Pratite nas

Ministru bez branitelja, Matiću:

Objavljeno

na

Za Matića članovi SOHV-a (hrvatski branitelji i stradalnici) govore  ratnohuškačkim jezikom kojega su naučili prije i početkom Domovinskog rata !!

Promiče li Matić tezu da su Hrvati bili ti glavni huškači koji su uzrokovali početak  krvavog rata i doveli do raspada Jugoslavije? Opravdava li on time srpsku agresiju koja je razorila Vukovar i Hrvatsku?

Stožer nije podanik niti jednoj političkoj opciji, niti će to biti, nego sluga hrvatskome narodu i građanima Hrvatske koji uvažavaju zemlju u kojoj žive. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara od svog osnutka nudi konkretna rješenja problema, poziva na dijalog, na poštivanje zakona i Ustava, ali se ta rješenja i pozivi ignoriraju od strane vladajuće koalicije kojoj i Matić pripada.

Stožer brani Vukovar od kaosa i učinit će sve da obrani dostojanstvo Vukovara, simbol patnje, žrtve i dostojanstva  hrvatskog naroda, od nezakonite i preuranjene primjene dvojezičnosti, unatoč nezakonitom i protuustavnom nasilju vlastodržaca, kreatora kaosa. 

Zar je Matić nesretan što SOHV pisanom riječi izražava činjenice i pokušava pronaći rješenja na demokratski način, kroz državne institucije koje ne čuju? Zar bi njegovo zadovoljstvo bilo veće kada bi se SOHV ponašao onako kako ga nazivaju on i njegovi vlastodršci kojima služi i zbog kojih je okrenuo leđa svom gradu i sugrađanima? Barbarski, rušilački..?! Priželjkuje li on krv na ulicama grada u kojem je odrastao, školovao se, čak ga i branio zbog čega je završio u srpskim koncentracijskim logorima? Sudeći prema njegovim, ali i izjavama i postupcima vladajućih, da. Apsolutno da, oni uistinu to priželjkuju. I to je, zapravo, poražavajuće.

SOHV nikada nikoga nije napao zbog  nacionalnosti jer Stožer ravnopravno čine Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Rusini, Mađari, Hrvati, … 

SOHV nikome nikada nije pokušao braniti odavanje pijeteta ali se snažno protivimo licemjernoj  i podmukloj estradizaciji žrtve u cilju zatiranja istine i izjednačavanja krivnje.

Stožer zajedno s Rusinima i Ukrajincima obilježava godišnjice njihovog progona iz Petrovaca. Matića tamo nismo vidjeli. Stožer sudjeluje u proslavi Svjetskog dana Roma. Je li Matić bio tamo? Članovi SOHV-a ne mrze nikoga.

Stožer želi da se o Hrvatskoj razgovara s onima koji su Hrvatsku branili, a ne s onima koji su se borili protiv Hrvatske.

Stožer se otvoreno suprotstavlja nepoštivanju zakona i Ustava, ukazuje na probleme u  životu građana Hrvatske, probleme u gospodarstvu, pravosuđu, upravi, kulturi, školstvu, zdravstvu i suprotstavlja se nasilju vladajućih.

Zar Matiću smeta to što su većina članova Stožera praktični vjernici? Smetaju li mu oni kojima SOHV najviše vjeruje: branitelji, stradalnici, molitelji i, zaboravio je spomenuti, hranitelji?

Smeta li mu to što SOHV ne dopušta napade na Boga, obitelj i Domovinu?

Smeta li mu to što ne mislimo onako kako bi to htjeli on i vladajuća klika kojoj pripada?

Neka  Matić odgovori:

– što je poduzeo po pitanju zdravstvenog stanja hrvatskih branitelja, načina  sistematskih pregleda te modela liječenja onih kod kojih se otkriju teške bolesti?

– kada će svima onima koji boluju od PTSP-a otkriti tajnu svog čudesnog izlječenja, čime bi pomogao mnogim braniteljima koji boluju od te teške bolesti?

