Pratite nas

Reagiranja

MLADEN PAVKOVIĆ: Hrvatska šuti, a usred Beograda dižu spomenik ratnom zločincu Milanu Tepiću!

Objavljeno

na

Srbijanski politički vrh ne prestaje s provokacijama. Jedno govore, drugo rade. Naime, svako malo Hrvate i Hrvatsku proglašavaju ustaškom, pa čak i fašističkom državom. Bl. kardinala Alojzija Stepinca također svrstavaju u te kategorije. Oni jednostavno ne žele i neće priznati da su bili agresori na Republiku Hrvatsku i da su njihove vojne i ine postrojbe, od 1991.-1996. ubijale, rušile i palile sve što hrvatski diše.

Za njih su i dalje srbijanski ratni zločinci, poput Milana Tepića, – heroji. Sramno da sramnije ne može biti! To je nedopustivo!¨Eto, Vlada Republike Srbije ovih je dana donijela  zaključak da se „narodnom heroju“ Milanu Tepiću podigne spomenik – usred Beograda.

Mediji pišu da je njihova Vlada takav zaključak donijela na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja RS, a u povodu 25. obljetnice smrti ovog rastrojenog majora zločinačke JNA, imajući u vidu njegov neustrašiv podvig.

Obljetnica smrti ovog ratnog zločinca od ove će se godine u Srbiji obilježavati kao povijesni događaj oslobodilačkih ratova Srbije i obilježavat će se svakog 29. rujna kod njegova uskoro podignutog spomenika.

Zanimljivo je da je Predsjedništvo SFRJ 19. studenoga 1991. (dakle, na dan kad su Srbi protjerivali, masakrirali i palili po Vukovaru i Škabrnji) posthumno odlikovalo ovog jugoslavenskog majora za „izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njegovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru“ i proglasila ga (posljednjim) narodnim herojem u Jugoslaviji!

Ovaj srbijanski ratni zločinac smrtno je stradao  kad je 29. rujna 1991. dignuo u zrak vojno skladište  Bedenik u blizini Bjelovara kako bi spriječio da ne padne u ruke hrvatskog Zbora narodne garde (ZNG). Tom prigodom poginulo je i 11 hrvatskih branitelja, a šteta se mjeri milijunima eura. Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i pedesetak i više kilometara od Bjelovara.

Srbi su to ovako opisali:

  • „Kad su se srbijanski vojnici našli na dovoljnoj udaljenosti a Hrvatska vojska već se približila objektu, Tepić je minirao skladište municije sa 170 tona eksplozivnih sredstava. Osim njega i vojnika Stojadina Mirkovića koji mu je štitio odstupnicu, poginulo je službeno 11, a neslužbeno 200 pripadnika ZNG-a koji su napadali skladište, a koji su se poslije vodili kao nestali. Tako je Tepić ušao u povijest na sličan način kao i resavski vojvoda Stevan Sinđelić“.

Znači, u Srbiji čak i Vlada stoji iza ratnih zločina počinjenih u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata, a s druge pak strane u Hrvatskoj tko god nosi crnu majicu odmah ga proglašavaju ustašom i zločincem. I ta i takva Srbija želi ući u Europsku uniju (EU)?

Sramota!

Po imenu Milana Tepića diljem Srbije već se nazivaju i broje ulice i trgovi. Djeca u njihovim školama uče kakve su imali junake, ali ne spominju a još manje uče da su Srbija, JNA, Crna Gora i domaće izdajice bili okupatori, i to ne samo na Hrvatsku već i na BiH, Sloveniju i Kosovo, i da su se borili za sve teritorije u kojima žive („ugroženi“) Srbi.

Ne, ne uče, naravno, ni to da su sve ratove izgubili, da su sa svih strana bježali kao „ratni zečevi“.

Nu, od podizanja spomenika ratnom zločincu Tepiću još je jedino gora – hrvatska šutnja!

Mladen Pavković

Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HASANBEGOVIĆ O ODLUCI USTAVNOG SUDA: ‘Ova odluka je povratak cenzure iz vremena komunizma’

Objavljeno

na

Objavio

“NDH bila nacistička i fašistička tvorevina”: Ustavni sud donio važnu i dalekosežnu odluku.

Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom, pita Hasanbegović

Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima još nije dalo preporuke za tretman tih režima, a Ustavni sud već je jasno definirao NDH kao negaciju temeljnih vrednota ustavnog poretka Hrvatske.

Stoga je teško očekivati da bi Vijeće svojim preporukama, koje Vlada namjerava pretočiti u zakon, moglo ići ispod razine odluke Ustavnog suda kojom je poništena odluka Općinskog vijeća Čačinaca od 11. travnja 1997., a kojom je jedna ulica dobila naziv 10. travnja. Izdvojeno je mišljenje imao sudac Miroslav Šumanović, izabran prošle godine kao kandidat HDZ-a, koji smatra da nije na Ustavnom sudu da određuje povijesne istine i da ne postoji društveni konsenzus o karakteru NDH.

Prije desetak dana skupina povjesničara, među kojima je i Zlatko Hasanbegović, uputila je apel protiv propisivanja službene istine. Njega je dosad online potpisalo preko tisuću ljudi. Hasanbegović ističe da su htjeli upozoriti upravo na stvari kakva je odluka Ustavnog suda.

