Milanović svjedok Ines Strenje Linić u tužbi protiv Novog lista

0

Bivši predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović pojavit će se danas u Rijeci po prvi puta u javnosti nakon što je u studenom na Iblerovom trgu predao Bernardiću vođenje stranke na čijem je čelu bio devet godina, javlja 24 sata.

Milanović će se navodno odazvati pozivu na Općinskom kaznenom sudu u Rijeci kao svjedok saborske zastupnice Mosta Ines Strenje Linić u njenoj tužbi protiv Novog lista.

Strenja Linić je naime tužila Novi list zbog teksta u kojem su naveli da se ona prilikom pokušaja formiranja Vlade prije godinu dana nalazila tajno s Milanovićem.  Mostova zastupnica smatra da joj je iznošenjem te informacije koju nisu provjerili kod nje same nanešena šteta te sada traži pismenu ispriku redakcije u novinama, te odštetu od 10 000 kuna.

Osim Milanovića u Rijeci bi se na sudu trebao pojaviti i bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić kojeg je Strenja Linić također navela kao svjedoka u svoju korist.

Milanović dosad nije javno otkrio imena mostovaca koji su tog 8. prosinca, do ranih jutarnjih sati, bili u njegovom uredu. Nije ih prokazao čak niti kad je tri tjedna kasnije, na sjednici Kluba zastupnika SDP-a, svoje stranačke kolege izvijestio da se navedeni sastanak dogodio.

Neću reći tko su bili ti ljudi jer im štitim integritet. Pregovarali smo o dogovoru s SDP-om. Bili su korektni, ali zbunjeni. Nisu dolazili ogovarati Petrova ni ikoga drugog iz Mosta. Nalazili smo se u kasnim satima u Vladi i to govori da oni nisu bili na čisto, izjavio je Milanović mjesec kasnije u emisiji ‘Nedjeljom u 2’.

facebook komentari