Pratite nas

Komentar

Miro Kovač: Suzbijati reviziju istine o ratu protiv Hrvatske

Objavljeno

na

Miro Kovač: Suzbijati reviziju istine o ratu protiv Hrvatske

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač istaknuo je u ponedjeljak da su rat u Hrvatskoj i protiv Hrvatske vodile JNA i srpske snage, da se rat nije vodio u Srbiji niti su tamo razarani gradovi i sela, te da to zna i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin, čiju je izjavu da je u Hrvatskoj vođen “građanski rat” nazvao pokušajem povijesnog revizionizma na koji treba odgovoriti jasnim mjerama i porukama.

“Postoji samo jedna istina. Istina je da su rat Hrvatskoj i protiv Hrvatske vodile JNA i srpske snage. Nisu ga vodili u Srbiji protiv Srbije i nisu razarali gradove i sela u toj zemlji i to je istina. I to zna i Vulin”, rekao je Kovač novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan za komentar Vulinove izjave.

Kovač: Suzbijati reviziju istine o ratu protiv Hrvatske

Smatra da na takve srbijanske teze Hrvatska treba odgovarati vrlo jasnim porukama i mjerama te suzbijati reviziju istine o Domovinskom ratu.

Naime, Vulin je u nedjelju u Šibeniku, osvrčući se na osude iz Hrvatske zbog postavljanja spomenika bivšem oficiru JNA Milanu Tepiću u Srbiji koji je 1991. izazvao eksploziju u skladištu oružja JNA kod Bjelovara u kojoj je poginulo 11 hrvatskih branitelja, rekao kako se o tom pitanju ne može postići dogovor jer “u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i strana”.

I zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić opetovano je neprihvatljivom ocijenio Vulinovu izjavu. “To je neprihvatljiva izjava jednog od dužnosnika Republike Srbije, koji po ne znam koji put ponavlja jednu tezu i laž da je u Hrvatskoj vođen građanski rat. I Haški sud je svojim pravomoćnim presudama potvrdio da je u Hrvatskoj vođen obrambeni, oslobodilački i pravedan Domovinski rat. Znamo jako dobro tko je agresor. Hrvatske snage nikada nisu stupile na teritorij Republike Srbije, nego su kolone tenkova iz Beograda dolazile u Hrvatsku”, izjavio je Brkić novinarima.

Ne misli da je bio oštar u svojoj jučerašnjoj izjavi kada je za Vulina rekao da je “vječiti glasnogovornik svog šefa, inače glinskog četnika Vučića”, koji “na već viđeni način pokušava provući velikosrpsku tezu o građanskome ratu” te abolitrati provokacije srbijanskih vlasti postavljanjem spomenika Tepiću.

“Očito neka gospoda u Republici Srbiji zaboravljaju da je Hrvatska samostalna država, da smo punopravna članica EU i NATO-a, a oni se nikako s tim ne mogu pomiriti. Ali, to je njihov problem nije naš”, naglasio je Brkić.

Brkić o Istanbulskoj konvenciji: Hrvatskoj ne trebaju nikakve konvencije izvana

Upitan hoće li na HDZ-ovom Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću biti govora o ratifikaciji Istanbulske konvencije koja je podijelila zastupnike HDZ-a u Europskom parlamentu, odgovorio je da su svi na političkoj sceni jedinstveni i suglasni vezano uz zaštitu prava žena i prava žrtava nasilja, pri čemu tu vlada nulta tolerancija prema nasilju. Smatra da se zaštita žrtava nasilja može riješiti i domaćim zakonodavstvom, te da Hrvatskoj ne trebaju “nikakve konvencije izvana”.

Brkić je naglasio kako HDZ u svojim temeljnim postavkama i vrijednostima ima demokršćanstvo koje podrazumijeva zaštitu obitelji, braka i djece, te da stranka ne smije “dopustiti da se pod izlikom imaginarne zaštite, koju se može riješiti nacionalnim zakonodavstvom, uvodi rodna ideologija”. “To sigurno nama u HDZ-u nije prihvatljivo, nije ni meni osobno”, poručio je.

