Pratite nas

Reagiranja

Mladen Pavković: Mesić je Hrvatsku i Hrvate dovoljno obrukao

Objavljeno

na

Foto: Bivši predsjednik Republike odsad ureduje na bivšem Trgu Republike (Damjan Tadić/Cropix & La kost)

Bivši, žalosni, predsjednik Republike Stjepan Mesić, (u dva mandata!), pismom se obratio Savezu antifašističkih boraca  i antifašista Hrvatske (SABA RH) i zatražio da ga smjene s mjesta nekakvog počasnog predsjednika te organizacija jer su objavljene snimke njegovih govora iz 1992., a u kojima on veliča ustaše i ustaštvo. Mesić iliti politički kameleon danas iskreno kaže da su to njegove neprihvatljive izjave te da je to bilo prije četvrt stoljeća. Priznaje da je tako govorio gotovo tri godine i da je sve što je tada rekao zapravo bila politika HDZ-a, a što je- to je danas više nego očito – (kaže ON) i ostala politika te stranke. No, u razdoblju posljednjih 20 godina, veli, zastupao je dijametralno oprečna stanovišta.

E, sad ti presudi. Koji je pravi Mesić? Onaj koji se neprestano vrzmao Tuđmanu iza leđa, ili pak onaj koji je sve što je pojeo s „obrađenim“ Hrvatima na kraju – „pokakao“?

Ovaj kontraverzni čovjek poznat i po poznatoj „svemirskoj“ bradici u pismu tvrdi da se njegovo ime koristi  da se ruši Ustav i sustav ove zemlje!?

Ako tko ruši Ustav i sustav, onda nema dvojbe – to je taj!

Zatim laže kad kaže da se bori protiv galopirajuće fašizacije Hrvatske.

Dakle, on opet vidi bijele miševe, odnosno fašiste u Hrvatskoj. A fašisti su za njegovu malenkost upravo oni kojima je 1990. i 1991. držao „predavanja“ o Paveliću i sličnima.

Ne, ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep.

Svoj pamflet završava riječima: Smrt fašizmu-sloboda narodu!

Bravo Mesiću! I to su te učili u HDZ-u?

Taj partizansko-komunistički pozdrav nema danas nikakve veza sa stvarnošću. I izaziva samo podjele, što ovaj i te kako dobro zna.

Stoga, i članovi SABA trebaju i moraju postupiti s tim politikantom kao što je to on svojedobno učinio s 12 Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, koji su mu kao generali HV-a napisali otvoreno, iskreno i jasno pismo. Kad je pročitao što su mu napisali, bez milosti, bacio ih je na – ulicu. Zatim mu pod hitno treba oduzeti čin hrvatskog generala i na kaput staviti čin koji on očito više voli – generala JNA! Tim više što hrvatski generali nisu i neće nikada pozdravljati kao on. Trebao bi ga se javno odreći i Hrvatski generalski zbor, jer im šteti ugledu.

No, da više ne sramoti sebe ni Hrvate, možda bi mu ipak bilo najbolje da se pokrije vrećom za smeće te da ostane kod kuće i da svoje najdraže zabavlja svojim ofucanim vicevima.

Hrvatsku i Hrvate  dovoljno je obrukao.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Mladen Pavković: Zatvarali bi one koji su 1991. ratovali – Za dom spremni!

Objavljeno

na

Oporbeni IDS, javljaju mediji, izradio je prijedlog Izmjena i dopuna Kaznenog zakona u sklopu kojeg predlažu zatvorsku kaznu za isticanje fašističkih simbola, što, kako naglašavaju, podrazumijeva i isticanje  simbola i pozdrava „za dom spremni“, koji se vežu za ustaški režim.

Kao prvo, za nešto takvog zatvorske kazne, pa i zabrane, nikada nisu donijele ništa dobrog, uvijek su manje-više bile – kontraproduktivne.

Ovog puta će to biti još i više, jer glavni razlog predlaganja drastičnih mjera je usklik – „Za dom spremni!“ Naime, kad bi se taj „ludi“ zakon pretvorio u djelo, onda bi se moglo dogoditi da i onaj tko je ratovao, bio ranjen ili ginuo uz taj pozdrav u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu također bi mogao završiti onkraj brave, ili bi jednostavno svi koji su 1991. nosili te oznake postali građani „drugog reda“! Drugo, ako se već razmišlja o nečem takvom, to bi trebalo provesti u „paketu“ tj. da se zabrane fašistički, nacistički i komunistički simboli, ali i četnički koji su vezani uz Domovinski rat. Onda nikakvi ratni zločinci poput Vukašina Šoškočanina ne bi mogli imati „privatne“ spomenike, kao što ih imaju danas, a na kojima piše (na ćirilici) da „ovdje počiva komandant  odbrane Borova Sela, narodni junak, proglašen na velikoj narodnoj srpskoj  skupštini u Belom Manastiru 25. septembra 1991. godine.“.Osim toga, trebalo bi sankcionirati i sve one koji poput nekih članova IDS-a na ovaj ili onaj način sustavno „guraju“ projekt odcjepljenja Istre od Hrvatske, odnosno koji žele Istru proglasiti – Republikom! To je mnogo opasnije teza od usklika „Za dom spremni“, jer bi nakon njih to mogli (kad bi poludjeli!) zatražiti Dubrovčani i drugi. I ode Hrvatska, bez četnika, u tri PM!

Sad se postavlja pitanje: što su ti koji su bili i koji jesu na vlasti učinili da primjerice djeca u školi znaju što je to antifašizam, komunizam, nacizam i fašizam, te  što je to Domovinski rat, i protiv koga smo se mi borili? Sankcije bi trebalo uvesti i za ratne profitere, dezertere i izdajice. Trebalo bi još jednom „pročešljati“ popise amnestiranih srpskih i inih četnika, od kojih se dobar dio ponaša kao da su pobijedili u Domovinskome ratu, a ne kao da su (pomilovani) zločinci.

Dakle, idemo po redu. Prvo ćemo ustvrditi tko su bili oni koji su nakon završetka II. svjetskog rata počinili u ime Tita i partije strašne i neviđene zločine nad nevinim Hrvatima te zabraniti sve simbole pod kojima su to činili. Zatim, ćemo doći do Domovinskog rata te sankcionirati isticanje svih četničkih simbola, poglavito onih koji se vežu uz rehabilitiranog (!) četničkog zlotvora Dragoljuba Dražu Mihailovića, koji je Srbima i danas „svjetla točka“. Onda idemo kazniti one koji svake godine u Kumrovcu, ali i na drugim partizansko-komunističkim skupovima, ističu i nose simbole propale Jugoslavije, zločinačke JNA, ali i Tita.

Trebalo bi kazniti i spodobe  koji viču: Smrt fašizmu-sloboda narodu, jer se  taj uzvik nalazi  i na svim, ali baš na svim, važnijim dokumentima SK, KOS-a, Udbe i drugih organa i bio je sastavni dio  popisa za „odstrel“ nevinih Hrvata! (Uče li i o tome djeca u školi?)

Vjerujemo da ćemo čitav prijedlog ovog (suludog) Kaznenog zakona pročitati i u četničkim „Novostima“, koje iz tjedan u tjedan provode četničku politiku, pa će nam i u svezi toga mnoge stvari biti jasnije! (Zar ne Pupovac?).

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati