Pratite nas

Komentar

Milijan Brkić: Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu

Objavljeno

na

U HDZ-u se nastavljaju pojedinačni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina.

“Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu”, izjavio je novinarima ispred središnjice HDZ-a Milijan Brkić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je sinoć kako i bez Mosta može prikupiti 76 potpisa za mandat za sastavljanje vlade. Neslužbeno se doznaje kako ih, zapravo, već ima, piše HRT.

“Svi drugi potpisi koji dolaze su dobrodošli, oni su signal dobrog osjećaja niza zastupnika i stranaka da je Hrvatskoj potrebna stabilna i parlamentarna većina i Vlada”, rekao je Plenkovi, dodavši da potpisa ima i više nego što treba.

Rekao je da ima i potpise koji su izabrani na listi Milana Bandića, a očekuju i potpise predstavnika nacionalnih manjina, s kojima će danas voditi dodatne razgovore.

“Dogodit će se ono što sam rekao jučer, a to je da ćemo imati potpisa i više od dovoljnog. Stvaramo Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina. Svi drugi su dobrodošli”, rekao je Plenković.

Naime, četiri saborska zastupnika, članovi budućeg kluba stranke Milana Bandića u Saboru, dala su sinoć potpise za potporu Andreju Plenkoviću.

Potpise Plenkoviću dali su član Predsjedništva HSU-a Kažimir Varda, nezavisni gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, reformist Darinko Dumbović i manjinska zastupnica Ermina Ljekaj Prljaskaj. Ako Plenković dobije potpis ostalih manjinaca – i bez Mosta imat će ih više od 76.

Da će Andrej Plenković u ponedjeljak imati najmanje 76 potpisa – potvrdio je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić. “Postoje i druge opcije, ali primarna želja HDZ-a je suradnja s Mostom. Bitno je da imamo stabilnu vladu kako bi mogli provesti sve ono što želimo”, kazao je Tolušić.

Nakon maratonskih pregovora HDZ i Most nisu sinoć otkrili jesu li i koliko blizu dogovoru o budućoj vladi niti kako će podijeliti resore. Konačnu odluku o dogovoru s HDZ-om mostovci će donijeti danas na sjednici Nacionalnog vijeća stranke.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih

Objavljeno

na

Objavio

Čovjek sam medija i ako je išta apsurdno i pristrano to su izjave odvjetnika okrivljenih.

Oni ne smiju biti sudionici u medijima. Što oni imaju reć osim toga da brane svoje klijente i kažu da je svak nevin.

Druga stvar je još čudnija. Ako je na Agrokorovom računu bilo samo par kuna od kud sada tolika lova da Todorić unajmi skupoga stranoga odvjetnika?

Što se tiče svih dionika u propasti Agrokora postoje samo dvije konstatacije: ili su ti direktori bili totalni glupani ili su lopovi. Jedno od toga dvoga jesu. Treće opcije nema. A upravo će tu treću opciju pronaći u dobroj mjeri korumpirano pravosuđe. Sram me je u kakvome društvu živim.

Sramota je da se neke zadrži u pritvoru što su dali stolove da se na njima piše peticija za opće dobro, dok se na slobodi nalaze zloćudni rušitelji brojnih života koji cijelu naciju bacaju na koljena.

Dokle god su odvjetnici, čitaj navijači u svojim predmetima što je njihovo pravo i častan posao, u medijima nema nam sreće.

Sudcima i odvjetnicima je mjesto u sudnici, a kriminalcima u pritvoru. Dotle smo došli da bi trebali u Hrvata pjevati srpsku himnu “Bože pravde”!

 

Slaven Letica: Uspon i pad jedinoga hrvatskog oligarha Ivice Todorića

facebook komentari

Nastavi čitati