Milanović radikalizira lažne optužbe protiv HDZ-a od prije 25 godina

1

Je li Milanović SDP-u već nametnuo strategiju kaosa, odnosno, strategiju da on i njegova stranka imaju pravo i na nedemokratske metode kako bi spriječili HDZ?

Prije 25 godina održan je povijesni prvi opći Sabor HDZ-a na kojem je donesen povijesni program borbe za stvaranje samostalne hrvatske države i na kojem je za predsjednika HDZ-a izabran dr. Franjo Tuđman. Taj opći Sabor HDZ-a izazvao je pravu histeriju komunista, Jugoslavena i titoista koji su ga proglasili obnovom ustaštva i Nezavisne države Hrvatske.

Piše: Zdravko Tomac / Direktno.hr

Ivica Račan, tadašnji predsjednik SKH SDP, rekao je onu čuvenu rečenicu: “HDZ je stranka opasnih namjera”. Od tada do danas HDZ na čelu s dr. Tuđmanom u povijesnom razdoblju stvaranja i obrane samostalne hrvatske države bio je ključna, presudna stranka bez koje ne bi bilo Hrvatske, usprkos svih pogrešaka koje je činio. Poslije smrti Franje Tuđmana nastupila je velika kriza, gubitak izbora i predsjedničkih i parlamentarnih. Na vlast su došli Stipe Mesić i Ivica Račan. Od tada traje retrogradni proces povratka na titoizam i političko jugoslavenstvo i detuđmanizacija Hrvatske i pretvaranje herojskog doba stvaranja države na čelu s Tuđmanom u navodno mračnu noć i diktaturu. Istovremeno se provodi sotonizacija ne samo dr. Franje Tuđmana nego i Domovinskog rata. Nakon smrti Ivice Račana, dolaskom Zorana Milanovića na čelo SDP-a, ti procesi povratka u prošlost još su se više ubrzali. Milanovićeva agresivnost i lažne optužbe protiv HDZ-a prevršile su svaku mjeru. Račan je nazvao HDZ strankom opasnih namjera ali se ipak priklonio onoj struji u SDP-u koja je politički dozvolila održavanje Sabora HDZ-a, koja je prihvatila da u Zračnoj luci izdaje putovnice i vize za oko 150 izaslanika iz cijelog svijeta koji su do tada tretirani kao ustaška i neprijateljska emigracija. Prihvatili su i da se u Dvorani Lisinski masovno vijore hrvatske zastave, kako su govorili, bez socijalističkih obilježja. Uostalom, tadašnji SKH SDP priznao je legalnost i legitimnost Tuđmanove i HDZ-ove vlasti. Dao je značajan doprinos uspjehu Tuđmanove vlasti  učestvovanjem  u Vladi demokratskog jedinstva.

Današnji SDP, na čelu s Milanovićem, otišao je u svojim optužbama i mnogo dalje od stranke opasnih namjera. Milanović i njegov SDP, danas HDZ, nazivaju kriminalnom zadrugom i zločinačkom organizacijom, te javno govore kako imaju pravo svim sredstvima, ne samo demokratskim nego i nedemokratskim, spriječiti tu kriminalnu zadrugu i zločinačku organizaciju da preuzme vlast u Hrvatskoj. Prema svim pokazateljima, bez obzira kada bili parlamentarni izbori, nakon pobjede na predsjedničkim izborima, HDZ i njegova koalicija će uvjerljivo pobijediti i nakon predsjedničke vlast preuzeti u svoje ruke i Hrvatski sabor i Hrvatsku vladu. Postavlja se s pravom pitanje je li Milanović SDP-u već nametnuo strategiju kaosa odnosno strategiju da on i njegova stranka imaju pravo i na nedemokratske metode kako bi spriječili HDZ da na demokratskim izborima preuzme nakon predsjedničkih dvora i Banske dvore i Hrvatski sabor.

Pokušat ću analizirati političku poziciju Zorana Milanovića koji, po mom mišljenju, istinski vjeruje da je mesija, da je spasitelj Hrvatske, da je njegov program tako sjajan i velik da su ciljevi toliko veliki da u njihovom ostvarivanju ima pravo na sva sredstva. Nema nikakve dvojbe da je Milanović ateist, on ne vjeruje u Boga i ne poštuje Deset zapovijedi Božjih, ali on nije nevjernik, on vjeruje u njegov socijalistički raj u Hrvatskoj. On sebe i svoju stranku prikazuje kao svjetlo i dobro, a svoje protivnike kao tamu i zlo. On sebe vidi kao spasitelja, kao lučonošu koji ima pravo na sva sredstva u osiguravanju pobjede svjetla nad tamom i dobra nad zlom. On sebe i svoje naziva nebom a svoje protivnike kršćane podzemljem. Na temelju takvog svog umišljenog mesijanstva on političke protivnike pretvara u neprijatelje, podzemlje, tamu, zločinačku organizaciju, kriminalnu udrugu, ne samo u stranku opasnih namjera nego u stranku koju treba institucionalno, izvan institucionalno, demokratski i nedemokratski, dakle svim sredstvima, spriječiti da pobjedi na demokratskim izborima.

