Ministarstvo obrane reagiralo na klevetnički tekst objavljen u Nacionalu

5

Ministarstvo obrane reagiralo je priopćenjem na klevetnički tekst objavljen u Nacionalu. 

“U tjedniku Nacional od 22. studenog 2016. godine objavljen je niz laži, kleveta i neistina, kojima se ministra obrane Damira Krstičevića neosnovano, neutemeljeno i bez ijednog dokaza optužuje za navodni masakr 32 izbjeglica kojeg su, kako se navodi u tekstu, počinili pripadnici Hrvatske vojske dana 13. rujna 1995. godine.

Naslovom i sadržajem teksta, u kojem je iznesen niz laži i dezinformacija, grubo je oklevetan umirovljeni general Damir Krstičević, i to kao čovjek, hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, ratni zapovjednik 4. gardijske brigade te kao ministar obrane Republike Hrvatske.

Naglašavamo kako je autorici teksta i prije objave odgovoreno da ministar obrane Damir Krstičević, kao ni Četvrta gardijska brigada HV-a, u razdoblju koje se navodi u tekstu, nisu bili na navedenom području te ni na koji način nisu povezani s navodnim događajima.

Naime, 4. gardijska brigada u operaciji Maestral bila je angažirana na zadaći u području između gradova Glamoča i Šipova. Zadaća je započela 08. rujna 1995. godine i trajala je do 10. rujna 1995., kada se 4. gardijska brigada s navedenog područja razmješta u matičnu bazu Split (vojarna Dračevac).

Iz navedenog je razvidno da 13. rujna 1995. godine 4. gardijska brigada nije bila na području mjesta Bravnice u BiH, već je tri dana prije razmještena u vojarnu Dračevac u Splitu, udaljenu preko 200 kilometara od navedenog područja.

Ove činjenice jasno govore o pokušaju plasiranja neistina i neutemeljenih optužbi, kojima se nanosi šteta ugledu i časti ministra obrane Damira Krstičevića, 4. gardijske brigade i Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju.

Ministar Krstičević: Protiv mene se vodi specijalni rat, ali neće uspjeti!

facebook komentari

 • Nikica

  Stvar je prilično jednostavna, u borbi protiv tih novinara koji “citiraju neimenovane izvore”: građanska tužba! Ali ne za sitniš, kusur, nego za nekoliko stotina tisuća kuna, ovrhe, njih ako imaju, ili tiskovine. I ništa drugo ne će ih naučiti pameti.
  (kako je RH članica svih međunarodnih instanci, ne zadržavati se doma, na monitoringiranim sudištima, već ići do kraja)

 • EMINƎM

  Tjednik Srbijonal je ispod svakog nivoa novinarske profesije.

 • milanU

  Milan Boban ·
  Nacional je poznat po klevetničkim ogovaranjem. Nacional je novina javnog priopćenja koja prepisuje razna ogovaranje, klevete, YU izmišlotine bez ikakove provjere, te takove namjerne laži i klevete šire kao ISTINU, a što nije istina. Mnoge je poštene Hrvate nacional oklevetao, ocrnio i to sve pod izlikom da su to oni pronašli na drugim portalima, ali bez ikakove provjere. Tako su i mene oklevetali da sam SKOJEVAC i da sam radio za SKOJ a da nisam ni znao šta znači ta riječ. Napustio sam moje selo, roditelje, prijatelje, znance, gangu i običaje kao maloljetnik, i rekao bih da sam se po prvi put obrio u hrvatskoj političkoj emigraciji.

  Za Nacional se može reći da je nastavio onim putem gdje je UDBA stala, tj. da vrši dužnost UDBE i Udbaša. I to bi se donekle moglo oprostiti i zaboraviti, ali se ne mogu razumijeti oni Hrvati koji su srcem i dušom protiv svake UDBE i svakog UDBAŠA, ali još uvijek im vjeruju, tj. vjeruju u UDBUNE LAŽI i tako im i dan danas daju vjerodostojnost.

  • kvaternik

   osim Nacionala i mnogi pojedinci su nastavili, kao UDBAŠI, ondje gdje je UDBA stala. kao što su, kao vjerni članovi svoje organizacije, radili svoj posao prije 90.-ih, tako su nastavli isti posao i iza 90.-ih. zar ne milaneU!? dakle, lustracija je potrebna i u tom pravcu! mnogi bi se, ovdje u Hrvatskoj, kaoi i u iseljeništvu, POSTIDJELI, ako uopće obraz imaju!!!

 • Luciana Talić

  Zašto Hrvatsko Novinarsko Društvo sad šuti. Kad je neko od njih u pitanju dignu se na noge ka konji.