MLADEN PAVKOVIĆ: Komemoraciju u šumi Brezovica partizani su iskoristili da se obračunaju s „narodnim neprijateljima“

18
Foto Goran Mehkek/HANZA MEDIA

Bivši partizani su opet iskoristili 22. lipnja – tzv. Dan antifašističke borbe da se obračunaju sa svojim neprijateljima, odnosno svima onima koji ne misle kao oni.

Najdalje u tome i ove godine otišla je mlada „SKOJ-evka“, inače navodno „nitko i ništa“, gradonačelnica Grada Siska, jadna i umišljena – Kristina Ikić  Baniček. Lani je, ako se sjećate, na istom mjestu i sa iste govornice, održala bizarni govor u kojem je oplela po tadašnjem ministru kulture dr. Zlatku Hasanbegoviću, za kojeg je rekla ( i ostala živa!) da je „notorni neofašist čiji je zadatak da nam ubije kulturu“! O, Bože, pomozi! Ako tko ubija kulturu (govora) onda je to ova žalosna gradonačelnica, koja nema kulture ni srama.

Naime, kakve je imao veze  ministar Hasanbegović sa partizanskim dernekom u šumi Brezovica? S druge pak strane, sisačka partizanka također je i ove godine iskoristila (zlorabila) pozornicu u šumi i napala svog kolegu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića (kojem nije u stanju ni cipele očistiti) i nikog drugoga nego časnog i uvaženog hrvatskog redatelja Jakova Sedlara.

Nigdje drugdje nego „u šumi“ (zar je to mjesto za ovakva prepucavanja i laži?) ponovno je potegnula pitanje – zbog čega je Bandić dodijelio Nagradu Grada Zagreba Sedlaru? Nije Bandić (koji je sjedio u publici!) dodijelio nikakvu nagradu, već su to učinili oni koji ovoj „pomozbog“ gradonačelnici nešto takvo nikada ne bi dali, jer kako netko lijepo reče nakon proslave – tko je uopće ona? Već smo rekli: „nitko i ništa“! I tu priča o toj i takvoj nadobudnoj provokatorici prestaje. (Do iduće godine!).

Inače, zanimljivo je kako bivši partizani – komunisti (iz godine u godinu sve ih je više!) iskorištavaju svaku prigodu da natjeraju vodu na svoj mlin. Oni neprestano ističu kako se pljuje po NOB-u, kako se o tome ne uči u školama, kako su oni stavljeni na marginu, a da nije bilo njih i prve puške koja je puknula u Sisku ne bi (zamislite) bilo ni današnje Hrvatske!?

O svom vođi, maršalu Titu, imaju samo najljepše riječi, a kako i ne bi kad su u njegovo vrijeme živjeli bolje nego „šeici“ u Kataru!

Također je interesantno da ti i takvi „ne priznaju“ hrvatski oslobodilački Domovinski rat te da nikada na ovakvim i sličnim skupovima ne kritiziraju srbijanskog i inog agresora ili bolje reći prave se da ne znaju tko je u ovom ratu bio žrtva a tko agresor.

No, koje se povijesno razdoblje najviše zamjera partizanima-komunistima, odnosno Josipu Brozu Titu? Pa, u prvom redu ono nakon II. svjetskog rata kad su vodili politiku (koju je kasnije preuzeo Milanović) „mi ili oni“. To se čulo i ove godine u šumi Brezovica. Bivši i sadašnji Titovi sljedbenici gdje god mogu nastoje prikriti zločine od 1945., pa sve do 1989.! Čitava Slovenija i Hrvatska prekrivena je masovnim grobnicama u kojima su poput zvijeri, čak i žive nevine ljude, zatrpavali „osloboditelji“, a tim pretežno Hrvatima i Hrvaticama jedini je grijeh bio što nisu bili s njima, a poglavito to što bili – Hrvati. Tito je istina imao i dobrih strana, to nitko ne poriče, ali on je kriv (i samo on) za smrt na stotine tisuća nevinih ljudi, što će reći da se njemu ne sudi zbog dobrih već loših (zločinačkih) strana.

U vrijeme komunizma kakvu smo učili povijest? Pogledajte enciklopedije koje je uređivao Miroslav Krleža, pa nam nađite u njima o Titovim zločinima u poraću, o jamama poput Jazovke ili pak o iznimnom velikom broju masovnih grobnica koje su iza sebe ostavili partizani-komunisti, s potpisom maršala!

Zašto djeca u školi ne uče partizansku strategiju osvajanja vlasti, koju je najbolje ocrtao Moša Pijade na prvom zasjedanju AVNOJ-a 1942.

„…potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod  uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije. Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…“ – kazao je Moša Pijade.

Osim toga, ne treba zaboraviti da je u razdoblju nakon rata, revolucionarni teror bio provođen  po načelu „prikloniti ili ukloniti“.

Nakon 1945. partizani su ubijali „narodne neprijatelje“, civile i zarobljene vojnike, kao muhe, što još danas, da ti pamet stane, predstavlja vojnu i državnu tajnu. Ni jedan krivac tih zločina nikada nije bio kažnjen, čak niti okrivljen, a o tim i takvim zločinima nikada se nisu ni provodile istrage, već su se sustavno prikrivale grobišta.

Zašto se i to ne kaže u šumi Brezovica ili prigodom nekih drugih sličnih komemoracija?

Komunisti su, baš kao i danas drugarica „nitko i ništa“ Kristina Ikić Baniček, sve svoje neistomišljenike jednostavno označavali pojmom narodni neprijatelji!

Sreća je što više nije 1945.-ta jer tada bi oni koji nisu „uz njih“ sigurno bili uz one koji leže bez imena u mnogim komunističkim grobnicama – Od Vardara pa do Triglava!

