Mirisi, kontrasti koji bude strasti

  2

  Nakon svježih voćnih mirisa, ove jeseni se vračaju složeniji intenzivniji, senzualni i postojani mirisni spojevi. Miris ponovno šalje  misterioznu poruku koja privlači poput magneta, u srcu mirisa prevladava jedan cvijet ili vintage mirisna kompozicija, kontrasne mirisne note. Ta pravila vrijede za parfeme, toaletne i parfemske vode, mirisne kolekcije za tijelo i mirise za kosu.

  Ove sezone mirišu ponovno nekad davno popularni mirisi, oplemenjeni su novim mirisnim nijansama i u kombinacijama koje odišu luksuzom.

   musk

  I muški i ženski mirisi ove sezone imaju slično obilježje.

  Ističe se jedna mirisna komponenta ili jedan mirisni soj uz dodataka pratećih mirisnih komponenti.

  Mirisi i ove sezone obiluju kontrastima koji bude emocije i maštu, privlače i zadivljuju, ova jesen u parfumeriji obilježena je velikim povratkom irisa, ruže i ljubičice.

  7587Iris posebno onaj firentinski koji podsjeća na miris čiste, baršunasto meke kože, miris koji ej doslovce procvao u vrijeme renesanse. Danas se u parfumeriji koriste dvije vrste-iris palida i firentinski iris a obje vrste uzgajaju se u Maroku i Toskani. Kreatori mirisa najviše cijene korijen irisa čiji se miris uvelike razlikuje do mirisa cvijeta a nakon obrade vrlo je sličan mirisu ljubičice.

  Nježan miris ljubičice posebno je bio cijenjen  19.stoljeću kao miris koji budi strasti. Vrlo cijenjena i tražena bila je a i danas se ljubičica iz Parme. Najčešće se koristi ekstrakt dobiven iz listova.

  Senzualni miris ruže koristio se već u starom Rimu. Od stotinjak vrsta ruže u parfumeriji se osobito cijene i najčešće koriste dvije vrste-ruža Centifolia i ruža iz damaska. Miris se dobiva iz latica a berba je posebno delikatan posao, mora biti obavljen u zoru vrlo često moguće ju je obavit samo jednom godišnje, a traje samo nekoliko tjedana.

  Kako bilo uronite u oblak mirisa po Vašem odabiru i zakoračite u novi dan u novu avanturu….

   Kučibaba/kamenjar.info

  facebook komentari

  • peppermintt

   woooow di me nađe :)))

   moj omiljeni naj naj naj je Musk by Alyssa …..

  • peppermintt

   woooow di me nađe :)))

   moj omiljeni naj naj naj je Musk by Alyssa …..