Milanović posjetio Žepče: Vlada Hrvatske pomoći će obnovu osnovne škole

0

Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović je u okviru dvodnevne radne posjete Hrvatima središnje Bosne sinoć posjetio i Žepče gdje se sastao s predstavnicima lokalne vlasti i razgovarao o načinima pomoći toj općini. Milanović je tijekom jučerašnjeg dana boravio u Sarajevu, Varešu i Kreševu, a nakon posjeta Žepču se uputio u Vitez na radnu večeru s predstavnicima lokalne vlasti i gospodarstvenicima iz ovog kraja.

Posjeta Žepču započela je sastankom u zgradi Općine s predstavnicima lokalne vlasti, a nakon toga hrvatski premijer je obišao Osnovnu školu u Žepču, koja bi sredstvima Vlade Republike Hrvatske trebala biti sanirana.

milanovic zwepce3

“Predsjedavajući Općinskog vijeća, Muhamed Jusufović i ja razgovarali smo s premijerom Milanovićem o zbivanjima u ovom kraju od rata do danas i mislim da smo uspjeli dočarati da je ovo funkcionalna, zdrava sredina u kojoj sva tri naroda provode politiku koju smo zajednički zacrtali. Nakon toga smo upoznali premijera Milanovića i sa ekonomskom situacijom u općini, kao i s problemima s kojima se susrećemo te se zahvalili za sve dosadašnje donacije”, rekao je načelnik Žepča Mato Zovko.

Prema riječima načelnika Zovke, u Osnovnu školu u Žepču bi trebalo biti uloženo oko pola milijuna kuna iz sredstava Vlade Hrvatske, čime bi se trebali sanirati krov i podizanje kata.

Bilo je razgovora i o pomoći mjestima koja su poplavljena u svibnju ove godine.

Premijer Milanović se nakon posjete Žepču zaputio prema Vitezu, gdje se na radnoj večeri susreo s predstavnicima lokalne vlasti i gospodarstvenicima jedne od najuspješnijih regija u Bosni i Hercegovini.

AA/HMS

facebook komentari