Ministar Medved: Iz Domovinskog rata izašli smo kao pobjednici, ali kao da nam je netko ukrao ponos

1

Ministar branitelja Tomo Medved u petak navečer je u Karlovcu na obilježavanju 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske rekao kako smo iz Domovinskog rata izašli kao pobjednici, ali kao da nam je negdje putem netko ukrao taj ponos i kao da je u zemlju posijao nekakvu depresiju i beznađe.

“Kao da ne živimo u najljepšoj zemlji na svijetu, i kao da nemamo naprosperitetnije i najbolje uvjete za život. Možda je osim izostanka tog optimizma negdje u nama u posljednjih desetak ili 15 godina nakon Domovinskog rata izostala i ta odlučnost donošenja odluke koje ste vi, hrvatski branitelji, generali, ratni zapovjednici, gradonačelnici, načelnici iz ratnog doba, hrvatska Vlada  s lakoćom donosili”, rekao je ministar hrvatskih branitelja Medved u petak u karlovačkoj gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” na svečanom obilježavanju 25. godišnjice međunarodnog priznanja  Hrvatske.

Uz brojne lokalne dužnosnike predvođene županom Ivanom Vučićem i predstavnike postrojbi hrvatskih branitelja, na svečanosti u Karlovcu bili su i zapovjednik hrvatske kopnene vojske Mate Ostović, umirovljeni brigadni general Josip Stojković i glavni državni revizor Ivan Klešić.

Ministar Medved podsjetio je da je Hrvatska prepuna masovnih grobnica, kojih je dosad otkriveno 148, a otkrivanjem još dviju, već uređenih, bit će ih 150.

“150 masovnih grobnica poruka je svima nama da državu shvatimo ozbiljno, da donosimo odluke u korist svojega naroda i prosperiteta naših mladih naraštaja. Poruka su nam te grobnice, da se vrijedilo boriti, jer da se nismo borili, bilo bi puno više masovnih grobnica”, rekao je ministar.

Vlada Republike Hrvatske, kako je rekao Tomo Medved, nakon turbulentne 2016. , “kroz svoj program nudi ovom napaćenom narodu stabilnost, partnerski odnos sa svojim narodom, nudi programe koji jamče i obećavaju gospodarski rast i razvoj i bolji život.”

I što je posebno važno, dodao je, nudi mladim ljudima programe za ostanak ovdje. Jer, ako ova zemlja ostane bez naroda, uzalud nam sva žrtva koju smo kroz povijest podnosili, rekao je ministar Medved.

Ivanka Vukas Grdić, dopredsjednica Dokumentacijsko-memorijalnog centra hrvatskih branitelja Karlovačke županije, koji je zajedno s Karlovačkom županijom i Gradom Karlovcem i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja suorganizator svečanosti, podsjetila je  da je baš 13. siječnja 1992. godine Vatikan priznao Republiku Hrvatsku, a danas na taj dan Karlovac svečano obilježava godišnjicu međunarodnog priznanja

facebook komentari

  • Ivan Tetkovic

    Tu nema nikakav ALI.ponos smo poceli gubiti jos za vrijeme zivota dr. Tudmana,a poslije smrti velikana Gojka Suska.Potpuni ponos smo izgubili kada smo dozvolili da nam prva dama postane “UKRAJINKA”.Omah se moglo vidjeti koliko su Hrvati lijgavi,kao puzevi golaci.Poslije smrti Dr.Franje Tudma nastala je euforija i takmicenje tko ce ga vise oblatiti. I gle cuda pojavio se covjek koji je bio najopasnija krtica u HDZ-u drug Stevan(tako je krsten u Srpskom manastiru kod Orahovice !939 god) i uz pomoc Udbaske masinerije i ljigavih Hrvata postaje predsjednik drzave,kojom zapocinje vladavina Beograda u kome se nalaze njegova dosijea od postanka udbinog dousnika i gdje god je on gornio svoj usrani nos mi smo gubili ponos ito traje sve do dolaska gospode Kolinde koja pokusavada nam povrati ponos koji smo imali dok je vladalo sveto trojsto:TUDMAN, SUSAK i GOTOVINA