I kad sve to zbrojimo, čovjeku stane pamet da i danas najljepši zagrebački trg nosi ime po zločincu – maršalu Titu!

E, moj narode!

Mladen Pavković / Kamenjar.com

VIDEO – Hasanbegović: ‘Naša je dužnost poništiti 22. lipnja 1941. kao državni blagdan’

facebook komentari

 • kršni

  Zastava nije službena hrvatska. Trebalo je odmah reagirati na flagrantno kršenje zakona RH.

  • EMINƎM

   zastava je okupatorska i zločinačka , to je trebalo na licu mjesta zapaliti a rulju rastjerati topovima
   možda i vodenim , al’ svejedno 😉

   • kostresh

    a tko da to napravi? drugovi ili milicija?

    • EMINƎM

     organ !

     • kostresh

      maricin…

 • Dusko Besenic

  DOSTA VIŠE OVAKVIH BESPLODNIH ZAPOMAGANJA I LAPRDANJA!!! Sve navedeno stoji kako je napisano i svi hrvatski domoljubi to odavno znaju i šta se događa??? Svake godine sve agresivnije komunjare i dovode svoj podmladak! A ,,država” ne reagira na zločinačke simbole, bez obzira jeli trenutno na vlasti HDZ ili SDP! Kakvo je objašnjenje tomu?! Slobodno ga izrecite GLASNO! Umjesto toga jalovog laprdanja, glave skupa i organizirajmo se u prosvjede sa jasnim ZAHTJEVIMA, kao što rade komunjare za razna sranja, sa zahtjevom za donošenje ZAKONA O ZABRANI KORIŠĆENJA SVIH TOTALITARISTIČKIH SIMBOLA, kako komunističkih tako i nacifašističkih!!! Kako se sprovodi zabranjivanje Thompsona, pozdrava ZDS, a o slici Pavelića i ustaške zastave i da ne govorim, na ISTI način mora ići i zabrana zastave sa petokrakom, titovih slika i svih ostalih njihovih simbola! A onima koji ,,nisu za zabrane,koje, kao, ne riješavaju ništa” vide i sami do kuda je doveo takav stav, da se simboli jedne strane zabranjuju, a druge sve više veličaju! Tko je ovdje lud?? Markićka je odlična organizatorica referenduma i treba je iskoristiti, pa neka to ide na referendum, da i nama, hrvatskim domoljubima, pokaže jesmo li u pravu ili živimo u teškoj zabludi??? SVAKO RIJEŠENJE JE BOLJE OD OVOG NEPODNOŠLJIVOG STANJA, KOJE POSTAJE SVE GORE!!!
  P.s. ovoga puta, u svezi te ,,Brezovice”, Predsjednica me je iznenadila i teško razočarala izborom onoga tko će je predstavljati (istarka komunjara Flego!), kao i to da nije uvjetovala da se ne ističu simboli Hrvatskoj neprijateljske države! Stvoren je teški kaos koji samo stvara sve veću podijeljenost među Hrvatima, a samo zbog kukavičluka (jeli samo to u pitanju??) vladajućih (sadašnjih i bivših!)!!!

  • Vladimir Dananić

   Pokušaj se ne naljutiti se na izpravčice: nije korišćenja, nego korištenja, a najbolje bi bilo uporaba; nije riješenje nego rješenje, nije riješavati nego rješavati (to spada u problematiku tzv. refleksa jata u hrvatskom jeziku, kojega su još davno pokušali riješiti s pomoću diftonga -ie).

   Da, jedna od mogućnosti je i nacionalni referendum o uporabi simbola NDH i SFRJ.

   • Dusko Besenic

    A zašto bih se naljutio? Rado primam ispravke i u ova dva slučaja si u pravu.Kada me malo ponese ideja teksta dogodi se kiks. Ozbiljno bi mi bilo drago kada bi malo upozoravao ove što se koriste ,,internet pravopisom” :)))

  • kostresh

   “Stvoren je teški kaos koji samo stvara sve veću podijeljenost među Hrvatima, a samo zbog kukavičluka (jeli samo to u pitanju??) vladajućih (sadašnjih i bivših!)!!!”
   mislim da je kljucna misao ovdije, “zbog kukavicluka vladajucih”. ;p

 • Pismo hrvatskom udbašu Miroslavu Šimić u Mostar 21. lipnja 1987.
  http://otporas.com/pismo-mostar-hrvatskom-udbasu…/

  • kvaternik

   nikakve veze s gornjim člankom i događajima u Hrvatskoj (ili u BiH!).
   možda je pokušaj oprati vlastitu prošlost!
   upita me prijatelj: a kako to da ne spominješ pismo/a drugu Mladenu Bobanu pod kodnim imenom “crni”???

 • kvaternik

  haso, samo naprijed!!¨!

  • Bobo Mostarac

   Trebamo školsku reformu pod hitno i učiti istinitu Hrvatsku povijest!
   Ali ne sa ‘profesorima i povjesničarima’ kao Hrvoje Klasić, Dragan Markovina, Boris Jokić i sličnim!

 • Grom

  Sve je istinski rečeno. Točka.

 • bubnjar

  Pitanje svih pitanja ovdje je:
  Kako to da je ona i na zadnjim izborima izabrana za gradonačelnicu?
  To znači da su većina Sisčana jugofili i komunisti (tj. izdajice).
  Nažalost, tako to izgleda.

  • EMINƎM

   izgleda da sis’čani nisu baš dobri skroz

  • Dusko Besenic

   Znaš da je u Sisku bila Željezara i INA-ina rafinerija i da je puno nekvalificirane radne snage došlo iz nedaleke BiH i to sa pretežito srbskih područja. To je problem u Sisku!

  • Maks

   Bilo je tjesno, dobila je podrsku mosta.