Ministar obrane SAD-a Chuck Hagel podnio ostavku

0

Chuck Hagel podnio je ostavku na mjesto ministra obrane SAD-a, nakon manje od dvije godine provedene na čelu ministarstva, javili su u ponedjeljak američki mediji. Hagel (68), veteran Vijetnamskog rata i bivši senator, postao je ministar odbrane 2013.

On je podnio ostabku u jeku preispitivanja strategije američke vojske u borbi protiv Islamske države, prvi je javio ‘New York Times’, prenosi BBC.

Očekuje se da on ostane na položaju ministra obrane dok se ne potvrdi njegov nasljednik.

Predsjednik Obama trebao bi objaviti njegovu ostavku tijekom dana.

Neimenovani dužnosnik izjavio je novinskoj agenciji ‘Associated Press’ da su i Hagel i Obama “uvjereni da je došlo vrijeme za novo čelništvo u Pentagonu” i da su tjednima raspravljali o tom potezu.

‘New York Times’ je javio da je Obama zatražio od Hagela da podnese ostavku. Hagel, koji je služio kao repoublikanski senator u svojoj matičnoj državi Nerbraska 12 godina, postao je kritičan prema američkom angažmanu u Iraku uprkos tome što je glasao za odobravanje rata.

On je naslijedio Leona Panettu kao ministra obrane u Obaminom drugom mandatu, dobivajući zadatak da okonča dva rata i učini vojno “okretanje” prema Aziji. (fena)

facebook komentari