Mogu li Hrvati prisegom Donalda Trumpa očekivati novu eru Tomislava Karamarka?

24

Naprasit odlazak Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade RH, a zatim s mjesta predsjednika HDZ-a značio je početak kraja Hrvatske od centra prema desno temeljen na pobjedničkoj platformi “Domoljubne koalicije”.

Dolaskom Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a “Domoljubna koalicija” u potpunosti se raspala, zatim je desni birački spektar podijeljen u dva bloka gdje smo sa jedne strane imali vječite protivnike Danijela Srba, dok sa druge strane Ante Džapića što je rezultiralo time da u Hrvatskom saboru nema predstavnika pravaških opcija, a pod čvrstom rukom Tomislava Karamarka imali su potpredsjednika Hrvatskog sabora kao i tri predstavnika u Hrvatskom saboru.

Pravaška opcija dodatno je oslabljenja političkim transferima iz HSP AS poput onog Ivana Kirina uoči samih parlamentarnih izbora u HDZ ili kada se prilikom sastavljanja listi postavilo Brunu Esih kao nezavisnu kandidatkinju na listu HDZ-a, Stevu Culeja predstavnika braniteljske populacije koji se nalazio poput Brune iza 10-tog mjesta na listi koje nije jamčilo ulaz u Hrvatski sabor, te Zlatka Hasanbegovića i Mire Kovača koji su ne nakon odlaska Tomislava Karamarka isprofilirali ikonama hrvatske desnice unutar HDZ-a, a od kojih je članstvo HDZ-a očekivalo kandidaturu za predsjednika HDZ-a nakon Karamarkova odlaska koje su na kraju ipak izostale radi jedinstva stranke. Razmišljaju li danas tako?

Dalo bi se navesti još pojedinaca poput imena Antona Klimana koji je ušao sa posljednjeg

14-tog mjesta u Hrvatski sabor putem preferencijalnih glasova, a potom je degradiran iako je imao izvrstan rezultat kao ministar turizma na kraju turističke sezone poput Zlatka Hasanbegovića koji je od ministarstva kulture učinio ono što do sada nisu uspjeli svi prethodni ministri.

Mogli bi istaknuti ministra branitelja Tomu Medveda koji je opravdao svoju poziciju kao i Milijana Brkića koji je također ušao sa posljednjeg 14-tog mjesta, a od nekada miljenika nacije postao je predmet vrijeđanja na društvenim mrežama nakon što je okrenuo leđa Tomislavu Karamarku, podržao izbor Obuljen i suradnju s Pupovcem, a zatim skinuo imunitet svome suborcu Stevi Culeju za razliku od drugih predstavnika braniteljske populacije poput Petra Škorića, Anđelka Stričaka i Mire Bulja ili pak Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih koji su napustili Sabor u društvu bivšeg HDZ-ova Željka Glasnovića.

HDZ je pod vodstvom  Andreja Plenkovića koji je došao na već ustrojenu platformu mukotrpnim radom Tomislava Karamarka i članova na terenu tijekom četiri godine što je rezultiralo 5 pobjeda u nizu izgubio 75 tisuća glasova uza sve gafove Zorana Milanovića, a da su birači znali da će se zahvaliti istaknutim bivšim ministrima poput Zatka Hasanbegovića, Mire Kovača ili Antona Klimana, te iskoristiti Brunu Esih, Stevu Culeja, Zlatka Tomašića i dr. kandidate koji nam dolaze sa spektra desnice unutar stranke izgubio bi izbore barem za 200.000 glasova u odnosu na rezultat Tomislava Karamarka što ne znači da neće lokalne izbore nakon što su birači vlastite stranke prevareni.

Koliko bi tek izgubio na vrijednosti da im je istaknuo suradnju s Miloradom Pupovcem te zbrinjavanje njegovih kadrova uz vlastitu vojsku nezaposlenih članova koji su prisiljeni emigrirati kao i mnogi pošteni Hrvati koji su otišli trbuhom za kruhom.