– kada će predložiti da se novac, koji se utroši svake godine u srpnju na Brijunima za druženje i uživanje političke i umjetničke „elite“  Hrvatske i „Regiona“ (sve po 7 kuna), iskoristi za izgradnju Bolnice i centra za liječenje i rehabilitaciju teško bolesnih branitelja?

– zašto za promotora istine o Vukovaru i vukovarske priče predlaže Hrvata koji je u vrijeme najžešćih napada na Vukovar i Hrvatsku pobjegao u Srbiju, koji o sebi piše da je dvostruki izdajnik, koji je tamo živio i radio tijekom srpske agresije i snimao film „Dezerter“ nakon okupacije Vukovara kada je grad bio sravnjen sa zemljom a branitelji zatočeni i mučeni u srpskim logorima tek par kilometara od njegova boravišta?

S vjerom u Boga i hrvatski narod.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Plenković: Uhvatili smo se u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost

Objavljeno

na

Objavio

U emisiji Hrvatskoga radija A sada Vlada urednica i voditeljica Eliana Čandrlić uživo u Banskim dvorima razgovara s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Povod razgovoru je prva godišnjica aktualnoga sastava Vlade Republike Hrvatske.

“Vrijeme leti. Bilo je izuzetno puno zbivanja. Brojne su aktivnosti koje smo obavili. Za mene je bilo važno da smo se uhvatili u koštac sa svim problemima i donijeli političku stabilnost”, kazao je Plenković. Za krizu u Agrokoru je kazao kako je to nešto što nisu planirali. “Nismo sve znali, znali su oni koji su u to uključeni.

Kad smo dobili informacije od Moody’sa nijednim potezom nismo napravili ništa što bi pogoršalo položaj Agrokora na tržištu. Nismo mogli tako veliku kompaniju prepustiti nekontroliranim procesima. Mogli smo nacionalizirati kompaniju što nismo učinili. Mogli smo pomoći tekućoj likvidnosti, što je na rubu zakona, ni to nismo učinili. Donijeli smo zakon o sistemskim kompanijama koji je vremenski ograničen i koji je spriječio gospodarski tsunami. Da nije bilo odluke bivšeg vlasnika i Uprave Agrokra zakon ne bi mogao biti primjenjen”, naglasio je premijer.

Na pitanje hoće li Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor nastaviti s radom, Plenović je kazao: “Naše su ruke čiste!”. Po njegovom mišljenju iz ovog procesa moraju se izvući pouke. Ponovio je kako prema Zakonu o istražnim povjerenstvima, ukoliko se pokrene istraga o pitanjima kojima se bavi – povjerenstvo mora prestati s radom. “Ako se donese pravni stav da nema prostora za rad povjerenstva, postoje druga tijela koja mogu raspraviti temu Agrokora. Ovo je pravno jasno, nema prostora za nekakve interpretacije. Postoje saborski odbori i plenarne sjednice da se problem Agrokora zakonski raspravi”, kazao je. O budućnosti Agrokora istaknuo je kako je bitno da se u zakonskom roku postigne nagodba, napravi restrukturiranje te da je Vladi važno da se zadrže radna mjesta i nastavi proizvodnja.

Penković je najavio kako će Vlada na današnjoj sjednici odbiti inicijativu za ostavkom ministrice Nade Murganić. Ministrica ima moje puno povjerenje. Ne vidim nikakav razlog za “nikakve rekonstrukcije Vlade”.

Komentirajući neriješena granična pitanja sa Slovenijom i Plenković je kazao kako se Miro Cerar i slovenska politika se nalazi u poziciji da ustraju na poštivanju arbitražne presude, iz kojega je Hrvatska izašla ne svojom krivnjom. Mi imamo i druga otvorena pitanja sa Slovenijom, želimo ih sva riješiti na civilizirani način. “Hrvatska želi da otvoreno pitanje granice bude predmet bilateralnih razgovora u dobrosusjedskom duhu, bez ikakvih jednostranih poteza na štetu druge strane koji bi mogli dovesti do remećenja odnosa između dvije zemlje”, rekao je premijer.

Premijer se osvrnuo i na današnji posjet predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović Rusiji. Želimo dijalog s Rusijom jer je ona važna zemlja i globalni akter.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati