Pratite nas

Nebuloze

Ministarstvo Vesne Pusić o letu Vladinim avionom: Mi racionalno trošimo državni novac!

Objavljeno

na

Ministrica Vesna Pusić danas je komentirala dolazak Vladinog aviona po nju i delegaciju u Ankaru. Kazala je da bilo ekonomičnije da dođe avion po njih, nego da prespavaju u Ankari i vrate se redovnom linijom. Cijena takvog leta Vladinim avionom stoji stotinjak tisuća kuna.

Index je oko toga poslao upit i njenom Ministarstvu. Evo što su odgovorili.

“Službeni zrakoplov Vlade namijenjen je službenim putovanjima.

Ministrica je bila u službenom posjetu Republici Turskoj koji je uključivao sastanke s ministrom vanjskih poslova Mevlütom Çavuşoğluom, ministrom za pitanja Europske unije Volkanom Bozkirom, s kojim je i potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva za pitanja Europske unije Republike Turske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u suradnji na području Europskih poslova, te s predsjednikom države Recepom Tayyipom Erdoganom.

Inače ne postoji direktna linija Zagreb – Ankara, a kao što smo rekli u uvodu – službeni zrakoplov namijenjen je prijevozu za službena putovanja, a ministarstvo vanjskih i europskih poslova nadležno je za provođenje vanjskih poslova. Uz ministricu su bile još 4 osobe.

Inače ministarstvo vanjskih i europskih poslova racionalno upravlja sredstvima iz državnog proračuna, što je i vidljivo u izvršenju državnog proračuna. ”

vladin zrakoplov

Podsjećamo, nakon što je direktno.hr prvi objavio skandaloznu informaciju o papreno skupom putu ministrice Vesne Pusić iz Ankare u Zagreb (Vladin zrakoplov prazan je letio iz Zagreba do Ankare samo da bi pri povratku iz Turske ministrica Pusić uživala u luksuzu Vladinog zrakoplova) i 24 sata je prvog siječnja pisao o tom skandalu.

Najmanje 120.000 kuna građane je koštao put prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je digla Vladin avion samo da dođe po nju i pokupi je u turskoj Ankari gdje je bila na službenom putu s troje suradnika, piše portal 24 sata.

Ministrica je 19. prosinca poletjela redovnom linijom za Tursku jer Vladin avion nije bio slobodan. Umjesto da se nakon sastanka s turskim kolegom Mevlütom Çavuşoğluom, s kojim je razgovala o bilateralnim i gospodarskim odnosima, vrati kako je i došla – redovnom linijom, kojih je taj dan bilo dvije, ona je digla Vladin avion da dođe po nju, dodaju na portalu tih dnevnih novina.

Index.hr/Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

Skandalozno – Puhovski: ”Nitko se ne usudi reći – HOS-ovci su bili agresori”

Objavljeno

na

Objavio

Žarko Puhovski komentirao je političke aktualnosti koje su u posljednje vrijeme u fokusu javnosti za N1 TV.

Na novinarsko pitanje kako je prošla ‘ova runda’ po  pitanju izmještanja ploče, Puhovski je odgovorio:

“Predsjednik se bavi kupovanjem vremena. Makne ploču 15 kilometara pa onda tamo bude kosturnica partizanska, ali stvar se kao malo smirila. To tako ne ide. Jedno rješenje koje se pojavilo je zafrkantski prijedlog na internetu da se napravi postmoderna inačica štafete tj. da se trči s tom pločom po raznim dijelovima Hrvatske jer bi to bilo riješenje kad ne znate kud ćete s njom.

Ako se prihvati da je Jasenovac mjesto pijeteta onda je to i Vukovar. S druge strane mjesta pijeteta bi značila da hrvatski zakoni tu ne važe i da to bude corpus separatum i tu se vraća pitanje o poziciji HOS-a. Oni dugo nisu bili dio službene vojske i treba jasno reći, a to se nitko ne usudi reći – HOS-ovci nisu bili branitelji nego agresori. Oni su se borili po svom programu za Hrvatsku do Zemuna.

Po međunarodnom pravu to je agresija na tuđi teritorij. Oni su bili i unutarnji agresori jer su se pozivali na Pavelića koji je klao manjine. Oni po programu nisu bili branitelji. Stvar je bila jednostavna. Ministarstvo uprave je trebalo delegalizirati taj pozdrav. Ovo micanje ploče je zapravo ilegalno. Nema druge nego reći – to je ustaški, koljački pozdrav koji nije prihvatljiv. Ljudi su se borili za krive vrijednosti na pravoj stani. Treba reći da su se borili za Hrvatsku, ali ideologiju staviti u zagradu.”  Kazao je Puhovski za N1

facebook komentari

Nastavi čitati

Nebuloze

Bojan Glavašević “Brkati generali, odjebite!”

Objavljeno

na

Objavio

Govoreći o odnosima Hrvatske i Slovenije, u kontekstu preispitivanje borbene spremnosti Slovenske vojske da zaštiti provedbu arbitraže, Davor Domazet Lošo je za portal Direktno.hr kazao: “Hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”

“Autom smo u Ljubljani za 1,5 h – za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći – odjebite… – objavio je SDP-ov zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru komentirajući izjave Domazeta Loše o izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici s Hrvatskom, prenosi maxportal.hr

Ta poruka odgovor je na izjavu admirala Davora Domazeta Loše “hrvatski bi pješaci za 48 sati mogli ući u Ljubljanu”.

Komentarući napetost u odnosima Zageba i ljubljane Lošo je postavio pitanje koji “Zašto hrvatska politika uopće pristaje na sustavno slovensko ucjenjivanje” te da je “u geostrateškom smislu Slovenija samo privjesak Hrvatske”.

“Na takvo 17 godina dugo ucjenjivanje Hrvatske, koje zapravo traje još od Domovinskog rata, može odgovoriti na jedini način na koji oni razumiju – a to je za oktavu više, pojasnio je Lošo  izjavu o pješacima i 48 sati do Ljubljane.

 

Bojan Glavašević kritički se osvrnuo na admiralove izjave rekavši između ostalog da se Hrvatska rata nagledala za deset životnih vijekova.

– I nakon tolikih trauma i gubitaka, nakon svih nestalih i svih suza koje smo prolili, zbog 3 srdele u Piranu neki bi opet ratovali – rekao je Glavašević.

facebook komentari

Nastavi čitati