Miro Kovač: Želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu

0

Hrvatska ne podržava bilo kakve akcije koje ugrožavaju opstojnost Bosne i Hercegovine, rekao je o nadolazećem referendumu u Republici Srpskoj ministar vanjskih poslova Miro Kovač u New Yorku, gdje sudjeluje na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Želimo jedinstvenu i snažnu Bosnu i Hercegovinu u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna, rekao je ministar Kovač. Hrvatska će se kao potpisnica Daytonskog sporazuma zalagati da Bosna i Hercegovina opstane kao država, ističe Kovač te će se zauzimati za njezin put prema članstvu u Europskoj uniji.

Na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda ministar Kovač predsjedao je sastankom šefova diplomacija zemalja inicijative za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Najavio je tom prigodom da će se u subotu 24. rujna u Beču održati sastanak na kojemu će se razgovarati o mogućnosti novog migrantskog vala i nošenja zemalja regije s njim, a Hrvatsku će predstavljati tehnički premijer Tihomir Orešković.

Kovač bi se trebao sastati i s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom s kojim bi, kako je najavio, trebao razgovarati o bilateralnoj suradnji.

facebook komentari