MMF razgledava! BiH pozvana na mobilizaciju

  0

  Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Ron van Rooden, od danas do 19. rujna će boraviti u Bosni i Hercegovini kako bi obavilo razgovore u okviru četvrtog pregleda po stand-by aranžmanu.

  Predstavnici MMF-a danas počinju razgovore u Banja Luci, gdje će s ministrom financija Zoranom Tegeltijom i predstavnicima Ministarstva financija Republike Srpske održati niz sastanaka u okviru četvrtog pregleda po stand- by aranžmanu.

  Kako je najavljeno, završni sastanak ministra finansija RS, sa suradnicima, i šefa Misije MMF-a planiran je za petak, 6.rujna.

  Istodobno, u BiH bi se trebali održati prosvjedi upravo zbog MMF-a na poziv glumca i aktivste Feđe Štukana.

  Naime, Štukan je uputio putem svog Facebook profila poziv na prosvjede i ”opću mobilizaciju” 4. rujna pozvavši građane da blokiraju aerodrome, raskrižja prometnice…

  -Ja neću mirno gledati kako upadamo u još težu ekonomsku krizu, i kako moja djeca i unuci vraćaju pare od kojih će vlasti sebi kupovati kola, vile, skupa odjela, plaćati putovanja, zapošljavati svoju rodbinu i prijatelje, plaćati svoje prljave nacionalističke predizborne kampanje. NE DAM!!!, napisao je Štukan.

  Naveo jekako u BiH dolaze predstavnici MMF-a, koji će javnosti predstaviti lažnu procjenu pozitivnih ekonomskih pomaka koje su, kao, napravile vlasti BiH, kako bi nam odobrili novi kredit od kojeg će svaki euro završiti u džepu političara.

  -Pustit ćemo ih da dođu i onda – blokiramo sve. Aerodrome, raskrižja, ceste… sve ‘, poručio je Štukan, koji je poručio kako će mu biti krivo što je rođen u BiH ako propadnu prosvjedi.

  Stand-by aranžman je Bosni i Hercegovini  odobren 26. rujna 2012. godine kao podrška ekonomskom programu vlasti za period 2012.- 2014., u iznosu od 338, 2 milijuna SDR-ova (oko 385 milijuna eura ili oko 752,9 milijuna KM).

  MMF je zaključio treći pregled po stand-by aranžmanu 28. lipnja ove godine i ukupno je do sada u okviru programa doznačio 169,1 milijun SDR-ova (oko 192,5 milijuna eura ili oko 376,5 milijuna KM).

  Zaključenjem četvrtog pregleda bit će dostupno 42,3 milijuna SDR-ova (oko 48,1 milijuna eura ili oko 94,1 milijuna KM).

  dnevno

  facebook komentari