Pratite nas

Vijesti

Milijan Brkić poručuje članovima HDZ-a:Ili ćete šutjeti ili letite

Objavljeno

na

DUŽNOSNICIMA i članovima HDZ-a zabranjeno je javno istupati bez dozvole glasnogovornice stranke Dajane Antonije Bebek i koordinacije sa stranačkom PR službom. Svi koji se ne budu pridržavali ove odredbe bit će “sankcionirani u skladu sa statutom”.

[dropcap]S[/dropcap]ažetak je to dopisa kojeg je glavni tajnik HDZ-a i iskusni isljednik Milijan Brkić zvani Vaso, inače čovjek od najvećeg povjerenja Tomislava Karamarka, uputio svim istaknutijim članovima stranke. Brkićevo pismo, koje nosi datum 5. ožujka 2014. godine, upućeno je Nacionalnom vijeću HDZ-a, Nadzornom odboru HDZ-a, Visokom časnom sudu HDZ-a, zastupnicima u Europskom parlamentu, uredu predsjednika HDZ-a i uredima u tajništvu HDZ-a.

U svom dopisu Brkić se poziva na sjednicu HDZ-a održanu 24. listopada 2012. godine na kojoj je, kako kaže, “nakon rasprave o štetnim medijskim istupima pojedinih članova i dužnosnika stranke”, donesena sljedeća odluka:

“Istupi stranačkih dužnosnika trebaju se koordinirati s glasnogovornicom stranke i PR timom/Uredom za komunikacije kako bi bili spremni neutralizirati krizne situacije te kako bi medijsku javnost spriječili da se bavi unutarstranačkim odnosima koji nanose štetu ugledu i rejtingu stranke”.

Štetočine u HDZ-u

Kakve točno sankcije prijete članovima HDZ-a koji se drznu nešto javno kazati bez odobrenja stranačkog vrha, Brkić u pismu ne navodi. No, jasno je da članovi zbog toga mogu biti i izbačeni iz stranke. Uostalom, upravo zbog neovlaštenog javnog istupa i narušavanja ugleda stranke iz HDZ-a je svojevremeno izletio Ivo Sanader, kada je propao njegov pokušaj puča protiv Jadranke Kosor.

Medijski eksponirani članovi HDZ-a, konstatira Brkić u svom dopisnu, nerijetko krše odluku o zabrani samostalnog medijskog istupanja “pri čemu ne trpi samo stranka, nego i dužnosnici koji javno istupaju bez koordinacije”. “Šteta je, dakle, dvostruka”, tvrdi Brkić.

Dodatni je problem, naglašava Brkić, što su određeni članovi, što svjesno, što nesvjesno, pred novinarskim diktafonima i kamerama “ulazili u polemiku sa zaključcima i odlukama Predsjedništva i ostalih tijela HDZ-a, ili su pak Predsjedništvu slali prijedloge i poruke putem medija umjesto na sjednicama tog tijela. Događalo se i da naši dužnosnici u emisijama u koje su samoinicijativno otišli ne mogu adekvatno reagirati na neistinite tvrdnje druge strane jer nemaju dovoljno relevantnih podataka”, objašnjava Brkić.

Nitko ne smije ni pisnuti bez odobrenja

Probleme HDZ-u, tvrdi Brkić, stvaraju i lokalni dužnosnici, čak i kada “u najboljoj namjeri daju izjave ili sazivaju konferencije za novinare, ali im dobre teme propadnu ili se nekoordinirano preliju na nacionalnu razinu”. Također, Brkić tvrdi kako ima spoznaje da su neki dužnosnici HDZ-a na svoju ruku angažirali PR agencije koje vrše pritisak na novinare da baš od njihovih klijenata uzimaju izjave ili ih pozivaju u emisije bez obzira na temu.

“Sve nabrojano pričinjava štetu stranci i unosi zabunu među članstvom i biračima HDZ-a i to u trenutku dok smo u fazi sveobuhvatnih priprema za europske izbore u svibnju ove godine, u kojoj nas čekaju još i predsjednički izbori”, ističe Brkić.

Zbog svega toga, glavni tajnik HDZ-a članovima stranke poslao je jasna uputstva kako trebaju i smiju komunicirati s medijima. Svi istupi moraju biti koordinirani s glasnogovornicom, “čije se preporuke i savjeti moraju uvažavati”. Pritom, ističe Brkić, nije dovoljno glasnogovornici tek e-mailom ili SMS-om javiti “dao sam izjavu” ili “idem u emisiju”, već glasnogovornica mora odobriti sadržaj svih istupa.

pismovaso2pismovaso1

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati