Milijan Brkić: KOLIKA JE BOL MAJKE KOJA ČEKA POVRATAK SINA NAKON 26 GODINA

0

Možete li zamisliti uznemirenost majke čije dijete kasni samo pola sata iz škole, a kolika je bol majke koja čeka sina da joj se vrati nakon 26 godina, kaže vukovarska majka koja još traga za svojim sinom i suprugom.

To je jedno od potresnih svjedočanstava koje sam danas čuo sudjelujući u Bruxellesu u Europskom parlamentu na Konferenciji „Rasvjetljavanje istine o nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu”.

Za ovu temu treba senzibilizirati europsku javnost i iz nje izbaciti politiku i bilo kakvo strančarenje. I zato mi je iznimno važno što se o tome danas govorilo i u srcu Europe.

Sve države članice EU-a, kao i one koje to žele postati moraju sudjelovati u rješavanju tog problema. To mora biti univerzalno, civilizacijsko pitanje, civilizacijski iskorak i standard.

Svaka žrtva mora naći svoj smiraj, isto tako i njihove obitelji bez obzira na nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost. Svaka majka, supruga ili sestra, svako dijete mora znati gdje su završili njihovi najmiliji i gdje će zapaliti svijeću.

Hrvatska je dužna svakoj žrtvi omogućiti dostojanstven pokop i da konačno pronađu mir!

facebook komentari