Kako se tek članovi osjećaju nakon što su pojedinci nagrađeni saborskim mandatima i ministarskim pozicijama u Vladi RH, a činili su sve da HDZ ne uspije dobiti parlamentarne izbore svojim programiranim izlascima iz stranke da bi ekspresno bili vraćeni ili ulaskom u Vladu RH čekaju povratak u stranku. Postavite si pitanje kakva bi hajka bila izvršena na Tomislava Karamarka da je činio takva kadrovska rješenja ili prevario birače sa Pupovcem nakon izbora?

Iako su nam u počecima prezentirali snagu zajedništva temeljenu na 91 potpisu mogli smo vidjeti kako su ti temelji postavljeni na lažnoj platformi što sam oduvijek tvrdio budući da nije prirodna, a najbolje se vidjelo kada su za izglasavanje nepovjerenja Stevi Culeju natpolovičnu većinu od 77 glasova ZA spašavali SDP, HNS i SDSS, a drugi neuspjeli test bio je prilikom izglasavanja proračuna kada se moglo vidjeti da 81 ruka ZA nije isto što i 91 potpis.

Ako uzmemo u obzir veliki broj spavača postavlja se pitanje koliko je uopće stabilna Plenkovićeva vlada i hoće li mu se dogoditi u budućnosti scenarij kojeg su u lipnju ove godine orkestrirano priredili Tomislavu Karamarku putem političkog establishmenta i mainstream medija koji nisu bili skloni Tomislavu Karamarku, kao i Donaldu Trumpu uoči predsjedničkih izbora u Americi, a ujedno mu pojedinci iz vlastitih redova nisu htjeli potpisati preslagivanje Vlade RH? Ako uzmemo u obzir izjavu Vladimira Šeksa  koji je izjavio u RTL-ovoj “Noći odluke” kako vjeruje da stvarna moć nije u rukama parlamenta, već kako se “Politička moć u cijeloj Europi odvija u neformalnim grupama gremija koje donose stvarne političke odluke koje se onda samo provode u parlamentu.

Sumrak parlamentarne demokracije već je dugo u Europi, pa tako i u Hrvatskoj”, tada se postavlja pitanje da li je Andreja Plenkovića postavio Brussels ili Obamina administracija putem Kolinde Grabar Kitarović koja je doživjela krah političkog establishmenta predvođena porazom Hillary Clinton?

Tomislav Karamarko doživio je sličnu nepravdu i pad temeljen na političkim odlukama iza kojeg se kasnije uzdigao nakon što je pokrenuo sredinom 90-tih godina prošlog stoljeća prve istrage protiv gospodarskog kriminala u Hrvatskoj, zbog čega nailazi na kritike dijela svojih kolega u HDZ-u, te se privremeno stranački distancirao 1995. godine što možemo usporediti sa padom u 2016. godini, jer najavio je borbu sa organiziranim kriminalom i lustraciju iako je stranka pod njegovim vodstvom doživjela procvat od 5 pobjeda u nizu.

Rušenje pod presedanom Tomislava Karamarka djelovalo mi je kako mora otići po hitnom postupku prije nego li se uspostavi Trumpova administracija, a on prisegne, jer za očekivati je da bi nakon prisege u Bijeloj kući Donald Trump zatražio da se sastane sa “šefovima” zemalja, tj. vlada koje su mu svjetonazorski bliske, od Poljske, Mađarske do Hrvatske za vrijeme Karamarkove vladavine kako bi dogovorio suradnju i investicijska ulaganja.

Nije tajna da je Donald Trump htio svojevremeno uložiti dio svog bogatstva u golf terene i hotele na Brijunima, ali tada je bilo uslijedilo Sanaderovo povijesno NE! Ostankom Tomislava Karamarka u sada već bivšoj Vladi RH ne bi bila spriječena lustracija, a pojedinci danas ne bi predsjedavali Uredom predsjednika Vlade RH ili mu bili savjetnici, stoga je njegov pad kristalno jasan svima koji su imalo politički pismeni.

