Milijan Brkić: Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu

0

U HDZ-u se nastavljaju pojedinačni pregovori s predstavnicima nacionalnih manjina.

“Naš strateški partner je Most, ali to ne znači da nemamo alternativu”, izjavio je novinarima ispred središnjice HDZ-a Milijan Brkić.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je sinoć kako i bez Mosta može prikupiti 76 potpisa za mandat za sastavljanje vlade. Neslužbeno se doznaje kako ih, zapravo, već ima, piše HRT.

“Svi drugi potpisi koji dolaze su dobrodošli, oni su signal dobrog osjećaja niza zastupnika i stranaka da je Hrvatskoj potrebna stabilna i parlamentarna većina i Vlada”, rekao je Plenkovi, dodavši da potpisa ima i više nego što treba.

Rekao je da ima i potpise koji su izabrani na listi Milana Bandića, a očekuju i potpise predstavnika nacionalnih manjina, s kojima će danas voditi dodatne razgovore.

“Dogodit će se ono što sam rekao jučer, a to je da ćemo imati potpisa i više od dovoljnog. Stvaramo Vladu u partnerstvu s Mostom i uz potporu nacionalnih manjina. Svi drugi su dobrodošli”, rekao je Plenković.

Naime, četiri saborska zastupnika, članovi budućeg kluba stranke Milana Bandića u Saboru, dala su sinoć potpise za potporu Andreju Plenkoviću.

Potpise Plenkoviću dali su član Predsjedništva HSU-a Kažimir Varda, nezavisni gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković, reformist Darinko Dumbović i manjinska zastupnica Ermina Ljekaj Prljaskaj. Ako Plenković dobije potpis ostalih manjinaca – i bez Mosta imat će ih više od 76.

Da će Andrej Plenković u ponedjeljak imati najmanje 76 potpisa – potvrdio je u emisiji Hrvatskog radija “U mreži prvog” HDZ-ov ministar Tomislav Tolušić. “Postoje i druge opcije, ali primarna želja HDZ-a je suradnja s Mostom. Bitno je da imamo stabilnu vladu kako bi mogli provesti sve ono što želimo”, kazao je Tolušić.

Nakon maratonskih pregovora HDZ i Most nisu sinoć otkrili jesu li i koliko blizu dogovoru o budućoj vladi niti kako će podijeliti resore. Konačnu odluku o dogovoru s HDZ-om mostovci će donijeti danas na sjednici Nacionalnog vijeća stranke.

facebook komentari