Ministarstvo Vesne Pusić o letu Vladinim avionom: Mi racionalno trošimo državni novac!

1

Ministrica Vesna Pusić danas je komentirala dolazak Vladinog aviona po nju i delegaciju u Ankaru. Kazala je da bilo ekonomičnije da dođe avion po njih, nego da prespavaju u Ankari i vrate se redovnom linijom. Cijena takvog leta Vladinim avionom stoji stotinjak tisuća kuna.

Index je oko toga poslao upit i njenom Ministarstvu. Evo što su odgovorili.

“Službeni zrakoplov Vlade namijenjen je službenim putovanjima.

Ministrica je bila u službenom posjetu Republici Turskoj koji je uključivao sastanke s ministrom vanjskih poslova Mevlütom Çavuşoğluom, ministrom za pitanja Europske unije Volkanom Bozkirom, s kojim je i potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva za pitanja Europske unije Republike Turske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u suradnji na području Europskih poslova, te s predsjednikom države Recepom Tayyipom Erdoganom.

Inače ne postoji direktna linija Zagreb – Ankara, a kao što smo rekli u uvodu – službeni zrakoplov namijenjen je prijevozu za službena putovanja, a ministarstvo vanjskih i europskih poslova nadležno je za provođenje vanjskih poslova. Uz ministricu su bile još 4 osobe.

Inače ministarstvo vanjskih i europskih poslova racionalno upravlja sredstvima iz državnog proračuna, što je i vidljivo u izvršenju državnog proračuna. ”

vladin zrakoplov

Podsjećamo, nakon što je direktno.hr prvi objavio skandaloznu informaciju o papreno skupom putu ministrice Vesne Pusić iz Ankare u Zagreb (Vladin zrakoplov prazan je letio iz Zagreba do Ankare samo da bi pri povratku iz Turske ministrica Pusić uživala u luksuzu Vladinog zrakoplova) i 24 sata je prvog siječnja pisao o tom skandalu.

Najmanje 120.000 kuna građane je koštao put prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je digla Vladin avion samo da dođe po nju i pokupi je u turskoj Ankari gdje je bila na službenom putu s troje suradnika, piše portal 24 sata.

Ministrica je 19. prosinca poletjela redovnom linijom za Tursku jer Vladin avion nije bio slobodan. Umjesto da se nakon sastanka s turskim kolegom Mevlütom Çavuşoğluom, s kojim je razgovala o bilateralnim i gospodarskim odnosima, vrati kako je i došla – redovnom linijom, kojih je taj dan bilo dvije, ona je digla Vladin avion da dođe po nju, dodaju na portalu tih dnevnih novina.

Index.hr/Kamenjar.com

facebook komentari

  • peppermintt

    nek se vidi da nije ona mala guba nego veeelikaa :))

    HNS =stranka opasnih namjera