Da nije otišao u potpunosti mogli smo vidjeti poruku iz Vukovara uoči obilježavanja obljetnice pada Vukovara kada je odao počast sam dan ranije kako bi 18.11.2016. mogao biti na suđenju sa Josipom Manolićem koji ga je optuživao kako je radio za UDBU. Mogli smo vidjeti kako mu je SOA srušila optužbe kada je potvrdila da Tomislav Karamarko nikada nije radio za UDBU, a čije su optužbe uoči parlamentarnih izbora štetile kako ugledu stranke tako i samom Tomislavu Karamarku. Zamislite samo unaprijed režiran scenarij kada Tomislav Karamarko nije mogao biti sa svojim narodom u koloni Sjećanja u Vukovaru, već u sudnici sa Josipom Manolićem. Bol za svakog istinskog domoljuba.

Također, ako uzmemo u obzir izjavu Andrije Hebranga koji je izjavio “Karamarka je smijenila velika svjetska sila, a ne beznačajna afera njegove žene” postavlja se retoričko pitanje hoće li Granićeve učenike nakon prisege Donalda Trumpa smijeniti Trumpova administracija, a time ojačati hrvatsku desnicu predvođenu Tomislavom Karamarkom na platformi od 5 pobjeda u nizu “Domoljubne koalicije”  koja se je imala namjeru obračunati sa korupcijom u Hrvatskoj kao što se Donald Trump ima namjeru obračunati sa korupcijom krenuvši od Bijele kuće?

Da ne govorim da je lustracija blaža varijanta u odnosu na planiranu Trumpovu politiku prema migrantima i stanovnicima koji posjeduju dosje-e radi kriminala, droge i pljačke, te one bez dokumenata koje planira deportirati ili čak podizanje zida na granici prema Meksiku.

U prošlosti nikada nismo mislili da ćemo biti svjedoci odlaska Ive Sanadera na vrhuncu političke moći, ne tako davno odlaska Tomislava Karamarka pod presedanom koji traži pravdu na suđenju sa Josipom Manolićem na Općinskom sudu u Zagrebu te na Upravnom sudu u slučaju “Konzultantica” radi odluke Povjerenstva o sukobu interesa koje je imenovao SDP saborskom većinom, a koje  danas zatvara oči kada s jedne strane na sastanku u Vladi imamo potpredsjednicu Vlade RH Martinu Dalić, a s druge strane ispred INE njezinog muža.

Do prisege Donalda Trumpa pratiti ćemo rasplet gospodarskih odnosa Plenkovićeve vlade i Rusije, rasplet salmonele koja se pokrenula tek nakon što se otrovalo i umrlo petogodišnje djete kao da se do sada nije znalo da se uvozi smeće od mesa, podizanje PDV-a ugostiteljima sa  12 na 25%, te izviždavanje resornog ministarstva i masovno napuštanje Kongresa od strane ugostitelja u Splitu, uživanje političke elite uz masoneriju na utakmicama reprezentacije, gubitak vjerodostojnosti temeljene na presumpciji nevinosti iako su podignute dvije optužnice protiv Božidara Kalmete, zabrinutost  Plenkovićeve vlade radi napada Nacionala koja nije bila empatična prema bivšem prvom potpredsjedniku Vlade kada je isti list služio za rušenje Tomislava Karamarka, a postavljanje Andreja Plenkovića, plesanje saborske većine na rubu kvoruma uz potporu MOST-a dok Božo Petrov predsjedava Hrvatskim saborom, dok kasnije će biti sve opcije otvorene kako bi MOST sačuvao vlastitu indetitet.

