MLADEN PAVKOVIĆ: Erdogan je pokazao kako se cijene hrvatski branitelji

3

Sva strana državna izaslanstva, a poglavito njihovi najviši dužnosnici, od sada se prigodom dolaska u Hrvatsku, odnosno u Zagreb, trebaju ugledati u turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana! Naime, odmah nakon dolaska u glavni grad prvo što moraju učiniti je to da, poput njega, podno Zida boli polože vijenac, zapale svijeću i minutom tišine odaju počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima te da to isto učine na grobu prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana.

Erdogan je prije svega pokazao iznimno poštovanje prema ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a čak je i hrvatske vojnike pozdravio na hrvatskom jeziku!

[ad id=”93788″]

To se dosad od stranih izaslanstva nije često viđalo prigodom posjeta našoj zemlji, a osobito ne kad su predsjednici bili Josipović i Mesić.

Erdogan je pokazao kako se to radi!

Istina, žao nam je što nije oživila Tuđmanova ideja da strana izaslanstva prvo dođu na Medvedgrad, odnosno na Oltar domovine, koji je i predviđen da baš tamo svi odaju poštovanje hrvatskoj domovini, ili bolje rečeno što su ovaj prekrasan spomenik akademskog kipara Kuzme Kovačića svjesno marginalizirala dva bivša (žalosna) predsjednika Republike, kojima je od odavanja počasti bilo važnije slikati se s gostima po pojedinim zagrebačkim restoranima.

Mesić, primjerice, nikada nije ni došao na Tuđmanov grob, a sada „cvili“ da mu žele uskratiti privilegije koje ničim, ali baš ničim, nije zaslužio.

Dakle, više ni jedno strano izaslanstvo ne smije doći u Hrvatsku, a da se ne pokloni svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu državu!

Tako je to u svijetu, tako to treba biti i kod nas!

Mladen Pavković

facebook komentari

 • Agromentum

  Da je to uvedeno, svakako je dobro. S druge strane, zna se da Turci odvode svoje goste-državnike u mauzolej Kemala Ataturka. Iako se radi o formalnostima, ipak stoje i neke poruke iza toga.

 • Mate Mrvelj

  Bitno je pokazati respekt prema državi u koju dolaziš a to je da se prilagodiš domaćinu! Ne da kao onaj srbijanski krkan navlači našu prijesednicu i pokušavajući ju treći put poljubiti primorava ju da bježi od njega!

 • srka

  Gospon Erdoganu omjer prijateljskih tursko-hrvatskih odnosa je kamen temeljac i doktrina rahmetli Demirel-a…što je za svatku pohvalu.
  by Srka®