– Značajan dio ozbiljne srednjostrujaške historiografije krši tu odluku. Hoće li se sada zabraniti knjige u kojima se iznose povijesne interpretacije suprostavljene odluci Ustavnog suda? Hoće li one biti proglašene protuustavnom literaturom?

Ova odluka predstavlja poziv na povratak cenzure iz vremena komunizma. Moj bi stav bio jednak i da je Ustavni sud, skupina nekompetentnih ljudi izabranih temeljem političke trgovine, procjenjivao jugoslavenski komunizam. Pozivam premijera Plenkovića da raspusti Vijeće, jer je Ustavni sud već dao pravorijek, rekao nam je Hasanbegović.

Dakle, podizanje (vraćanje) biste Ive Lole Ribara i crvena zvijezda petokraka sukladne su ustavnim vrednotama hrvatske države. Za Dom spremni i Ulica 10. travnja nisu.
Još malo pa će i svi Hrvati koji su rođeni 10. travnja biti proglašeni protuustavnom kategorijom. Jadni smo, da jadniji ne možemo biti.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Mladen Pavković: Dijele lekcije, a kad se upali svjetlo bježe kao miševi!

Objavljeno

na

Ovoga je dosta. U zadnje vrijeme relativno mnogi dijele lekcije hrvatskim braniteljima. Netko kaže da treba konačno  priznati i reći istinu, da nisu svi „branitelji“ bili branitelji! Zatim zamjeraju pojedinim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata da se ponašaju i da svojim zahtjevima podsjećaju na SUBNOR, što izaziva osjećaj nelagode.

Zatim ističu da su pojedinci izmanipulirani, od političara i političkih stranaka, da se odnos društva prema njima značajno promijenio, u smislu da ih se drugačije doživljava i gleda, da su izgubili na dignitetu i zaslugama koje su neupitne. Uz to neki pišu da se mnogi branitelji još i danas srame „akcija“ u Savskoj, odnosno onog šatora i njihovih samozvanih lidera.

Nu, priznaju braniteljima da su oni ispred svih, jer su to zaslužili obranom Domovine narušenim zdravljem i izgubljenim životom.

Dakle, „oni su ispred svih“, ali moraju i trebaju biti poput ovčica. Nisu oni ti koji se trebaju buniti što njihova djeca nisu zaposlena, što dobar dio njih nema nikakvo zaposlenje, što neki već i kopaju po kantama za smeće ili „uživaju“ gledajući tajkune, odnosno njihovu imovinu koju su opljačkali dok su se oni borili. Ako se pobune, onda su „izmanipulirani“, onda je to tek „šačica“ ili mala skupina branitelja, koji predstavljaju sami sebe. Govore i da ima iznimno mnogo braniteljskih udruga, a ne vide da raznih humanitarnih, vinogradarskih, pčelarskih, konjskih, alkoholičarskih i tko zna kakvih sve ne ima daleko, daleko više. One im ne smetaju, jer nisu „izmanipulirane“ i jer među njima nema „lažnih“ članova!

Branitelji nisu mala djeca, pa da se svatko s njima može igrati kao s lutkama na koncu. Osim toga, što znači da nisu svi „branitelji“ branitelji? Branitelji su oni koji su stekli status branitelja. To bi isto tako bilo da netko kaže da su većina rukovoditelja firmi – „kriminalci“, pa da zbog toga „nitko“ ne želi kupovati njihovu robu. Druga je stvar što pretežno oni koji su rat proveli u podrumu „cijene branitelje“, ali ne i one koji su „branitelji“, a nisu branitelji. U tome je „kvaka“. Na taj način se naprosto vade zbog čega ne žele pomagati akcije branitelja, jer oni bi pomagali kad bi svi branitelji bili branitelji, ali kad među njima ima lažnih i sličnih (što oni znaju!), e onda ne bi. To su priče za malu djecu.

Branitelj je branitelj. I točka.

U zadnje vrijeme sve se češće čuje da pojedine braniteljske udruge podsjećaju na SUBNOR. To ih smeta. A ne smeta ih što istinske udruge SUBNOR-a još uvijek postoje, što su sve brojnije, i obilno su financirane državnim novcem, kao recimo četničke Novosti, pupovčev SNV i druge,  s ciljem da ruše sve što hrvatski diše!

Tko se od tih braniteljskih dušobrižnika bunio na srbijanske derneke koje svako malo priređuju razni  pupovci? Da, bune se, ali tako da ih nitko ne čuje.

A kad „zagrmi“ neka braniteljska udruga ili neki branitelj to „ne čuju“ ili se pak svim sredstvima negativno okreću prema tim ljudima i govore i pišu kako su „isti kao partizani“ ili „komunisti“ i tome slično.

Stoga, vi koji ste u vrijeme rata bili u mišjim rupama, koji ste u to vrijeme „studirali“  ili plesali  Žikina kola, koji ste se obogatili na grbači  hrvatskih dragovoljaca i stradalnika odite u tri „pm“ i ne dijelite nam lekcije!

Jaki ste samo kad je ugašeno svjetlo, a kad se upali nema vas nigdje!

Da to ste vi!

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati