MLADEN PAVKOVIĆ: Dosta je. Podnosimo kaznenu prijavu protiv Aleksandra Vulina!

4

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) podnijela je Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH), ali i Javnom tužiteljstvu Republike Srbije (!) krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Vlade Republike Srbije u Beogradu zbog teških i nepopravljivih kaznenih djela uvrede (čl. 147.st.1. KZ-a), klevete (čl. 149. St. 1. KZ-a) i sramoćenja (čl. 148. St.1 KZ-a), odnosno zbog njegovih izjava koje se prije svega odnose na  sudionike komemoracije na Bleibuiškom polju 13. svibnja 2017. i drugo.

Naime, okrivljeni je među ostalim izjavio (postoji i video snimka!) da je ta komemoracija bila  „najveće okupljalište  fašista u Evropi“ i da „tu istinu ništa ne može da promeni“. Zatim je dodao da je „posebno opasno i žalosno što se najveće okupljalište fašista u Evropi sprovodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države“.

Vulin je u svojoj skandaloznoj izjavi, objavljenoj i na stranici njegova ministarstva, također istaknuo da se „ustaštvo u Hrvatskoj budi“, a za Marka Perkovića Thompsona, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača, domoljuba i hrvatskog branitelja da je „ustaša“ i da u svojim pjesmama „slavi ubistva bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“!

Na taj način, ponovno je neargumentirano klevetao i uvrijedio brojne sudionike Bleiburške komemoracije, među kojima i hrvatske branitelje, tim prije što na ovom skupu, koliko nam je poznato, nije zabilježen ni jedan incident, već je sve prošlo dostojanstveno i mirno.

Okrivljenik je namjerno i u zloj vjeri izrekao ove laži i da ponizi hrvatski narod tako da  njegova kaznena odgovornost (riječ je o ministru srbijanske Vlade!) nije i ne može biti upitna.

S ovom kaznenom prijavom, želimo skrenuti pozornost i srbijanskoj Vladi, a osobito srbijanskom narodu na teške provokacije jednog od njihovih istaknutijih političara, koji i na ovakav način truje međuljudske odnose između Hrvatske i Srbije.

Skup u Bleiburgu i ove je godine bio izravno prenošen putem Hrvatske radiotelevizije (HRT), a i na snimci se  jasno  može vidjeti da tamo nije bilo nikakvog „okupljališta fašista“ dok za Thompsonove pjesme možemo reći da govore o Bogu, obitelji i domoljublju i da je njegova pjesma „Lijepa li si“ dobila i Porina (najveću glazbenu nagradu u Hrvatskoj za „hit godine“!).

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

facebook komentari

 • Grom

  Bravo, g. Pavkoviću!

 • Dusko Besenic

  Bravo,tako treba iako znamo da neće biti nekih rezultata u Srbiji,ali na našu žalost ni u Hrvatskoj,a MORALO BI,pogotovo da imamo domoljubnu vladu! Trebali bi mu barem mi suditi,pa i u odsutnosti i poslati upozorenje njihovoj četničkoj vladi,da će biti uhićen čim stupi na teritorij RH i da mu ne vrijedi diplomatski imunitet jer se ionako ne ponaša kao “diplomat”,nego kao obična srbijanska sirovina,što i je,a i njegovo lice je dovoljno pogledati da se vidi kakav je “čovijek”!

 • miro

  Pusti neartikuliranu budaetinu na miru,samo mu dajete prostor u medijima,ionako mu nitko ništa u Hrvatskoj nemože jer dolazi kao gost četniku pupavcu a dotični pupavac je šef našim predsjednicima vlada,a u DORH u nisu zainteresirani jer su se umorili od procesuiranja Hrvatskih branitelja ( slučaj LORA,Pakračka poljana ,Glavaš,Marić,pok.Brodarac,most na Korani,,Norac,Merčep i desetine drugih )

 • kvaternik

  šljam!
  izrod izroda!
  opet kaže ona narodna: “ne diraj ghovno, manje će smrditi”!