MIRKO FILIPOVIĆ OGORČEN PISANJEM INDEXA: Nisam zaslužio da me nazivaju klošarom!

4
Foto: Pixsell / Hina

Mirko Filipović obratio se na društvenim mrežama nezadovoljan tekstom Indexa u kojem je u naslovu opisan kao klošar.

“To whom it may concern… Iako se ono što ću napisati odnosi na cijelu karijeru, osvrnut ću se samo na ovo posljednje poglavlje moje karijere.

Još za vrijeme priprema za Rizinov GP bio sam meta otrovnih i zlih jezika, podcjenjivanja, omalovažavanja, naslova novinskih koji nemaju veze sa onim što sam rekao i istinom.

Ali, to nije bitno, bitno da se piše i da je broj pregledanih članaka sto veći. Korektnost? Profesionalnost? Etika? Što je to?

Proglašavati me ‘underdogom’, davati prednost i favorizirati moje protivnike je ok. Stvarno je. Na kraju i ja bih dao prednost 35-godišnjaku u naponu snage naspram 43-godišnjaku.

I to je ok. Ali izmišljati, stavljati mi u usta rečenice koje nikada nisam rekao, nazivati me klošarom i to nakon jedne za mene posebne večeri je da budem blag, ispod svakog nivoa.

A zašto? Da bi se nekog privuklo da klikne na članak. Pa jel to vrijedno toga?? Naslov jednog članka da glasi: ‘Životna pobjeda jednog klošara?’

Iako je tekst ok napisan, ali koristiti ‘klošar’ u naslovu? Klošar? Krv sam pišao tokom ovih priprema, nikada jače i napornije pripreme nisam imao, ni teže.

Večernji trening je masakr od 18 do 20.30 sati, a u 22 kod dr. Bućana da mi punktira koljeno, odnosno da mi zabije iglurinu u koljeno, da mi izvuče nekoliko šprica tekućine kojom se koljeno napuni, jer mi je koljeno ozlijeđeno.

I sve sam progutao da nastupim i da dam sve od sebe. Navijanje sata u 3 ujutro da bi stavio led da se smanji otok ne treba ni spominjati. I to sve u 43 godini.

A niti sam gladan niti pohlepan kako neki misle, ali svako neka misli što hoće. A pisanjem stvari koje ne odgovaraju istini, osporavajući moju profesionalnost blago je rečeno nekorektno.

Nakon borbe s King Mo-om, ja sam bio jedini sudionik turnira koji je nakon borbe trebao ići na upoznavanje s glavnim sponzorima turnira i u hotel sam došao u 2 ujutro, i još sam imao hematom na stopalu, kojeg sam morao sanirati, i radi toga nisam išao na vagu.

Danas nisam zaspao na presicu već sam u sobi čekao da dođu po mene. I išao kad je trebalo ići. I nikada nisam rekao da ću nastupiti 16. travnja u Yokohama Areni. Jer neću! Ipak je naslov ‘Cro Cop nastupa 16 travnja’.

I ako sam rekao da se želim vratiti u Japan, a želim, i odlaziću u Japan dok sam živ, to nikako ne znaci da ću se boriti na prvom sljedećem turniru, jer to niti je istina i niti sam to rekao. I zašto bi moja zelja za povratkom u Japan morala biti povezana sa borbama??

I ne želim biti meta isfrustriranih i nenormalnih likova, i ne želim privlačiti negativnu energiju istih. I da po povratku u Hrvatsku samo zagrlim svoju obitelj i nikoga ne udostojim pogledom i odem do auta, razapeli bi me. Bahat, umišljen, ovakav i onakav.

A što bi bilo da su me odnijeli s ringa nakon prve borbe, ne smijem ni pomisliti. Pozdrav!“ stoji u statusu Mirka Filipovića, koji je u tri dana u Saitama Areni ostvario tri velike pobjede nad Muhammedom “King Mo” Lawalom, Kaidom Hoovelsonom Barutom i Amirom Aliakbarijem”

facebook komentari

 • Josip

  yudex? Iako žalosno, jer čovjek nije žaslužio ničije blaćenje, nije ne očekivano. Ta, podigao je nacionalni (hrvatski!!) ponos i naboj, a to jugoagitpropu i njegovim perima, između ostalih, i u yudexu smeta više nego crnom tamjan. Bog&Hrvati(i Irci i Japanci).

 • Liam shi-zika

  Da si Yugo-Cop bila bi druga pisma…

 • Hrvati jugoslavenskih, titovski, Mesićevskih, YUsipovićevskih Bernardićevskih, Pusićkih i sličnih mozgova su poznati provokatori, poznati širitelji mržnje i promičući i hvaleći njihov antifašizam, napadajući čestitte Hrvati svakojakim imenina itd., to su ti oni, hrvatski antifašiti, SRAM IH BILO. Tako su olajali, ocrnili i oblatili najdržavotvornije Hrvate u povijesti hrvatskog naroda, one Hrvate koji su sve od sebe dali, pa i vlastite živote da Hrvatima stovre NDH, prvog Poglavara hrvatske krvi poslije 1102. godine, Poglavnika dra. Antu Pavelića.

  Za mene i za sve poštene, čestite i državotvrone Hrvate, ti si Mirko Filipoviću za nas NAŠ HRVATSKI VITEZ koji si u ringu hrvatskih vojeničkih Vitezova uz bok svih hrvatskih VITEZOVA NEZAVISNE DRŽAVE HRVATSKE.

  Želim ti Sretni Novu 2017. godine u kojoj da ti se ostvare sve toje vještačke u ringu ideje, pronoseći častno, pošteno, pred svjetskom publikom naše NAŠE SVETO IME CROATIA – HRVATSKA!

  Bog! Mile Boban, Otporaš.

 • Amigo

  Nikada to do ovog trenutka nisam nikome poželio ali sad od sveg srca priželjkujem bliski susret treće vrste pravomoćno osuđenog kriminalca Matije i Mirka