Miro Bulj: Moju ruku za vraćanje Gazdinih dugova imati nećete

7

Sutra se treba održati sastanak Agrokora s dobavljačima na kojem će oni vjerojatno tražiti jamstva da će im sva roba biti plaćena, a razgovarat će se i o rokovima.

Kako bi prevenirala potrese koje mogu prouzročiti problemi u velikim kompanijama – Vlada priprema poseban zakon. Najavljeni zakon na Facebooku je komentrao Miro Bulj (Most).

“Koji je to Ustav, zakon, pravo, pravda po Bogu ili čovjeku da se tajkunima zakonski omogući iz državnog proračuna plaćanje dugova iznad milijarde eura. Umjesto da im se oduzme kompletna imovina te ih se procesuira zajedno političkim elitama koje su im dopustile da drže cijeli narod i državu za vrat. Tko će platiti dug sirotinji, blagajnicama, dobavljačima, malim poduzetnicima koje su ti isti gazde uništili i bacili na ulice?

Zadivljuće je čvrsto stajalište oporbe koja je glasna protiv ovog prijedloga. Da su tako hrabri bili dok su bili na vlasti, zastupnici vladajuće većine, ministri danas ne bi imali ovoliki problem. Međutim, tada su kukavički glasno šutjeli pred svojim vođama i tako su gazdama držali vreće dok su u njih tovarili novac”, napisao je Miro Bulj na Facebooku.

facebook komentari

 • kostresh

  itina ce van pa makar i na guzicu!

 • Sivooki

  Moj Bulju, nosaj ti buzdovan i ostavi se pulitike.

 • bakran

  Ali ga i ovaj može jeftino populistički nalupetati. Kaže ”Umjesto da im se oduzme kompletna imovina..”; kao da smo u Sherwoodskoj šumi. Trebalo bi prije negoli su upusti u komentar ovakvog tipa znati nešto malo o gospodarsko-pravničkim parametrima..
  Ako je već htio nešto izmudrovat, mogao je napisati kako nije za to da se niti jedna kuna iz državnog prračuna ‘upumpa u Gazdinu torbu’; i točka.

  • Maks

   Treba oprezno s ovom temom. Most ima svoje tajkune Roglica i drugove, oni vode igru i rado bi preuzimali. Bulj je samo polupismena populisticka truba koja nezna ni sto niti o cemu trubi.

   • bakran

    Itekako treba biti oprezan; zato sam i napisao komentar. Nema dvojbe da se glupi Todo zaigrao, i kreirao ogromne probleme. Samo sad se ne može postupati kako Bulj lupeta, nego (nažalost) postoji odnos dužnik-vjerovnik, koji se u cijelom svijetu rješava po ‘uhodanoj špranci’. A ako u cijeloj priči nekako uskoče likovi Roglić/Tedeschi, i slični, ali s ‘živom lovom’ kojom bi vratili dugove, i shodno tome ušli u vlasničku strukturu; što se mene tiče, zapravo me nije briga. Ono u čemu se indirektno slažem s Buljem je to da cijela operacija ‘saving tycoon Todor’ ne smije ići preko grbače nas poreznih obveznika

    • Maks

     Sve je to neka dimna zavjesa , EU ne dozvoljava da drzava spasava privatne tvrtke , kazne milijarde Eura . To su Mostovi gazde iz pozadine Roglic i drugovi preko medija izazvali temu i nametnuli je Plenkovicu i sad ga polako kuhaju . Cim sam na direktno hr spomenuo Roglica Bulj me blokirao na svom fb profilu iako nikad ne idem tamo – piknuo sam ga u zivac. Roglic je svoje bogatstvo povecao 4 puta u vrijeme Josipovic Milanovica , sad preko mosta ide dalje – Dobrovic im treba dati zastitu okolisa – to su milijarde u Eurima. Evo ti malo iz Rogliceve biografije , tu je i crkva, Josipovic, poveznice s Mostom. Stariji clanak: http://www.jutarnji.hr/globus/branko-roglic-milijarder-iz-susjedstva/304204/

 • cleuna892

  Glavni su mu prijatelji,Kučan,Mesić,Josipović.
  Prgomet i Dalićka “krasni ljudi”.
  Dosta!