Milijan Brkić: ALFE SU NAJČASNIJI I NAJPONOSNIJI DIO MOG ŽIVOTA

2

[ ALFE SU NAJČASNIJI I NAJPONOSNIJI DIO MOG ŽIVOTA ]

Prije malo više od 25 godina ustrojena je Specijalna jedinica policije “ALFA”- za mene, jedna od okosnica hrvatskih oružanih snaga, simbol neizmjerne ljubavi prema svom narodu i Domovini, simbol otpora i stvaranja samostalne Hrvatske.

milijan brkić ratna

Okupili smo se tih 90-ih kada se budućnost naše zemlje nije znala, no pripadnici “ALFA” su nošeni domoljubljem, hrabrošću, ponosom i odanošću s punom snagom i velikom ljubavi uvijek išli hrabro naprijed i dali sve za stvaranje hrvatske države i pobjedu u Domovinskom ratu.

Stojeći i govoreći danas ispred pripadnika naše legendarne jedinice, prisjetio sam se velikih akcija i operacija, s kojima su iznijeli najteži dio obrane naše zemlje i prošli najteži ratni put. Na njihov ratni put, na svaki njihov korak, uvijek sam bio i bit ću ponosan.

Zato je naša dužnost danas, nikada ne zaboraviti njihovu žrtvu, doprinos i veličinu jer je ona utkana u naše pobjede za slobodu naše zemlje, za mir i dobru budućnost naše djece.

alfa

facebook komentari

  • bakran

    To što kaže Milijan Brkić, apsolutno vjerujem; jer Alfe su legendarna postrojba. Ali zato, sadašnje političko djelovanje mu je za zaborav…

  • Sivooki

    Brkić nažalost potvrđuje da ratnik u političkim vodama ( ili nekim drugim…?) ne mora plivati posebno vješto…
    Ovo s Karamarkom nije bilo osobito časno.