U Novoj godini biti će sve karte otvorene, a hoće li nastupiti nova era Tomislava Karamarka nakon dokazane pravde ispred hrvatskih sudova u hrvatskoj politici pod okriljem promjene svjetske politike ili će se isprofilirati nova osoba temeljena na suočavanju sa prošlosti bez koje nema bolje budućnosti i opravdati vjerodostojnost Karamarkove ideje o lustraciji ostaje nam tek za vidjeti, iako sam uvjeren da društvo u Hrvatskoj ne može dugoročno funkcionirati na izokrenutim vrijednostima radi kojih mnogi pošteni, moralni, obrazovani i domoljubni građani stradavaju jer su iz ljubavi prema istoj pružili svoj doprinos u borbi za bolju Hrvatsku, već mora doći do temeljitih korijenskih promjena.

Ako su Simpsoni uspjeli predvidjeti prije više od desetljeća “Trumpa za predsjednike Amerike” biti će zanimljivo vidjeti hoće li u bliskoj budućnosti hrvatski redatelji uz pomoć političkih analitičara u rangu Žarka Puhovskog uspjeti režirati za sada još nedovršeni film “Tomo se vraća kući” koji će zasjeniti proslavljene hrvatske redatelja Vinka i Ivu Brešana koji su ostali upamćeni po filmu Kako je počeo rat na mome otoku (1996.).

Sanjin Baković / Kamenjar.com

facebook komentari

 • Omnes Omnibus

  Bio je neophodan jedan ovakav clanak nakon nakon neprekinute serije u kojoj su se nepravilno izmjenjivali Plenkovicevi uvlakaci i Mobstovi navijači. Parafrazirajući blaženog Stepinca, Plenkoviceva vlada se rodila u laži, živi u laži i u laži će nestati. Sve po receptu Dobrice Ćosića.

 • sjena

  Hvale vrijedan članak,u Karamarka sam vjerovao ,vjerujem i dalje ,a siguran sam ,vratiti će se on !

  za dom !

  • Paulaner Paulaner

   Zivim za taj dan!

   • Sivooki

    Ne znam koje bi se sile trebale uprijeti da se dogodi Karamarkov povratak… Prije će se HDZ raspasti na bar 2 frakcije…
    Ovaj tekst, nakon dugo vremena, baca svjetlo (iako je bilo jasno da bez “orkestra” smjena Karamarka ne bi bila moguća) na stvarne uzroke pada Vlade… Tako Most, Brkić, Šeks, Prgomet, Kujundžić…bivaju osvijetljeni s ručicama u pekmezu…

    • Paulaner Paulaner

     HDZ se ne smije dijeliti. Vjerujem da i nece. Cijlo vrijeme postojanja HDZea u njemu djeluju dvije frakcije,ali se stranka ne raspada. HDZ, ima svoju jacinu i vrijednost samo kao jedinstvena stranka, i toga su vjerujem svjesni svi unutar stranke. Podjelom bi se sve to izgubilo i postali bi jedni u beskonacnom nizu strankica u drzavi. Nije to nikome u interesu.
     Borba ce biti samo za cjeloviti HDZe.

     A Karamrko? Ne znam,nemam ideju ali ipak vjerujem da je njegov povratak moguc. Ne mora kao predsjednik stranke ali bar kao jedan od ljudi u vrhu.
     Ako su Seks,Prgomet,Kujundzic mogli vratiti se zasto ne bi i Karamarko? Politika je to i sve je moguce.

     • Sivooki

      U politici u Hrvatskoj moguće je ići u jednom smjeru, ali u drugom… teško, uz ovako razjedinjene domoljubne stranke.
      Mene sad zanima kako će proći HDZ na lokalnim izborima i tko će profitirati od Pljunkijevog euroćatizma.

     • Paulaner Paulaner

      Nadu u mogucnost da bude drugacije mi daju vjetrovi koji pusu na svjetskoj politickoj sceni. Izbor Trumpa daje vjetear u ledja i drugima da se moze drugacije. Sacekajmo sljedecu godinu i izbore u EU vodecim drzavama. Tada cemo moci vidjeti malo vise.
      Nasi lolakni izbori bi trebali biti u duhu paralamentarnih izbora,sve drugo bi bilo lose.