Milanović ne skriva svoju strategiju, on ju izražava rečenicom “mi ili oni”, i poduzimanjem mjera, uključujući i stvaranje političkog kaosa pa i podupiranja uličnih sukoba s ciljem spriječiti pobjedu HDZ-a. Najnovija istraživanja javnog mijenja pokazuju da nema nikakve šanse za pobjedu na izborima. I zato treba očekivati da će on blokirati sustav, posebno predsjednicu države, te da će koristiti represivni aparat kako bi zakočio demokratske procese i promjene.  Nema nikakve dvojbe da je Milanović mentalni komunist po strukturi svijesti, da je fundamentalist koji smatra da u ostvarivanju svojih političkih ciljeva koji su navodno tako veliki da ima pravo na upotrebu svih sredstava, uključujući i ne demokratska. Staljin je to vrlo jednostavno objasnio: “naši ciljevi su tako veliki da su sve žrtve opravdane i da su sva sredstva dozvoljena u ostvarivanju tako velikih ciljeva”. I Slobodna Milošević koji je nanio toliko zla bio je mentalni Staljinist a ne samo ekstremni velikosrpski nacionalist. Poznata je njegova rečenica u kojoj je on svoju zločinačku politiku opravdavao primjenjujući i demokratske i ne demokratske metode. Milom i silom,  institucionalno i izvan institucionalno, demokratski i nedemokratski  sve je dozvoljeno što je u interesu velike Srbije i srpskog naroda, govorio je Milošević.

Za Milanovića i njegove mentalne komuniste i političke Jugoslavene HDZ je oduvijek bio zlo a Tuđman diktator a herojske vremena stvaranja hrvatske države i njene obrane bili su mračno doba vladavine diktatora i zločinca Tuđmana.

U takvoj atmosferi ovih dana svečano je obilježena 25. obljetnica prvog Općeg Sabora HDZ-a održanog 24. i 25. veljače 1990. godine. na kojem je za predsjednika HDZ izabran Franjo Tuđman i usvojena povijesna platforma stvaranja suverene i samostalne hrvatske države. Danas je svim objektivnim povjesničarima i analitičarima, pa i običnim ljudima, jasno da bez HDZ-a kao masovnog političkog pokreta i narodne stranke ne bi bilo moguće ostvariti povijesne težnje hrvatskog naroda za svojom samostalnom i suverenom državom. Bila je to prilika da se još jedanput podsjetimo na one važne povijesne dane kada se odlučivalo biti ili ne biti ali i da HDZ ponudi novi program izlaska iz krize. Hrvatska se nalazi u velikoj krizi, sadašnja Vlada je nesposobna izvući Hrvatsku iz krize, svaki dan njene vlasti stvara nove probleme. Ali oni se ne žele odreći vlasti. Oni su se odlučili na stvaranje političkog kaosa i korištenje svih oblika svoje vlasti kako bi obnovili sve moguće ideološke i političke sukobe odnosno kako bi izazivanjem političkog kaosa pokušali spriječiti da na demokratski način izgube vlast. Prvi dani predsjednikova Kolinde Grabar Kitarović pokazuju da Zoran Milanović namjerno opstruira obnašanje njenih dužnosti, da je spreman u krajnjoj liniji tako zaoštriti političku situaciju da može doći i do prolijevanja krvi. Na sreću, upravo u svom sjajnom govoru predsjednik HDZ Tomislav Karamarko, na Milanovićevu strategiju “mi ili oni” ponudio je istu strategiju s kojom je Kolinda Grabar Kitarović pobijedila na izborima. Ponudio je strategiju novog zajedništva na rješavanju krupnih problema sadašnjosti i budućnosti bez odgovaranja na grozne optužbe Zorana Milanovića koji HDZ proglašava tamom, zlom, kriminalnom udrugom i zločinačkom organizacijom te prijeti da će silom onemogućiti da na demokratski način dođu na vlast.

[ad id=”40551″]

facebook komentari