Miro Bulj: Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije

1

TUŽNO JE DA PREDSTAVNICI NAJVIŠIH DRŽAVNIH INSTITUCIJA RH SMATRAJU DA JE DOVOLJNO IZRAZITI ZABRINUTOST ZBOG UHIĆENJA HRVATSKIH BRANITELJA I DRŽAVLJANA RH U BiH

Uhićenjem državljana RH u BiH, koji su branili svoj dom, potvrđuje da su Hrvatski branitelji bez zaštite, lovina na otvorenom lovištu. Ovo je potpuni poraz krive politike hrvatske diplomacije vođene od završetka Domovinskog rata i ono najgore potvrda nefunkcioniranja sigurnosnih službi.

Republika Hrvatska, kao i svaka ozbiljna država treba državnički pristupiti problemu uhićenja branitelja u BiH ,,kako kome padne na pamet”, Ovim uhićenjima ugrožena je sigurnost svih državljana RH, Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH i samim tim i nacionalna sigurnost RH.

Iz dosadašnjeg iskustva, neozbiljno je i nedržavničku pozivati se na svjetlom obasjanu EU i izražavati zabrinutost dok se Hrvatski branitelji nakon 21 godinu od završetka rata proganjaju kao zvijeri….
Da nije tužno bilo bi smiješno.

facebook komentari

  • Roman Stefic

    zaboravili ste napad muslimana na siroki brijeg? …. onda je je onaj sarajevski ekstremist sve uhicene vratio u sarajevo … i nista se nije desilo … danas je isti u hrvatskoj sa hrvatskom putovnicom … zasto se odmah nenadje i zatvori … razmjena tog papka za nase ljude … ako nece drzava ima tko hoce …