Pratite nas

Milijan Brkić nakon žestokih kritika uklonio Facebook status protiv Borkovića

Objavljeno

na

Glavni tajnik HDZ-a nakon što je prije nekoliko dana napao jednog od čelnika Saveza za Hrvatsku Branaka Borkovića, sada je s Facebooka uklonio sporni status. Čini se kako je to prije svega učinio zbog gomile komentara ispod tog statusa u kojima je bio žestoko kritiziran od strane onih kojima se njegovo izjednačavanje Saveza za Hrvatsku i SDP-a nije svidjelo, kao ni prozivanje Borkovića koji je dobio podršku velike većine komentatora.

brkićBrkić je očigledno shvatio da je vrag odnio šalu, pa je komentar koji mu je donio više štete ne koristi izbrisao s Facebooka.

Podsjetimo, Brkić je podijelio tekst Večernjeg lista iz 2009. godine u kojem je Branko Borković – Mladi Jastreb tada podržao Ivu Josipovića za predsjednika Hrvatske.

Brkićev komentar iznad tog teksta je:

‘SDP = SAVEZ ZA HRVATSKU… samo kao ‘podsjetnik’… pokazuje njihovo pravo lice !!!’.

‘Manolićeva i Perkovićeva škola’

Indikativno je kako je ovaj ‘udarac ispod pojasa’ uslijedio nakon što je voža Saveza dr. Milan Kujundžić i službeno objavio da će se kandidirati za predsjednika RH, što HDZ-u nikako ne odgovara, jer smatraju kako će Kujundžić ‘oteti’ glasove namijenjene njihovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.Međutim, Branko Borković – Mladi Jastreb, Brkiću nije ostao dužan.

Ispod Brkićevog komentara Borković je napisao:

‘Tipični primjer stare Udbine škole predvođene vrhunskim učiteljima: Josip Manolić, Josip Perković, Zdravko Mustač… uglavnom ekipa poznata kao komisija za ispitivanje okolnosti pada Vukovara od 18. 11. 1991. – glavni tajniče HDZ-a, čestitam na dokazanoj vjernosti starim tradicijama SDB (UDBA) i KOS, a dragi prijatelji i komentatori samo dokazuju svojim riječima koliko su veliki katolici i vjernici – SRETNO! P.S.: MILAN KUJUNDŽIĆ – HRVATSKI PREDSJEDNIK.’
izvor:Hrvatski dom

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Kultura

Predstavljanje knjige Josipa Pečarića “Thompson – pjesmom za Hrvatsku”

Objavljeno

na

Objavio

POZIV NA PROMOCIJU KNJIGE AKADEMIKA PEČARIĆA

– THOMPSON – PJESMOM ZA HRVATSKU –

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara poziva Vas u srijedu 25. listopada 2017. u 18 sati
u Domu branitelja HVIDRA Slovenska 21, Zagreb na predstavljanje knjige Josipa Pečarića “Thompson – pjesmom za Hrvatsku”.

O knjizi će govoriti mons. dr. Vlado Košić biskup sisački, ugledni novinar i publicist Mate Kovačević poznati kolumnist Marko Ljubić i akademik Josip Pečarić.

Radujemo se vašem dolasku!

facebook komentari

Nastavi čitati

Događaji

Predsjednica primila počasni doktorat ruskog sveučilišta

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas završava službeni posjet Rusiji. U Moskvi je održala predavanje na Ruskom ekonomskom sveučilištu Plehanov, koje joj je uručilo počasni doktorat.

Predsjednica je obišla Sveučilišni muzej i upisala se u Knjigu slavnih gostiju, a također je održala predavanje na temu “Novi trendovi globalnog gospodarstva”.

Izrazila je zadovoljstvo zbog toga što govori o toj temi na jednome, kako je rekla, od najvećih i najprestižnijih sveučilišta u Rusiji, koje se više od 100 godina bavi visokim ekonomskim obrazovanjem.

U njezinu predavanju bilo je riječi o trendovima globalizacije i slobodne trgovine, s jedne, te izolacionizma s druge strane; tradicionalnim i modernim industrijama i u tom kontekstu o mogućnostima jačanja suradnje između Hrvatske i Rusije.

Predsjednica je naglasila da se danas treba više posvetiti stvaranju inovativnih usluga i proizvoda visoke dodane vrijednosti jer samo na taj način može se natjecati za mjesta najrazvijenijih na globalnoj razini.

Prema njezinim riječima, iz tog razloga Hrvatska je zajedno s 11 srednjoeuropskih država članica Europske unije pokrenula Inicijativu triju mora koja je okrenuta boljem povezivanju do sada zanemarivanih veza između tih država.

Inicijativa je otvorena za suradnju svim drugim državama, a velik broj trećih država (poput Kine, drugih članica Eurospke unije ili SAD-a) već je iskazao želju i spremnost za uključenjem projektima. “Zašto među njima ne bi bila i Rusija? I na ovom mjestu bih željela istaknuti kako je ovo Inicijativa ‘za’, za koheziju srednje Europe i Europske unije u cjelini, a ne ‘protiv'”.

Dalje je objasnila da je početna platforma inicijative 150 projekata, vrijednosti veće od 45 milijardi eura u području energetike, prometne infrastrukture i digitalizacije te da u tome leži mogućnost realizacije visoke razine sinergije između Rusije i država inicijative, te Rusije i Hrvatske. “I ovim putem pozivam vas da nam se pridružite u našim projektima kako bi zajedno iskoristili prilike koje su pred nama i zauzeli mjesto najrazvijenijih”, rekla je predsjednica.

Na kraju je poručila studentima da ne posustaju u stalnom obrazovanju jer je ono presudno važno za njihovu budućnost.

Nakon posjeta sveučilištu Plehanov predsjednica putuje u Sankt Peterburg, što je posljednja postaja njezina trodnevnog službenog posjeta Rusiji tijekom kojeg je uz Moskvu posjetila i Soči.

facebook komentari

Nastavi čitati