     • lopov

      ne pratis ni hdz ni neke revelatne cinjenice oko te stranke,vec se cini da si pocetnik..sto je i lose i dobro..lose jer ne poznajes gradivo a dobro sto si na pravoj strani..zasto mislim da ne poznajes gradivo..mali broj ljudi nesto zna i osjeca u vezi a hdz-a,..to su neki koji prate i politiku i prije uopce sta je nastao HDZ..i ti ljudi su vecina protiv hdz..a veci su i iskreniji domoljubi nego vrh njihove stranke..za hdz glasa uglavnom ljudi koji misle da ako stranka ima prefiks hrvatski da to ona i je..za hdz glasaju ekonomski emigranti,glasaju Hrvati koji su to postali 91..itd.glasao sam i ja za njih 91 i 2015 i tu je moja ljubav s njima prekrizena i to zauvijek..91 jer je treba svaki glas da se srusi Juga a osim toga prevario sam se ubro jer to nije ta politicka snaga koju smo mi cekali,da je to tako vidjelo se 91 ili 92 kad su se pokazali kao pravi domoljubi rasjteravsi HSP stožer na trgu A.stracevica dok im je kockica ostala netaknuta,sto je takve greske preko kojih onaj tko ima imalo ljubavi prema Hrv ne moze oprostiti!!I upravo taj isti Hdz kriv je za Posavinu kriv je sta 93 vec Hrv nija bila slobodna,kriv je za raspad bosne..i jos nesto oduvijek mi je hdz smrdio na partizastinu pod sahovnicom sto na kraju to on je..plavi komunisti

     • Paulaner Paulaner

      Srecom imamo takve kao ti koji sve znaju,prate i koji jednom takvom lakocom prenose svoje znanje na nas ne upucene 🙂

     • lopov

      sory bio sam preostar i ni malo demokratican,,pokusavam se popraviti možda i uspijem..

     • Sivooki

      >:)

     • lopov

      ako si sef onda tako i djeluj imas gore dva reda danarnom koment pa ga ukloni jer vrijedanje koliko znam nije dozvoljeno

     • Daran Hr. nebo

      A priglupa polupismena konjino 🙂 🙂

     • lopov

      zasto ovaj uvjerdljiv komentar jos ovdje stoji?

     • Sivooki

      Postoje neobični i čudesni razlozi… ne bi vjerovao..!

    • lopov

     u slucaju Tomo su ocito kako ti kazes uprijete snage da se pomete..i to vrlo velike i mnogobrojene i ujedinene..jasno da su tu veliko ulogu odigrali “dušebrizni” novinari kao perjanica naseg zivota,koji se trude borit za “pravednost” naseg drustva..te duse briznike ne smeta kad jedna cetnikusa Pusića donira svojoj kcerkici lovu za priglupi film..ne smeta im sta dva brata skupa ljetuju za 7 kuna ili 6..ali smeta nesto sta je gotovo imaginarno a to je Ana Karamarko..zlikovci koje ne možes uhvatit za vrat i strest ko pile..jer su oni nevidljivi ..podumkli ..

 • cleuna892

  Što više ovakvih članaka da Hrvati,inače poznati po tome što obole od amnezije za vrijeme izbora,ne obole i na proljeće,za vrijeme lokalnih izbora.
  Tada je prilika da se Plenkoviću i HDZ-u naplati prijevara vlastitih birača.

  • Sivooki

   Cleuna, tko će profitirati…?

