala na frustracije u toj zemlji.

Osvrnuo se i na poruku redateljice Jasmile Žbanić, koja ga je uvredljivom prostačkom porukom iz Tuzle “potjerala kući’.

 

jasmila__zbanic

Ona je u Hrvatskoj dobila 3 milijuna kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi. Ja joj kažem ‘dobrodošla’, kazao je Milanović

Ja sam agnostik i ateist, a podrijetlom obični katolik, rekao je Milanović, dodavši da je liberalni konzervativist no da je to pogleda na društvo, a ne ekonomiju. Istaknuo je da socijaldemokracija danas ne može biti ono što je bila prije 20 ili 30 godina. Nije objasnio kako se to može biti ateist i agnostik u isto vrijeme. Podsjećamo, premijer se prije nekoliko mjeseci predstavio kao “libertarijanac, kalvinist”.

Bolković je Milanovića upitao i kako si dopušta da ga proglašavaju zaštitnikom Udbe.

Ja se nadam da je javnost svjesna kako nema ničega opipljivog radi čega bi nas mogli napadati. Za mene ‘bivši udbaš’ ne znači ništa posebno. Svi koji su provodili zločine za mene su loši ljudi. Oni koji mijenjaju stavove poput čelnika najveće oporbene stranke za mene nemaju nikakav moralni standing, rekao je Milanović.

[box_error]

Jasmila ne može smisliti hrvatsko miješanje u Bosnu, oličeno u posjetu premijera Mostaru, ali zato grabi milijune hrvatskih poreznih obveznika

“Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI!!!”.

Jasmila Žbanić, BiH režiserka kojoj je voljena joj BiH odbila novac za snimanje filma “Otok ljubavi” ocijenivši ga pedofilskim, nakon čega se preselila u Zagreb i dobila  3.800.000 kuna (to je milijun konvertibilnih maraka, izražen u ustaškoj valuti) za snimanje tog filma od HDZ-ovog ministra Bože Biškupića, i onako usput osnovala nekoliko filmskih udruga i firmi koje dobivaju poveće novce od vlade RH na svakom natječaju, poslala je tu poruku preko ideološki srodnog h-altera.

[/box_error]

Komentirajući stanje u SDP-u Milanović je kazao da u toj stranci nema sukoba, dok je za odnos s predsjednikom zagrebačkog SDP-a Davorom Bernardićem rekao – “ne volim populiste, mo’š me ubit”.

Upitan zašto je posjetio Mostar, a ne u Sarajevo, gostujući na Jabuka TV u emisiji 2 u 9 Romana Bolkovića premijer Zoran Milanović rekao je kako ga u Sarajevo nitko nije zvao, prenosi Večernji list.

U Mostaru je falilo malo da ne dođe do ubijanja, rekao je premijer i ponovio kako Europskoj uniji zamjera što nije ranije reagirala na frustracije u toj zemlji.

Mora se donijeti odluka što s BiH. Postavljati joj nemoguće uvjete ili šansa za pregovore, kazao je premijer.

Postavljeno mu je i pitanje o odnosu s predsjednikom zagrebačkog SDP-a Davorom Bernardićem.

Ja ne volim populiste, mo’š me ubit’ – kratko je odgovorio predsjednik Vlade.

facebook komentari