Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Druže Mesiću, tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

Objavljeno

na

U nedjelju, 24. travnja u Jasenovcu je održana treća komemoracija, pod vodstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH), a kojoj su bili nazočni i bivši (žalosni) predsjednici Republike Hrvatske Mesić i Josipović. Došli su, ruku  pod rukom, i bivši premijer Zoran Milanović, ali i politički kameleoni Predrag Matić i Milorad Pupovac, okićeni crvenim karanfilima, kao „prvomajske jelke“.

[ad id=”93788″]

Svi se oni nisu željeli odazvati službenoj, državnoj komemoraciji, jer, kako su rekli, „vladajuće dužnosnike ne prepoznaju kao iskrene antifašiste“.

No, sjetimo se samo što je ta bratija radila kad su prigodom komemoracije u Vukovaru bile „dvije kolone“. I tamo su, kao i ovdje, Hrvate optuživali da su „ustaše“, ekstremni desničari i tome slično.

Ako ti i takvi ne priznaju, a ne priznaju, službenu, državu komemoraciju, onda se uz ostalo postavlja pitanje: kakvu to poruku  šalju hrvatskom narodu, odnosno onima koji su na vlasti?

Na komemoraciji je ponovno „briljirao“, a tko drugi nego Stjepan Mesić, počasni član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Riječ je o posljednjem zapovjedniku zločinačke JNA, ali i o čovjeku koji je zajedno sa Josipom Manolićem, poznatim Udbašem, svojevremeno navodno želio u Hrvatskoj provesti državni udar, ali mu to nije uspjelo.

Je li se tko zapitao, kako to da je Mesić počasni član partizana-komunista, a da o nekoj takvoj ili sličnoj počasti ne može ni sanjati kad su pitanju hrvatski branitelji? I ne samo to: kad ga je netko vidio ili čuo da govori na nekoj značajnijoj obljetnici hrvatskog Domovinskoga rata, od Vukovara, Gospića do Dubrovnika? Taj čovjek još i danas hoda ulicama sa službenim osiguranjem, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici. (sic!) Zašto, zbog čega? Tko mu, na kraju krajeva, bez obzira na njegovu prošlost i komunističku borbu uopće i želi nauditi? Kakav je to uostalom čovjek-političar koji ni nakon  gotovo pet-šest godina što ga nema nigdje u politici ne može otići ni na tržnicu, a da ga ne čuvaju naoružani stražari?

Međutim, Mesić je ponovno, po tko zna koji put, i u Jasenovcu imao obračun s „ustašama“. Ukazivao je na zlo koje nam i danas prijeti od fašizma i ustaša, pa je konkretno izjavio da se na „današnju Hrvatsku nadvio ustaški zloduh!“.

E, sada bi zamolili ovog pomozbog junaka da nam otvoreno, jasno i bez zakulisnih igara kaže imena i prezimena barem desetak ustaša, koji trenutačno djeluju u hrvatskoj politici ili bilo gdje drugdje, a žive i rade u Hrvatskoj. Ako ih ima, a ovaj ih znade, dužan je to reći, odnosno prijaviti ih nadležnim službama, jer će u protivnom ispasti da laže. Da debelo laže!

U svom politikantskom govoru u Jasenovcu, Mesić je općenito rekao tko je danas za njega ustaša. To je onaj tko govori kao ustaša, tko zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, tko ističe njihovo znakovlje i simbole, tko pjeva njihove pjesme…- istaknuo je zapovjednik zločinačke JNA.

Pa, ako je tako, onda dragi druže i gospodine, karte na stol.

Tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

U protivnom, ako ne odgovoriš, ispast ćeš lažov, mutikaša i čovjek koji ruši aktualnu hrvatsku vlast, gazi hrvatske branitelje,  mokri i čini veliku nuždu  po Domovinskome ratu.

Nitko i ništa!

Mladen Pavković

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: U Pazinu su hrvatsku Predsjednicu dočekali i ispratili partizanskim pjesmama

Objavljeno

na

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović nije se nadala da će na svečanoj sjednici Skupštine Istarske županije u Pazinu (25. rujna 2017.) doživjeti zvižduk za zviždukom.

I to od koga? Od onih koji Hrvatskoj drže lekcije o antifašizmu! Sram ih može biti!

Zviždali su Predsjednici samo na spomen katoličkog svećenstva i Katoličke crkve u Hrvata. Oni priznaju za „Boga“ samo Tita, partiju i komunizam. I dalje se ponašaju „crno bijelo“. Partizani, Tito i komunisti uvijek su bili dobri i pošteni, a svi drugi, a najviše Hrvati, – „ovce za klanje“! E, stanite malo vi koji nikada niste trpjeli Hrvate i Hrvatsku (svaka čast iznimkama), kojima je „svetinja“ Josipović, Mesić i Rade Šerbedžija, osvježite se  hladnom vodom i pogledajte gdje živite? Još ste uvijek u Hrvatskoj, iako neprestano težite nekakvoj imaginarnoj Republici, na čelu s nekakvim Jakovčićem.

U svom govoru, Predsjednica je bila vrlo korektna, ali što to vrijedi kad je došla među ljude koji jedva čekaju da iskale svoj bijes na Hrvate i Hrvatsku, na sve ono što nema veze s bivšom, propalom Jugoslavijom. Pljeskali su samo kad se u dvorani spomenulo Titovo ime. Čak su i skandirali jednom od najvećih komunističkih zločinaca. Istina, Tito je bio na čelu pobjedničke vojske do 1945., ali je isto tako, od završetka II. svjetskog rata, bio na čelu komunističkih krvnika koji su pobili na stotine tisuća nevinih Hrvata, među kojima je bio i veliki broj svećenika.