   • cleuna892

    Mišljenja sam da će se isprofilirati prave,istinske i domoljubne snage u vidu pojedinaca i nezavisnih kandidata koji bi svojim ujedinjenjem,napokon,mogli početi voditi pravu državotvornu politiku.
    U HDZ-u takvih sigurno ima ali,ubog nedostatka stranače demokracije oni trenutno šute i mislim da čekaju povoljan trenutak da preuzmu stvari u svoje ruke.Siguran sam da bi dobili potporu većine glasačkog tijela koje je na prethodnim izborima dalo podšrku HDZ-u.

    • Sivooki

     Nismo mi korisni idioti, sustav je takav da biraš između onoga što ti se ponudi…kvaka je u tome što nema mehanizma koji bi obvezao vladajućeg(npr. Pljunkija) da postupi po očitoj volji onih koji su glasovali za njegovu opciju.
     Jedini mehanizam je onda ne dati mu više potporu.
     U ovom slučaju, meni se čini, da je on ili na Sanaderovoj liniji rastjerivanja HDZ-a ili je tako tašt ( prazan), da vjeruje kako će po euRopskim naputcima činiti dobro Hrvatskoj… sve je dobro dok je dobro… ali ako navale pobjeglice ili mudžahedini, strugnut će moj Pljunki u “sigurnost”…
     Da, ova nada u HSP se pokazala doista…ispraznom.

 • lopov

  Jedem jucer kolač i razmisljam o Glasnovicu..o njegovom statusu na izbornoj listi..sta to znaci nEOVISAN na listi hdz?Zasto nije neovisan ili samo jednostavno clan hdz?Odgovor je vrlo jednostavan..kad bi bio “obican”clan hdz,a pricao ono sta on prica a to je istina i lomljenje u Saboru cetnika i komunista,tada bi HDZ bilo neugodno jer to nije pristojno da se prica..a neovisan je bas zbog toga da HDz može reci da on nije njihov clan,..on ima status po potrebi kako odgovara HDZ,ako pljuju po Zeljku tad je neovisan,a ako privlaci birace tad je njihov!!

  • Omnes Omnibus

   Dolaskom Plenkovica na celo HDZ, Glasnovic je vidio odakle vjetar puse i otisao u neovisne kandidate. Plenkicevci bi ga utopili u zlici vode, ali buduci da je neovisan ne mogu ga pretvoriti u fikus.

   • lopov

    Hvala na objasnjenu ..i po ovome sta si napisao drago mi je sta nisam glasao(glasovao je cisti srbizam),za hdz..sesto culo mi je reklo da im cetnici kroje tko ce bit na izbornoj listi

 • lopov

  Sta se desilo s Tomom?On je optuzen odbacen popljuvan zbog cega?Nitko to tocno ne zna..njegova zena Ana radila je nesto s Inom..pa radila je to prije braka s njim koliko znam..on ima moc da joj zabrani da radi s kime hoce?Sumnjam..Koliko ja znam da supruznici u braku su ravnopravni muz nema pravo vlasnistvo nad zenom,pa prema tome kakav utjecaj ima Tomo na Anu ili kakav utjecaj on smije imati da njoj diktira poslovne odluke?Nikakve i u cemu je on kriv?zasto je prihvatio tu igru?Zasto je na optuzbe odgovori defanzivom?Oocenito dojam je da se kicma savija pred cetnicima iz sdp-a!Primjetio sam puno puta da im ne znaju odgovoriti vec da se brane..to je los nacin i defazivni nacin komunikacije..prvo treba deketetirati kako ih cetnici napadaju..pa ovako to cetnici rade..oni kazu parolu:hdz je zlocinaska organizacija,a hdz umjesto da preskoci tu parolu oni se pravdaju njima i tako se postavljaju u inferiorni polozaj,jer ispada da prihvacaju branjenem status..Hdz je prepun bezbeznjaka i slabića koji ce se vrlo brzo okrenuti protiv ovaj pute Tome,sto je nista drugo nego kukavicluk i izdaja..Tomo je vec u startu optuzen i kriv,valjda vec time sta se uopce uclanio u hdz ili možda je kriv sta se uopce rodio??