Miro Kovač: Mi ne histeriziramo oko granice na moru kao neki

3

Miro Kovač bio je gost emisije N1 studio uživo gdje je komentirao odluku o arbitraži sa Slovenijom.

Je li ovo za Hrvatsku dan D ili jedan običan četvrtak?

“Za Hrvatsku je ovo normalan dan, treba biti racionalan, svjedočimo histerizaciji u medijima posebno u vezi Slovenije i presude arbitražnog suda. Taj postupak za nas ne vrijedi, što god stajalo u presudi za Hrvatsku ništa ne znači. Slovenija je povrijedila sporazum, mi smo iz njega izašli i Slovenci se moraju zapitati zašto su radili stvari koje nisu bile u duhu sporazuma. Ja ne znam čemu sva ta histerija.

Postoje mnogi primjeri u svijetu kako se riješavaju ovakvi sporovi i mi ga želimo riješiti. Ono što je problem Slovenije je što je ona uzrok našeg izlaska iz arbitraže. Ako ovakve slučajeve druge zemlje mogu bilateralno riješiti i mi to možemo sa Slovenijom. Ja sam optimist, vjerujem da će Slovenci shvatiti da od pritisaka i tužbi nema ništa”.

Hoće li biti pritisaka iz EU-a?

“Slovenija je vrlo dugo aktivna oko ovog pitanja i morat će prihvatiti da od arbitraže i njezinih efekata neće biti ništa. Rješenje je smirivanje strasti i pronalazak rješenja. Mi u Hrvatskoj oko ove odluke i problema s granicama ne histeriziramo. Ovo se mora riješiti u interesu građana”.

Kolinda Grabar Kitarović: Za RH arbitraža ne postoji, 29. se neće ništa dogoditi

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Retoricko pitanje: Sud je znao sto se desava, umjesto da se raspuste, nastavili su mlatiti praznu slamu i ubirati masnu placu. Ako se dobro sjecam, jedan sudac kojeg su pokusali uvuci u te igre je napustio sud. Ne bi li se od ovih koji su ostali moglo zatraziti povrat sredstava jer su namjerno vodili kontaminirani proces. Nije li to krada?

  • EMINƎM

   Slovenci su perfidno izvršili agresiju na Hrvatsku. I to sve uz pomoć prijatelja iz eu-a

 • Dusko Besenic

  Jesu nam susjedi i ,,prijatelji”, ali su jadan, jadan narod ili barem jedan dobar dio sa udbaškim političarima na čelu!