Milijan Brkić: Postoje neke linije s kojih se ne smijemo povlačiti, crte s kojih se ne smije uzmicati

4

Danas je 15. obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića – kardinala vjere, ljubavi, dobrote i pravde.

Kardinal Kuharić uvijek je ustajao u obrani vjere i prava pojedinca, brojnim vjernicima bio je glavni oslonac u komunističkim progonima, ali u Domovinskom ratu.

“Ako je moj protivnik spalio moju kuću, ja neću zapaliti njegovu! Ako je razorio moju crkvu, ja neću ni dirnuti njegovu, dapače, čuvat ću je. Ako je napustio svoj dom, ja neću ni igle uzeti iz njegova! Ako je ubio moga oca, brata, sestru, ja neću vratiti istom mjerom nego ću poštovati život njegova oca, brata, sina, sestre!”, govorio je kardinal Kuharić tijekom Domovinskog rata.

I danas se s velikim poštovanjem prisjećamo njegovog blagog lika, uvijek sa smiješkom i neskrivenom dobrotom i mirom te njegovih riječi koje su nam svima i danas duhovna misao vodilja da budemo bolji i pridonesemo boljitku naše Hrvatske.

“Zamislite sebi jednu vagu koja bi vagala vrijednosti. Na jednu stranu vage stavite sav svemir, sve banke, sva zlata i srebra, sva bogatstva svijeta, a na drugu stranu samo jedno maleno dijete, i to će dijete prevagnuti čitav svemir, ono je vrijednije od čitava svemira. Nema cijene kojom bi se mogla platiti ljudska osoba.

Nema nikakve materijalne vrijednosti s kojom bi se mogla izjednačiti vrijednost ljudske osobe”, riječi su kardinala Kuharića – DUHOVNE VERTIKALE SVOGA DOBA!

facebook komentari

 • Walter Kovacic

  INTERESANTNO čuti to od onoga koji se poklopio ušima i sakrio u mišju rupu, ŠTO FOTELJE ČINE???…

  • Plavac Plavi

   I zabio nož u leđa, govorilo se, dugogodišnjem prijatelju!!

   • Paulaner Paulaner

    Iz cijele one vike i guzve, svi ostadose kakvi su i bili, samo se Brkic razotkrio.

 • Kazimir Mikašek – Kazo

  Bilo bi puno važnije čuti šta gospodin Brkić misli o Pupovčevim biltenima i suradnji s Pupovcem? Zašto Pupovac dobiva novac iz državnog proračuna da može ovako veleizdajnički blatiti Hrvatsku? Postoji li tu crta preko koje se ne smije?

  Kardinal Kuharić je neupitan i to nije potrebno ponovo naglašavati!