Crnogorci podigli spomenik Puniši Račiću

5

Nakon Srba, i Crnogorci su počeli podizati spomenike zločincima, kao što je primjerice zagovornik velikosrpske politike  Puniša Račić (17. srpnja 1886.-16. listopada 1944.), koji je 1928. u Narodnoj skupštini Jugoslavije, s govornice, ubio narodne poslanike iz Hrvatske: Pavla i Đuru Basaričeka, a ranio Stjepana Radića, Ivana Granđu i Ivana Pernara. Odslužio je dugogodišnju zatvorsku kaznu u jednoj srbijanskoj vili, koja mu je  cijelo vrijeme stavljena  na uporabu, tako da se slobodno može reći da su ga Srbi već tada nagradili za zlo koje je učinio.

Spomenik je podignut u selu Slatine (općina Andrijevci).

Crnogorci kažu da je ovaj zločinac povijesna ličnost, a da su ovim činom željeli razdvojiti povijest od glasina. Također su istaknuli da oni ovim spomenikom ne prkose već vraćaju dug svojim zaslužnim precima, povijesti i da nemaju ništa protiv toga da se bilo kome podigne spomenik (sic!).

Ako je to istina onda su već mogli podignuti spomenik i nevinim hrvatskim braniteljima i civilima koje su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata zatočili i mučili u zloglasnom crnogorskom  logoru – Morinje, koji je bio i ostao jedna od najvećih sramota za ovu državu, koja je uz Srbiju, zločinačku JNA i domaće izdajnike bila i agresor na Republiku Hrvatsku.

Otkrivajući spomenik ovom teškom zločincu, Crnogorci su ponovno otkrili svoje pravo lice, poglavito prema Hrvatima.

Međutim, u članku „Dobra vremena za zločince“ (portal Novi list, 13.srpnja 2017.) neki „baja“ usporedio je Račića s hrvatskim junakom – Mirom Barešićem!?

Sramotno, ali je tako!

Mladen Pavković

facebook komentari

 • bubnjar

  Nije problem u tome što susjedi rehabilitiraju svoje veličine. Za nas su zločinci, za njih očito junaci.
  Problem je u tome što mi ne rehabilitiramo svoje veličine. Time pokazujemo da su svi pametniji od nas.

  • kvaternik

   daj ne sheri! ubojstvo u parlamentu (srpskom svinjcu!) nije “vborba za njih i njihvu braću” nego političo zlodjelo i ubojstvo koje se ne može opravdati nikqkvim ideologijama! zločinački kriminal nije “borba za njih” nego agresija na naciju koja se je borila za svoja prava, jednakost i jednakopravnost! jasno???

   • bubnjar

    Vidiš, a za njih je upravo ubojstvo u parlamentu borba za njih i njihovu braću.
    Ja nikoga ne opravdavam, nego iznosim činjenice.
    Puno bih radije da manje mislimo na moralnost, a više držimo do svojeg i svojih hladnorazumskih interesa.
    Možda bi neke od nas zbog toga gore kaznio Bog, ali ovako neće imati koga kažnjavati, jer ćemo nestati.

   • kostresh

    citati sa razumijevanjem…

 • Istina

  Puniša Račić jeste zločinac, ali jesmo li se mi Hrvati ikad zapitali tko ubi Ludviga Pavlovića, Miru Barešića, Antu Paradžika, Blaža Kraljevića i druge manje poznate. Srbi i Crnogorci sigurno nisu. Očistimo mi Hrvati svoje smeće, a njihovo smeće prepustimo njima.