MLADEN PAVKOVIĆ: Zašto se Trump boji Ljube Ćesića Rojsa?

5

Legendarni umirovljeni hrvatski general Ljubo Ćesić Rojs ne može u Sjedinjene Američke Države, jer je prijetnja njihovoj nacionalnoj sigurnosti!

To su objavili mediji, uz napomenu da su na popisu od Hrvata jedino još ratni ministar obrane Herceg-Bosne i haaški optuženik Valentin Ćorić.

Mnogi smatraju da je ova odluka „van pameti“, a poglavito se čudom čude Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, ali i cijelom državnom vrhu, što im je „svejedno“ što se hrvatski general nalazi na listi najistaknutijih svjetskih terorista.

Zbog čega je Ljubo Ćesić Rojs toliko opasan da ga ni Donald Trump ne žele vidjeti ni čuti u svojoj zemlji? Ako je opasan za SAD, onda je valjda i za Hrvatsku! Netko bi javnosti, a poglavito hrvatskim braniteljima morao dati odgovor na ovo pitanje.

Ovaj se general već godinama „vuče“ po sudovima, pod ovrhom je od 2008. Uhvatili su se za njega kao lovački psi, pa ne popuštaju. No, bez obzira na sve, još ga samo nisu uspjeli strpati u Remetinec, ali ni to nije nemoguće.

Rojs je poznati i najviše „opasan“ po svom britkom jeziku. Ne oprašta hrvatskim lopovima, dezerterima i izdajicama. Kad ste ga vidjeli ili čuli da pljuje po SAD-u? Prije bi bilo da ga zbog oštrih javnih kritika (da se malo našalimo) stave na „crnu listu“ u Domovini, koju je u ratu branio i zbog čega je i dobio generalski čin.

Inače, nema saznanja da je nekom američkom generalu iz Vijetnama, Afganistana, Iraka ili Sirije zabranjeno ući u neku zemlju, a osobito ne u Hrvatsku.

Kako Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uopće može dozvoliti takvu bruku?

I kome je Ljubo Ćesić Rojs prijetnja osim onima koji po njemu blate lik i djelo dr. Franje Tuđmana i Gojka Šuška, odnosno hrvatski obrambeni Domovinski rat?

Zbog čega i na ovo šute hrvatski generali?

Mladen Pavković / Kamenjar.com

facebook komentari

 • Dusko Besenic

  Odlično propitkivanje, g.Pavković!!! Odgovor na ovo pitanje može se potražiti u podaničkom i sluganskom mentalnom sklopu ,,naših” političara! Na stranu to što normalan, kulturan i civiliziran čovijek ne vidi ni jedan razlog odlaska u SAD (osim nekih prirodnih ljepota), ali čovijeka zasmeta svako šikaniranje ilitiga zabrana i to od zemlje koja je , nakon II svj. rata, napravila najviše zla na svijetu, koja je direktno ili indirektno izazvala najviše ljudskih žrtava diljem svijeta, stvorila neke teroristčke organizacije, protiv kojih se je kasnije, kao, ,,borila” (najsvježiji primjer ISIL), koja je podržavala narkoboseve i preko svoje agencije uvozila kokain i prodavali ga vlastitom narodu kako bi mogli tim novcem, mimo službene politike, financirati nehumane režime i t.d. i t.d. I sada oni svoj ,,moralni ugled” grade na ovakvim zabranama poput ove za Rojsa?!! ,,Sjaj i bijeda kurtizana”, ali političkih!!

 • Vladimir Dananić

  General Ljubo Ćesić Rojs je javno na televiziji rekao da je američka administracija pod prijetnjom oružane agresije zabranila Hrvatskoj vojsci ulazak u Banju Luku. Tijek Domovinskog rata, a posebno njegovi rezultati, mogli su biti kudikamo povoljniji da je Hrvatska vojska razbucala četničko uporište u Banjoj Luci. Američka politika tada, a posebno nakon toga, ima velike grijehe prema Hrvatskoj. Zato je Ljubo jako opasan za nacionalnu sigurnost SAD-a. Nije smio javno govoriti ono što je govorio, a na čemu mu ja ne zamjeram.

  • Istina

   Da. Naši su bili pred Banja Lukom. Naši su im čak i struju isključili. Banja Luka je već bila u mraku. Mogla je biti još jedna traktorijada, ali zahvaljujuću Amerima, nije.

   • Istina

    Evo još nešto vezano za ovo. Ima toga još dosta na YouTube, ali …

 • Grom

  Odlično postavljeno pitanje!