Mladen Pavković: Šukeru bi najbolje bilo da ostane u Tajlandu

0

suker hnsBivši hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker naprosto se nije snašao na mjestu predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Njegovim dolaskom hrvatski nogomet, prije svega onaj koji se igra na hrvatskim stadionima, od prve do zadnje lige, uistinu je postao “močvara”, (svaka čast izuzecima), a to se najbolje može vidjeti na blijedim, dosadnim, neatraktivnim utakmicama, pa čak i onima u kojima se sastaju trenutačno najbolje ekipe. U prvom planu je novac, odnosno “formula” – uzmi i bježi!

Kao predsjednik HNS-a, Šuker je poglavito u zadnje vrijeme učinio sve da još više sroza ugled hrvatskog nogometa, pa je umjesto da vadi “kestenje iz vatre”, nakon neodigranog derbija između Dinama i Hajduka i velikog skupa navijača u središtu Splita, jednostavno pobjegao iz Hrvatske, zbog drugih, njemu značajnijih obveza. To bi isto tako bilo kao da je kapetan prvi pobjegao s broda koji tone.

U želji da spasi svoju “guzicu”, ovaj je nekada iznimno cijenjeni loptogurač krenuo u ofanzivu da nakon HNS-a postane član izvršnog odbora FIFA-e.

  • Želim pomoći ljudima u nogometu. Imam iskustvo s terena i izvan njega te razumijem nogomet. Nadam se kako bih jednoga dana mogao postati član izvršnog odbora FIFA-e. Još uvijek sam mlad i mogu učiti od g. Makudija, a nadam se da će on i dalje biti član IO FIFA-e- izjavio je.

Ok. U nogomet se razumije. Znao je igrati i znao je zabijati golove. Ali, zbog toga je bio iznimno plaćen i dobio je pregršt priznanja. No, kad je postao predsjednik HNS-a tu je odmah pao na ispitu. Pokazao se kao vratar koji ne može zaustaviti loptu ni ako mu je netko uputi s pedesetak metara. Međutim, zahvaljujući njegovu radu u najznačajnijoj nogometnoj organizaciji, svrstavanjem u klanove i gledanja samog sebe u ogledalu (“Ogledalce, reci tko je najljepši?”) doveo je zajedno sa svojim suradnicima “najljepšu sporednu stvar na svijetu” na dno dna. Stječe se dojam da mu je najvažnije izigravati nekog Mesiju, (nešto što mu je nedostižno da živi još dva života), a ustvari je običan pijun, kojem je on i sam on na prvom mjestu.

Ne, za to se nismo borili!

Tek kad Državno odvjetništvo, Uskok i slični organi gonjenja uđu u rad (ne samo NK Zadra) tek će se onda vidjeti pravo djelo nogometnih “stručnjaka”. To dobro zna i Šuker, pa je brže bolje “nestao” iz Hrvatske.

Stoga, nikako se ne smije dozvoliti da ovaj čovjek koji je iznimno kriv za ovo što danas imamo u nogometu (dno dna!) predstavlja Hrvatsku u organizaciji kakva je FIFA. Prvo se s njim i HNS-om trebaju pozabaviti organi gonjenja, a u FIFA-u treba doći netko iz Hrvatske koji možebitno nije bio kao Šuker ( ima i većih i kvalitetnijih igrača od njega), a koji će raditi na europskoj i svjetskoj sceni ne za dobrobit svoga novčanika, već za istinske interese hrvatskog nogometa. Šuker to očito nije.

Jedno su njegove igre i medalje kad je bio aktivan igrač, a ovo je nešto sasvim drugo. No, bojimo se da ni u FIFA nije bolja kad su kadrovi u pitanju, a to dokazuje i primjer Šukera koji su uhvatio za hlače Worawi Makudija, pa preko njegovih leđa, (a ne “legalno”), želi ući u IO ove najveće svjetske organizacije. Neka se prvo Makudi raspita kakvu je kaljuži aktualni predsjednik HNS-a ostavio iza sebe, pa neka onda odluči.

Inače, Šukeru bi najbolje bilo da kao legenda hrvatskog nogometa, nakon svega, ostane u Tajlandu (tamo su lijepe žene), jer to će biti manje štete nego da se vrati i počne nam soliti pamet, tim više što je već potrošio sve kredite.

A sa Šukerom treba otići i sav onaj mutež oko HNS-a, a poglavito iz prvoligaških ekipa, (svaka čast izuzecima), jer oni uz silni kapital nisu znali ništa drugo nego se još više osobno obogatiti, pa je za pretpostaviti da takvi nogometni “službenici” mogu gurnuti nogomet u još dublju baru.

Stoga, gospodine Šukeru, dobili ste dva žuta kartona!

Dosta nam je vas i vašeg nogometa!

Mladen Pavković

facebook komentari