Pratite nas

Povijesnice

Tito: Komunistički zločinac, diktator, bravar, klavirist obavijen velom tajne

Objavljeno

na

U bečkom je arhivu pronađena bolnička potvrda gdje je navedeno da je 16. lipnja 1892. godine Marija Broz u Beču rodila zdravo muško dijete. Polubrat Franca Ambroza, Josip Broz, rođen u Kumrovcu, navodno je nestao u Rusiji te je Franc Ambroz preuzeo njegov identitet postavši jugoslavenskim diktatorom.

Većina regionalnih medija u ponedjeljak je objavila vijest da su američki obavještajci na temelju govora Josipa Broza Tita iz 1977. godine zaključili kako je Tito bio Rus ili Poljak, a ne Hrvat iz zagorskog sela Kumrovec. O Titovoj ličnosti niz je neodgovorenih pitanja. Sigurno je jedno – Josip Broz Tito bio je jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća na ovim prostorima.

Tko je bio Josip (Franc) Ambroz?

U prilog američkim vjerovanjima da je Tito bio Rus ili Poljak govori nekoliko teorija. Momčilo Jokić, autor knjige ‘Tajni dosje – Josip Broz’, tvrdi da je ‘originalni’ Josip Broz preminuo 1913. godine. Njegov identitet tada je navodno preuzeo Josip Ambroz, njegov kolega iz vojnoobavještajnog školskog sektora garnizona u Pečuhu. Josip Ambroz navodno je vanbračno dijete poljske grofice i upravitelja njenog imanja Franca Ambroza. Aleksandar Matunović, Titov osobni liječnik tijekom 70-ih, tvrdi da je Titov otac bio Židov Josip Klein, veterinar gorespomenute poljske grofice. Pravo Titovo im je, tvrdi, bilo Jozef. Profesor s beogradskog sveučilišta Vido Latković također je analizirao Titov govor te ustvrdio da je njegov neobični naglasak rezultat toga što je Tito Poljak.

Hrvatski emigrant Ante Kunek, oslanjajući se na knjigu Miroslava Todorovića ‘Hohštapler’ tvrdi kako je Titovo pravo ime Franc Ambroz. Franc Ambroz rođen je u Beču, a njegova je majka žena Franje Broza iz Kumrovca. Ona je navodno služila kod bogatog bečkog trgovca s kojim je i zatrudnjela te rodila Franca Ambroza. U bečkom je arhivu pronađena bolnička potvrda gdje je navedeno da je 16. lipnja 1892. godine Marija Broz u Beču rodila zdravo muško dijete. Polubrat Franca Ambroza, Josip Broz, rođen u Kumrovcu, navodno je nestao u Rusiji te je Franc Ambroz preuzeo njegov identitet postavši jugoslavenskim diktatorom.

Ni vlastita majka nije ga prepoznala…

Jedna priča o zamjeni identiteta uključuje smrt ‘originalnog’ Josipa Broza u Sovjetskom savezu 1920-ih. No, prema toj verziji, Sovjeti su umjesto njega poslali dobro obučenog špijuna. Riječ je, navodno, bila o propalom poljskom plemiću (a prema nekim verzijama, ruskom Židovu). Kao dokaz tome, navodi se da je Josip Broz kao mali izgubio prst (ili više njih), a da je njegova ‘zamjena’ imala sve prste te izvrsno svirala klavir, što je bilo ‘malo’ neobično za bravara iz zagorskog sela. Neki tvrde da je Josip Broz ‘zamijenjen’ nakon što je poginuo tijekom desanta na Drvar.

Priče o zamjeni identiteta su brojne, različita su imena navodnih Titovih roditelja, njihove nacionalnosti, mjesto njegova navodnog rođenja, kao i mjesto i vrijeme smrti ‘pravog’ Josipa Broza. Većina ih je potkrijepljena pričom da ga u rodnom Kumrovcu nije prepoznala majka.

Tito mason?

Neki tvrde kako je Tito bio članom zagrebačke masonske lože. U prilog tome, između ostalog, navodi se njegov dobar odnos s Winstonom Churchillom. Britanski premijer navodno je bio mason 33. stupnja. Titov osobni tajnik Berislav Badurina tvrdi da je Tito umro kao musliman, sahranjen ispod neobilježene grobnice (izuzev imena, prezimena, godine rođenja i smrti), što je u skladu s muslimanskom, ali i masonskom tradicijom. Kao najočitiji dokaz njegove povezanosti s masonerijom navodi se njegov pokop. Na njemu se okupio ogroman broj državnika, za razliku od pogreba prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Tuđman je, naime, masone nazvao ‘vragovima’, dok im se Tito, tvrde teoretičari, nije zamjerio.

Neodgovorena pitanja

Više od 30 godina nakon smrti jugoslavenskog diktatora ostaju mnoga neodgovorena pitanja. Kako je uspio naučiti klavir i mačevanje te steći toliki osjećaj za luksuz? Zašto je imao neobičan naglasak? Je li zaista bio mason? Je li, kako neki tvrde, stajao iza vala atentata u prijeratnoj Jugoslaviji (Stjepan Radić, Aleksandar I.)? Je li bio u Španjolskom građanskom ratu? Na njih će povjesničari, ali i raznorazni teoretičari i u idućim godinama davati odgovore. Ostaje pitanje hoće li se ikad saznati cijela istina o Titu.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Povijesnice

25. rujna 1991. – Embargo na uvoz oružja

Objavljeno

na

Objavio

Vijeće sigurnosti UN-a 25. rujna 1991. jednoglasno je prihvatilo rezoluciju pod brojem 713 kojom se uvodi „potpuni embargo na sve isporuke oružja i vojne opreme Jugoslaviji“.

