MLADEN PAVKOVIĆ: Druže Mesiću, tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

3

U nedjelju, 24. travnja u Jasenovcu je održana treća komemoracija, pod vodstvom Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SABA RH), a kojoj su bili nazočni i bivši (žalosni) predsjednici Republike Hrvatske Mesić i Josipović. Došli su, ruku  pod rukom, i bivši premijer Zoran Milanović, ali i politički kameleoni Predrag Matić i Milorad Pupovac, okićeni crvenim karanfilima, kao „prvomajske jelke“.

[ad id=”93788″]

Svi se oni nisu željeli odazvati službenoj, državnoj komemoraciji, jer, kako su rekli, „vladajuće dužnosnike ne prepoznaju kao iskrene antifašiste“.

No, sjetimo se samo što je ta bratija radila kad su prigodom komemoracije u Vukovaru bile „dvije kolone“. I tamo su, kao i ovdje, Hrvate optuživali da su „ustaše“, ekstremni desničari i tome slično.

Ako ti i takvi ne priznaju, a ne priznaju, službenu, državu komemoraciju, onda se uz ostalo postavlja pitanje: kakvu to poruku  šalju hrvatskom narodu, odnosno onima koji su na vlasti?

Na komemoraciji je ponovno „briljirao“, a tko drugi nego Stjepan Mesić, počasni član Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske. Riječ je o posljednjem zapovjedniku zločinačke JNA, ali i o čovjeku koji je zajedno sa Josipom Manolićem, poznatim Udbašem, svojevremeno navodno želio u Hrvatskoj provesti državni udar, ali mu to nije uspjelo.

Je li se tko zapitao, kako to da je Mesić počasni član partizana-komunista, a da o nekoj takvoj ili sličnoj počasti ne može ni sanjati kad su pitanju hrvatski branitelji? I ne samo to: kad ga je netko vidio ili čuo da govori na nekoj značajnijoj obljetnici hrvatskog Domovinskoga rata, od Vukovara, Gospića do Dubrovnika? Taj čovjek još i danas hoda ulicama sa službenim osiguranjem, koje plaćaju hrvatski porezni obveznici. (sic!) Zašto, zbog čega? Tko mu, na kraju krajeva, bez obzira na njegovu prošlost i komunističku borbu uopće i želi nauditi? Kakav je to uostalom čovjek-političar koji ni nakon  gotovo pet-šest godina što ga nema nigdje u politici ne može otići ni na tržnicu, a da ga ne čuvaju naoružani stražari?

Međutim, Mesić je ponovno, po tko zna koji put, i u Jasenovcu imao obračun s „ustašama“. Ukazivao je na zlo koje nam i danas prijeti od fašizma i ustaša, pa je konkretno izjavio da se na „današnju Hrvatsku nadvio ustaški zloduh!“.

E, sada bi zamolili ovog pomozbog junaka da nam otvoreno, jasno i bez zakulisnih igara kaže imena i prezimena barem desetak ustaša, koji trenutačno djeluju u hrvatskoj politici ili bilo gdje drugdje, a žive i rade u Hrvatskoj. Ako ih ima, a ovaj ih znade, dužan je to reći, odnosno prijaviti ih nadležnim službama, jer će u protivnom ispasti da laže. Da debelo laže!

U svom politikantskom govoru u Jasenovcu, Mesić je općenito rekao tko je danas za njega ustaša. To je onaj tko govori kao ustaša, tko zastupa i promiče ideje što su ih zastupali ustaše, tko ističe njihovo znakovlje i simbole, tko pjeva njihove pjesme…- istaknuo je zapovjednik zločinačke JNA.

Pa, ako je tako, onda dragi druže i gospodine, karte na stol.

Tko su, imenom i prezimenom, ustaše koje žive i rade u Hrvatskoj?

U protivnom, ako ne odgovoriš, ispast ćeš lažov, mutikaša i čovjek koji ruši aktualnu hrvatsku vlast, gazi hrvatske branitelje,  mokri i čini veliku nuždu  po Domovinskome ratu.

Nitko i ništa!

Mladen Pavković

 

facebook komentari

 • kostresh

  doticni drug je po potrebi ustasa, po profesiji lazljivac a po izgledu jugocezan.
  on sigurno poznaje ustase jer to su, po njemu, dragovoljci i domoljubni hrvati.

 • Bosna

  pozdrav pozdrav velikom Mesicu..covjek se ne boji sasuti istinu u lice niti se boji urote, covjek je demokrata koji se trudi zivjeti u demokratksom drustvu zapadne civilizacije slobode govora i misljenja, Eu

  • kršni

   Jahh, neki kao Mesić mogu i tako okrenuti stvar, ali ni u demokraciji nije sve dopušteno jer demokracija nije bezvlašće. Ali nismo više u jugi da se Stipeta pošalje u ćuzu radi verbalnog delikta iako radi protiv državne vlasti i protiv mene osobno. Ne volim da me netko naziva raznim imenima i optužuje za nešto što nisam uradio jer se nisam bio ni rodio! Inače, bio je on u ćuzi, ali zna se da nije radi politike!!!! Pa se informirajte.