Ministar Tolušić dogovorio odlazak cijele uprave Hrvatskih šuma

3

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je sastanak s upravom Hrvatskih šuma, predsjednikom Ivanom Pavelićem i članovima Marijom Vekić i Ivanom Ištokom.

Odlukom Vlade RH od 3. studenoga ministar Tolušić imenovan je jedinim predstavnikom države u skupštini Hrvatskih šuma. S obzirom na afere vezane uz poslovanje Hrvatskih šuma o kojima su proteklih mjeseci izvješćivali hrvatski mediji, poziv ministra Upravi društva da ga izravno izvijeste o poslovanju i aktualnim zbivanjima potpuno je očekivan.

Tom je prigodom postignut dogovor temeljem kojega je donesena i odluka o sporazumnom prestanku radnog odnosa svih sadašnjih članova Uprave. Po ugovoru, predsjednik uprave Ivan Pavelić i članovi Marija Vekić i Ivan Ištok imaju pravo na otkazni rok od tri mjeseca, odnosno do odabira nove uprave.

Uz dogovor o sporazumnom raskidu ugovora o radu ministar Tolušić izvijestio je sva tri člana uprave kako nema namjeru isplatiti ni otpremnine ni višemilijunske bonuse.

facebook komentari

  • veki

    Drugovi, puni su vas lugovi! Svaki drug po jedan plug, svaki faktor po jedan traktor!

  • Maminjo

    Nadam se da ih neće zamijeniti samo podobnima.

  • Omnes Omnibus

    Volio bi znati je li ovo “čišćenje” povodom lošeg rada/lopovluka, ili da se napravi mjesta za četničke kadrove Pupavca? Je li sljedi novo poglavlje “po šumama i gorama”?