MIRO BULJ: Izaslanik četnika Vučića kao i 90-tih širi opasnu velikosrpsku tezu o ugroženosti Srba u Hrvatskoj

3

Danas je u Zagrebu izaslanik Predsjednika Vlade Republike Srbije Vladimir Božović poslao poruku kako će Srbija braniti Srbe u Hrvatskoj svim sredstvima.

Ovom se podvalom srpske politike, kao u vrijeme Slobodana Miloševića, pokušava provući teza da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi, te da je zbog toga zapravo došlo do velikosrpske zločinačke agresije na RH i BiH.

Tako je govorio i štitio Srbe i onaj koji je poslao Božovića kao izaslanika prije i tijekom zločinačke velikosrpske agresije, desna ruka zločinca Vojislava Šešelja, četnik Aleksandar Vučić aktualni premijer Srbije.

Kontinurano je i nametanje teze o ugroženosti Srba u Hrvatskoj od strane Milorada Pupovca, koji neprestano ističe ploču u Jasenovcu podignutu hrvatskim braniteljima iz postrojbi HOSa, a u kojima su bili i brojni branitelji srpske nacionalnosti koji su dali svoj život za slobodu Hrvatske. Gospodine Pupovac, i izaslaniče premijera Srbije, četnika Vučića, da nije bilo velikosrpske agresije, u kojoj je sudjelovao srpski premijer četnik Aleksandar Vučić, danas bi bilo živo jedanaest poginulih hrvatskih branitelja kojima je podignuta spomen ploča u Jasenovcu, i ne bi bilo nezabilježenih zločina od Vukovara, preko Škabrnje do Dubrovnika.

Žalosno je da su bili nazočni premijer Plenković i brojni članovi Vlade koji nisu reagirali na ovo opasno izokretanje istine.

Pozivam premijera Plenkovića i sve članove Vlade da oštro osude ovo izokretanje istine o domovinskom ratu i nametanje velikosrpske teze da su Srbi u RH ugroženi.

Još jednom pozivam Predsjednicu RH i ministra vanjskih poslova da Republika Hrvatska blokira pregovore Srbije s EU zbog poglavlja 23″, napisao je Miro Bulj na facebooku.

facebook komentari

 • goranka

  Pozovi, što čekaš? One koji će ti se odazvati – predsjednik HDS-a, šprlje, orepić … jedva čekaju.

  • Sivooki

   Hehe, samo što nisu.

 • Evo šta o tome piše u DRINI, na strani 99 i 100, koja je posvećena generalu Drinjaninu povodom njegove dvadesete (20) obljetnice smrti.

  “Evo još jedan primjer što o tim žrtvama piše jedan partizanski general: “Mlade generacije moramo učiti bržem prepoznavanju neprijatelja. Zbog toga smo dužni da vidimo kakvi su školski programi, što se sve objavljujeu udžbenicima, kako se tumači naša povjest i naše savremeno djelovanje. Što se sve može u nas objaviti kao historijska istina vidio sam ovih dana u dvije knjige o ustašama.
  Oba autora, doktori i akademici, a vjerovatno i članovi Saveza komunista, pišu, citiram: “Kroz Jasenovački logor prolaze deseci tisuća ljudi, većinom pogubljeni u bezbrojnim pokoljima”, kao da već nije davno poznato i znanstveno utvrđeno da je u tom zloglasnom logoru likvidirano oko SEDAM TISUĆA, a ne “deseci tisuća” nevinih ljudi, djece, staraca i žena.
  Moramo biti mnogo osjetljiviji na ovakva kvazinaučna i po mom mišljenju nimalo naivna, nipošto iz neznanja sročena pisanja. takva pisanja redovito podrhanjuju nacionalizme i ugrožavaju snage našeg jedinstva. Na sve te slučajeve moramo odmah reagirati. Moramo mnogo više voditi računa i tko i kako nam odgaja omladinu”.
  General Kosta Nađ – Vjesnik, Zagreb, 6 svibnja 1981.

  Eto, tako to navodi ubojica mnogobrojnih Hrvata YU general Kosta Naš. Sigurno ga počela savjest peći i ratna prošlost, osobito ona po Sloveniji u svibnju 1954. godine, nije mu dala mirno spavati.

  PoZDravljam Nikolu Bašića što je ovdje iznio, iako ne u cijelosti izjavu jugoslavenko/partizanskog generala Kosta Nađ-a