Mirsad Kebo: Bakir Izetbegović je vođa radikalizma u BiH!

0

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo sinoć je gostovao u emisiji “Aktuelno” Radio-televizije Republike Srpske, u kojoj govorio je o novim dokazima o ratnim zličinima.

On je potvrdio da je glavnom tužitelju BiH dostavio više od 2.000 stranica dokumenata u vezi sa zločinima nad Srbima u Vozući kod Zavidovića. U jednom dijelu tih dokumenata se govori da su pojedini visokopozicionirani dužnosnici BiH imali saznanja o ratnim zločinima, a nisu ih po zakonu prijavili.

Kebo je pojasnio da su sinoć oko 19.00 sati u jednom gradu u Federaciji BiH njegovom “povjerljivom čovjeku” uručeni novi dokazi o zločinima nad Srbima, koji će potaknuti lidere u drugim narodima da se o tome ne razgovara kao o političkoj temi, već kao o humanoj i ljudskoj.

Također je kazao da će novi dokazi u vezi sa ratnim zločinima nad Srbima vjerojatno proširiti listu onih koji su odgovorni za njih.

“Materijale sam dobio od građana koji žele istinu. Oni ukazuju da su neki pojedinci koji obavljaju visoke funkcije u BiH posjedovali saznanja o ratnim zločinima, ali ih nisu prijavili”, rekao je Kebo sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Kebo je naglasio da dostavljanje ovih dokaza nema nikakvu političku ili personalnu pozadinu, već je na ovaj način izvršio svoju ustavnu obavezu, tako što je od Tužiteljstva BiH zatražio da provjeri validnost dokaza.

Kebo kaže da se u ovim dokumentima spominju imena bivšeg zapovjednika Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba Mahmuljina i načelnika Centra službi sigurnosti Zenica Šefika DŽaferovića, koji je nedavno izabran za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

“Tužiteljstvu BiH dostavio sam i fotografije tajnog sjedišta Iranske obavještajne službe koja je djelovala u Zenici, u kojoj se nalazio prislušni centar za ovaj dio Europe u kome su boravili iranski obavještajci, a kojeg su posjećivali Bakir Izetbegović, Šefik DŽaferović i drugi”, kaže Kebo.

Također je kazao da smatra da se u BiH rodio radikalizam i da je vođa tog radikalizma član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Avaz.ba

facebook komentari