Rezoluciju je činilo osam točaka koje su trebale pomoći u rješavanju jugoslavenske krize, pri čemu je naglašena potreba za mirnim rješenjem i dijalogom, iako je, naravno, zabrana državama članicama UN-a da Jugoslaviji isporučuju bilo kakvo oružje i streljivo imala najveću važnost.

Državni tajnik Sjedinjenih Američkih Država James Baker na sjednici Vijeća sigurnosti istaknuo je srpsku vladu i Jugoslavensku narodnu armiju kao glavne krivce za tragične posljedice rata na području Hrvatske, ali međunarodna je zajednica rezolucijom 713 upravo napadnutoj republici najviše naštetila, piše HRT

Naime, Hrvatskoj je prije rata oduzeto gotovo sve oružje Teritorijalne obrane, dočim je JNA, koja je već u tom razdoblju otvoreno stala na stranu srpskih pobunjenika, odnosno velikosrpske politike, bila jedna od najbolje naoružanih europskih vojski. UN –u je potvrda ispravnosti odluke bila činjenica da je Budimir Lončar, ministar vanjskih poslova Jugoslavije, podupro donošenje  rezolucije.

Već je 1. listopada JNA iskoristila odluku o embargu i uputila ultimatum Vladi Republike Hrvatske da će napasti sve vitalne objekte ili poduzeti akciju velikih razmjera ne prekine li se oružani sukob, nakon čega su počeli granatirati Dubrovnik i zatvarati obruč oko opkoljenog Vukovara i drugih napadnutih hrvatskih gradova.

Rezolucija broj 713 bila je prva UN -ova rezolucija  donesena za rješavanje krize u Jugoslaviji, no za napadnute Hrvate bila je pogubna. Embargo na uvoz oružja imao je dalekosežne posljedice jer je, s obzirom na goleme zalihe streljiva i nemjerljivu nadmoć u naoružanju, UN praktično olakšao srpskom agresoru osvajanje novih teritorija.

Napadnuta Hrvatska, a uskoro i Bosna i Hercegovina, platile su ovu nepravednu odluku tisućama izgubljenih života.

facebook komentari

Nastavi čitati

Povijesnice

KAKO SU SUĐENA 33 HRVATSKA GENERALA: TITOVA “PRAVDA”

Objavljeno

na

Objavio

Časopis DRINA br. 2/3 1962. strana 17 donosi opis pukovnika Korana: KAKO SU SUDJENA 33 HRVATSKA GENERALA . TITOVA “PRAVDA”.

Donijet ću ovdje za portal Kamenjar.com samo jedan mali izvadak pukovnika Korana kako bi se popunila praznina hvale vrijedna opisa Vinka Vice Ostojića:

O S U D A

Obtuženi (1)Gustović Artur, (2)Gruić Djuro, (3)Gregurić Mirko, (4)Sertić Tomislav,(5)Skolibar Slavko, (6)Fritz Julije, (7)Tomašević Ivan, (8)Metikoš Vladimir, (9)Slaher Miroslav, (10)Mikec Nikola, (11)Majetić Bogdan, (12)Čanić Dragutin, (13)Nardeli Anton i (14)Šolić Josip krivi su, jer su plan okupatora za uništenje našeg naroda provadjali i da su pored zločina izdaje pod 1/,2/, kao komadanti domobranskih i ustaških formacija, bilo u zajedničkim akcijama sa njemačkim, talijanskim ili četničkim formacijama, bilo samostalnim akcijama, protiv medjunarodnog ratnog prava i ratnog postupka, nečuvene zločine na jugosl. narodima počinili i obtućeni Markulj, Džal i Mikec takodje na rarodima Sovjetske unije u kojoj su oni na čelu svojih formacija, na ubijanju nezaštićenog pučanstva žena, djece i staraca, ranjenih boraca NOV. djelovali, sela i gradove palili i pljačkali. Civilno pučanstvo u masama uništavali i te koncentracione logore ili na prisilni rad u Njemačku slali. Srbske i hrvatske patriote u Hrvatskoj izkorijenili i tako počinili u najtežim danima historije našeg naroda, ratne zločine za račun okupatora, njemačkih i talijanskih osvajača.

Sa svim njihovim činima, počinili su svi obtuženi od 1-33 izdaju domovine, predvidjenu u Art. 3. točka 2,4,5, i 6 zakona o kaznenom postupku protiv naroda i države i obtuženi Gregorić Mirko takodjer ratni zločin predvidjen u Art. istog zakona. Povodom toga osudjuju se prema Art. 2.i 4 te Art. 6 točka 1. kaznenog zakona protiv naroda i države

N A    S M R T    S T R E L J A N J E M

i stalan gubitak političkih i gradjanskih prava, te na konfiskaciju imetka.

Ova presuda je IZVRŠIVA.

Obrazloženje: NEPOTREBNO!

Smrts fašizmu – sloboda narodu! Zapisničar nadporučnik Novak Todorović

Predsjednik Senata: pukovnik Dr. Josip Hrnčević v.r.

Da je ovaj izvadak iz osude suda I. Br. 72/45 vjeran originalu potvrdjuje i ovjerovljuje: načelnik ureda: Andja Spadijer. Vrhovni sud FNRJ.

Prepisao Mile Boban, Otporaš iz časopisa DRINA br. 2/3 1962., strana 19 i 20.

Podsjetimo: U nedjelju 24. rujna 2017. u 17.00 sati je u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 31. u Zagrebu služena misa za 18 ustaških generala i ostale visoke časnike NDH-a.

facebook komentari

Nastavi čitati