Miroslav Tuđman: Zbog Mesićeve destabilizirajuće politike Hrvatska je izgubila deset godina stabilnog razvoja

6

Miroslav Tuđman i Ivan Aralica za Večernji list komentirali su izjave Stjepana Mesića iz 1992., ali i njegovo priopćenje u kojem optužuje HDZ.

“Mesić kleveće jer je u programu HDZ-a predsjednik Tuđman formulirao stav da se on nastavlja ne samo na Starčevićevoj liniji, nego i na tradiciji hrvatske nacionalne lijeve politike.

Mesićeva se politika, sa svojim krivokletstvom u Haagu, umirovljenjem 12 hrvatskih generala samo zato što su tražili zaštitu digniteta Domovinskog rata, pokazuje promašenom”, rekao je Tuđman.

Dodao je da je zbog Mesićeve destabilizirajuće politike Hrvatska izgubila deset godina stabilnog razvoja, a status Oluje definiran je tek oslobađajućim presudama generalima u Haagu. Tvrdi i da je Mesić zbog selektivne distribucije dokumenata ključni krivac zato što je uopće došlo do suđenja Oluji.

Ivan Aralica rekao je da su ga svojevremeno prozvali zbog pretjerivanja kada je u pitanju opis Mesićevih karakternih osobina i mijenjanju stavova, no zadnji događaji idu u korist Aralici.

“Ispunjava me zadovoljstvo što sam to pisao”, kaže nakon što je snimka puštena u javnost.

Zaključio je da ne treba sumnjati da će se Mesić izvući i iz ove situacije.

facebook komentari

 • Sivooki

  Mesić…udbaška nesretna kreatura.
  Koji novci mogu biti naknada za gubitak obraza i vjerodostojnosti?

 • Plavac Plavi

  Mesić je tipičan “proizvod” čovjeka odgojenog bez katoličkih, vjeskih moralnih zasada!! Ako se “ne bojiš niti Boga niti ljudi”, kako to kaže naš narod, onda ti je sve dopušteno-dobro je ono što tebi paše, što ti ide u korist!! Takvi se u životu, u praksi ponašaju da nije važno (nije grijeh) ako lažeš, pretvaraš se, kradeš, druge vijeđaš, ponižavaš, “skačeš im po glavi”,…Glavno je da to tebi koristi!! Takvima su puna usta tolerancije, ljudskih prava,zadaća pravne države, institucije moraju raditi svoj posao,…To koriste samo kad je njima potrebno, kad im ide u korist!!! Takvi su gotovo svi ljevičari, a tipičan primjer je Mesić!! Dakle, čovjek bez vjere je u pravilu čovjek bez morala!!

 • kršni

  Aralica koji ga je izvrsno opisao u Ambri misli da će se ovaj lik izvući i iz ove epizode. Ne treba ga zatvarati, suditi mu, dovoljno je što se propisno osramotio, bez obzira na podršku njegovih “drugova starih a i mladih” jer tako lažu samo naši susjedi ili komunisti ili treća alternativa. Zar je zaboravio da ima djecu, unučad? Zar je zaboravio na njihov obiteljski obraz jer ne moraju nužno misliti kao on.

 • Krugoval

  Za Hrvate i sve normalne ljude Mesić je oličenje zla.
  Nikako se ne smie zaboraviti tko je njega i veleizdajicu Račana doveo na vlast.

 • Zdravko Sondic

  Po vasoj zadnjoj recenici Hrvatska je duboko u jednoumlju a sta ste radili u svim tim
  zastupnickim mandatima kada je HDZ bio na vlasti. Izgleda da ste se svi dobro uhljebili
  radi dobrih sabornickih placa. Vas pokojni otac se sigurno okrece u grobu.Svaka cast
  pred.F. Tudmanu na viziji i teznji svih postenih hrvata i domoljuba da smo ostvarili zivotni
  san”Jedina i vijecna Hrvatska. Zato mu od srca hvala.Primite se pravoga posla i
  dokazite da sljedite politiku i istinu naseg vijecnog predsjednika.Sada smo dobili
  novu predsjednicu pa joj pomognite da smo svoji na svome.Dosta je praznih fraza.

 • Gospodine Miroslave Tuđman mnogi vi ste u velikom zakašnjenju. Trebali ste tako misliti kada je trebalo, tj. prije i odmah poslije vašeg oca, prvog predsjednika RH. dra. Franje Tuđmana. Ali vi tako tada niste mislili, nego ste se takmičili i gurali tko će biti bliži tom IZDAJNIKU, LOPOVU I LAŽOVU Mesiću. Ti i Tomislav karamarko ste se utrkivali tko će mu biti dosljedniji. Ako u ovo ne vjeruješ, izvoli potražiri i prelistati vijesti tog dobat; ospbito Tomislav Karamarko kada je čak bio voditelj, upravitelj Mesićeve predizborne kampanje, mislim u obe predsjedničke kampanje, 2000. i 2005. godine. Sada udarati po mrtvom kovčegu se ne isplati. Sjetimo se prije skoro ni godinu dana kada je počela kampanja protiv tog Izdajnika Mesića i tražila se LUSTRACIJA, on je odgovorio nekako ovako: Svi ćete vi mrije umrijeti nego se LUSTRACIJA protiv mene učini. Nezabravimo da je Stevo Mesić to rekao dok je Tomislav Karamarko bio predsjednik HDZ-a, a Mesić je znao da Karamarko ne smije ništa IZUSTITI. Tada bi Mesić izišao sa slikama Karamarko/Mesić gdje zajedno šampanjac piju…Pametnopme dosta!

  Nikad prije viđena slika hrvatskog Viteza generala Ranka, rafajela Boban.
  http://otporas.com/nikad-prije-vide…ala-ranka-bobana/