Na tom skupu ekstremnih ljevičara, komunista i Jugoslavena (svaka čast iznimkama) govorili su i Stjepan Mesić, Franjo Habulin, Valter Flego i drugi. Flego je, među ostalim „podučio“ i Predsjednicu da je „povijest učiteljica života“, ali da „neki još uvijek nisu ništa naučili iz nje i da je zato potrebno prisjećati se, ponavljati istinu, njegovati i baštiniti antifašizam“.

Tamošnji borci „iz 1941.“ nikako ne mogu gospođi Kolindi Grabar Kitarović oprostiti što im je tita iz svoje radne sobe poslala u ropotarnicu, ali to nije razlog da se i na ovakvim mjestima ponašaju bezobrazno i nekorektno, jer ipak je ona došla na njihov poziv i bila njihov gost. Stoga ne stoji, kako smo čuli, da su danas u Hrvatskoj u opasnosti i antifašisti i demokracija, a još manje da će, kako su rekli, „val revizionizma ustaštva potopiti sve ono što je Hrvatsku činilo kulturnom, razvijenom, civiliziranom i europskom državom“.

S obzirom da u Hrvatskoj nema niti je bilo ustaša nakon II. svjetskog rata, oni su ti koji preokreću povijest samo da ih nitko ne pita: o Golim Otocima, suđenjima bez suđenja, masovnim grobnicama od Vardara pa do Triglava, ali i gdje su bili u vrijeme srbijanske i ine agresije? (Svaka čast iznimkama.)

Dobro je da je predsjednica RH vidjela kako se ponašaju ti ljudi, da je „antifašista“ svakim danom sve više i da su sve glasniji u dozivanju onoga za što smo mislili da smo u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu pobijedili!

Spomenimo još da hrvatsku Predsjednicu nisu ispratili domoljubnim pjesmama, već onima koje dobro znaju, a koje su se pjevale maršalu, kao što je: „Druže Tito mi ti se kunemo!“

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Đakić: Vučić je smiješan. Što on ima sa zakonom?

Objavljeno

na

Objavio

Kada se već činilo da će dugo očekivani Zakon o pravima hrvatskih branitelja, koji je ovih dana aklamacijom prihvaćen od svih političkih opcija u saborskom Odboru za veterane, biti naposljetku donesen konsenzsom i mirno, svoje primjedbe na zakon javno su iznijeli Milorad Pupovac i Aleksandar Vučić.

Ovaj potonji, srpski predsjednik, o Zakonu se referirao na marginama zasjedanja Opće skupštine UN-a u New Yorku.

– U tom zakonu, u jednom članku govori se o agresiji Srbije i dijela stanovnika Hrvatske. Takva definicija i unošenje u zakone… to je za nas izuzetno teško – kazao je Vučić u izjavi za Radio televiziju Srbije (RTS).

Istodobno, Pupovac je o zakonu govorio za Radio Beograd. – Predloženi zakon za nas nije prihvatljiv jer se stvari koje su bile dio ratnih propagandi nastoje sada ozakoniti u pogledu odnosa prema Srbiji i u pogledu odnosa prema BiH i Crnoj Gori – naveo je Pupovac dodajući kako “ne može biti dobro da se Hrvatska neprestano vraća, održava i zaoštrava ratnu priču”.

Za Večernji list je najprije komentirao ministar branitelja Tomo Medved koji je kratko poručio kako su “odredbe novog zakona temeljene na Deklaraciji o Domovinskom ratu”. No novi prijedlog zakona kroz formulaciju “agresiju na RH izvršile su Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne postrojbe iz BiH uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u RH”, preciznije i šire imenuje sve agresore, s naglaskom na “veliki broj” Srba, dok Deklaracija ne spominje BiH te navodi oružanu pobunu tek “dijela srpskog pučanstva”, što je Pupovca i Vučića potaknulo na reakciju.

– Vučić je smiješan, što on ima sa Zakonom o hrvatskim braniteljima? Očito se boji naknade štete koju će Srbija prije ili kasnije morati platiti, koja se navodi u jednoj od pet pristupnih točaka Srbije u EU – kaže Josip Đakić (HDZ), predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane.

– Što se tiče formulacije o “dijelu” ili “velikom dijelu” Srba koji su sudjelovali u agresiji i koja je za njih sporna, može se lako usporediti broj Srba koji je tada živio u Hrvatskoj i onaj koji se protiv nje borio. No činjenica je da je taj broj bio velik – kaže Đakić.

Član Odbora Zdravko Ronko (SDP) kaže pak kako podržava većinu članaka ovog zakona, no kako bi bilo točnije napisati da je dio srpske nacionalne manjine sudjelovao u agresiji, a ne “veliki broj” jer je dio Srba branio Hrvatsku.

Zastupnik Mosta Miro Bulj ima nedvosmislenu poruku za Vučića. – Je li broj bio velik ili nije, to Vučić najbolje zna, kao jedan od vođa pobune i pripadnik četničkih odreda. Bolje bi mu bilo da kaže gdje su naši nestali i da se bavi ratnom odštetom Hrvatskoj koja će ga koštati 40 milijardi eura. Sramota je da Vučić uopće komentira naš zakon, a da mu Pupovac suflira – zaključio je Miro Bulj. Dodao je i kako činjenica da su Srbi 90-ih okupirali trećinu Hrvatske dovoljno govori sama za sebe.

facebook komentari

Nastavi čitati