Milijan Brkić: Istina je samo jedna i samo istina oslobađa

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Jurič: Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Objavljeno

na

Objavio

Ima li što zajedničko u slučajevima Ive Sanadera, Nadana Vidoševića i Ivice Todorića?

Osim stila visokog letenja i niskog padanja, istog odvjetničkog ureda koji ih brani, radi li se tu o onom surovom hrvatskom primitivizmu, onoj umivenoj i loše prikrivenoj seljačiji?

Ima li tu nekih poremećaja ili dijagnoza koje počinju s riječju narcisoidnost? Sva su trojica vrlo inteligentni ljudi, a doveli se u jednako glupu situaciju.

Sanader se uspeo na vrhove hedonističkog cinizma pa se strmoglavio Čedi Prodanoviću u naručje. Vidošević se spustio u mračne odaje svojega doma, sladostrasno konzumirao sve što je doteklo, a kad je preteklo i on se otkotrljao u naručje Prodanovića, odnosno Jadranke Sloković.

Ivica Todorić se najdulje penjao i najviše uspeo čak do feudalnih Kulmerovih dvora s kojih puca pogled na kmetstvo, ali i njemu je započelo desetogodišnje razdoblje kada će jutra počinjati s Čedom Prodanovićem.

Zašto u Hrvatskoj ljudi ne čitaju malo više, primjerice Ivana Gundulića i njegovog Osmana, gdje kaže: ‘Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje’. Jer kandidata za ovaj klub Čedinih mušterija ima još, samo oni toga, na njihovu žalost, za sada nisu svjesni.

Navodno su rimski cezari nakon vojnih pohoda kada su Rimom prolazili ispod slavoluka pobjede, praćeni ovacijama svjetine u dnu kola imali šaptača koji im je govorio ‘ne zaboravi ti si samo običan čovjek’.

Možda to nije istina, ali je istina da ovi naši hrvatski cezari imaju gomilu šaptača koji ih uvjeravaju da su postali nadljudi, mesije, božanstva, superstari. A kad hrvatski cezari padnu onda hrvatski šaptači postaju USKOK-ovi pokajnici.

Možda je ovo faza prvobitne akumulacije kapitala, možda ono divlje doba pretpovijesti kada se stvaraju plemići. Čini se da to baš ne uspijeva jer do sada se još ni jedan nije stvorio.

Možda zato što tituli plemić prethodi titula vitez, a ona se stječe plemenitim djelima požrtvovnosti i junaštva. Hrvatski nadri plemići preskaču tu fazu. Draža im je metoda glembajevštine koja žrtvenike prepušta junacima.

Marko Jurič: Izgleda da je Agrokorov neboder bio azil za one koji su trebali završiti u Remetincu

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Miro Kovač: Ne vjerujem da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića

Objavljeno

na

Objavio

U Studiju 4 gostovao je Miro Kovač, predsjednik saborskog odbora za vanjsku politiku i bivši ministar vanjskih poslova.

Komentirajući akciju Agrokor, istaknuo je da se zalaže za utvrđivanje političke odgovornosti. To je naša dužnost i prema građanima koje zastupamo, i prema državi. Osobno se zalažem za rasvjetljavanje svega onoga što se događalo kad je riječ o Agrokoru, rekao je Kovač. Istaknuo je kako vjeruje da u Hrvatskoj pravosuđe funkcionira neovisno i ne vjeruje da je riječ o političkom progonu Ivice Todorića.

Osvrnuo se i na posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. Rekao je da očekuje pomak u odnosima između Hrvatske i Rusije.

Očekujem da ćemo najviše jačati dijalog na području gospodarstva jer postoje sankcije Europske Unije prema Rusiji, ali i Rusije prema Europskoj uniji i zbog toga je Hrvatska trpjela štetu na planu gospodarstva. Ali Rusija ima pravo diskrecije i može propustiti neke tvrtke na svoje tržište.

Da bi se to dogodilo važno je imati dobre prijateljske odnose sa Rusijom i mi to želimo, istaknuo je Kovač.

 

facebook komentari

Nastavi čitati