Milanović se oglasio nakon prvih rezultata izlaznih anketa

0

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović oglasio se na svom Facebook profilu nakon objave prvih rezultata u izlaznim anketama, po kojima SDP i HDZ dobivaju po 6 mandata, a MOST 18.

[ad id=”93788″]

Hvala svima što ste izašli na izbore i iskazali nam povjerenje. Hvala i promatračima, volonterima te svima koji su dali svoj doprinos na ovim izborima. Zajedno pratimo rezultate večeras!”, napisao je Milanović.

Njegov dolazak u stožer koalicije Hrvatska raste, u zagrebačkoj Tvornici kulture, očekuje se poslije 22 sata.

Prve reakcije iz stožera SDP-a: Evo što na neizvjesnu anketu kaže Mrsić

U SDP-u je za HRT rezultate prvi komentirao Mirando Mrsić.

”Još treba pričekati, ali je puno bolje nego što smo mislili prije 6 mjeseci, tada se nitko nije nadao da bi se mogli približiti, a sad smo izjednačeni”, rekao je Mrsić.

Na upit da komentira dobru izlaznost i uspjeh MOST-a, kaže:

”Velika izlaznost je dobra za sve stranke, dobili smo reprezentatnivi uzorak, drago mi je da je velika izlaznost. Što se tiče MOST-a, MOST je bio u uzlaznoj putanji, to se vidjelo po raspoloženju građana, čekamo službene rezultate”.

Arsen Bauk je za RTL komentirao kako je očekivao da će malo manje glasova ići MOST-u, malo više HDZ-u.

“U osnovi me nisu iznenadili rezultati izlaznih anketa, svi su očekivali tijesnu utakmicu, neki su očekivali da ćemo u 10 izbornih jedinica imati manje od HDZ-a, po ovim anketama to se nije ostvarilo, ali pustimo da vidimo rezultate”, kazao je.

Bauk vjeruje u preciznost izlaznih anketa.

“Moguća je statistička pogreška, izlazne ankete su na predsjedničkima išle čak malo na našu štetu”, kaže Bauk, a na opasku da su im 2007. išle u korist odgovorio je – “od onda su se, očito, malo usavršile”.

Gordana Sobol je poručila kako su ”ovo izlazne ankete i s njima valja biti oprezan”.

”Mi smo sada praktički izjednačeni. Ovo će se još mijenjati, ali mislim da će na kraju ovo završiti dobro za nas. MOST je sad na 18 mandata, ali tek će se vidjeti koliko su oni jaka politička opcija“, kazala je Sobol.

S obzirom na ranija iskustva s izlaznim anketama, u SDP-u su očekivano oprezni do samoga kraja, jer je praksa pokazala da je preokret moguć (njima na štetu), kako se prebrojavanje listića bliži kraju.

“Nisam iznenađen, očekivao sam dobar rezultat, a ovo je dobar rezultat”, rekao je potpredsjednik SDP-a Gordan Maras, koji očekuje da će SDP imati oko 60 mandata u Saboru te da će biti u “puno boljoj poziciji od HDZ-a i biti izborni pobjednici”.

Zahvalio je svima koji su izašli na parlamentarne izbore.

“Oni koji su u HDZ-u govorili da će imati 20 mandata razlike sada vide da su bili u krivu. Ovo će biti duga večer”, rekao je Maras.

Zamoljen da komentira izvrsne rezultate koje MOST-u daju izlazne ankete, Maras je kazao kako je jaka treća opcija konstanta nekoliko prethodnih izbora.

“Hrvatski građani žele određene stvari koje su oni najavljivali i to treba osluškivati. Mi smo, naravno, otvoreni za suradnju”, poručio je.

Mandat manje, prema najnovijim rezultatima, prokomentirala je Milanka Opačić.

“Znali smo da će biti bitka za svaki glas i za svaki mandat i da će odlučivati postizborno koaliranje. SDP je otvoren za sve s kojima se može razgovarati o budućnosti s Hrvatske. Koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir. Ne bih kalkulirala, sačekala bih rezultate. Ovo će biti duga noć. Izlazne ankete su jedno, prebrojani listići su drugo”, kazala je Opačić.

facebook komentari