Connect with us

Komentar

Moguća sudbina Hrvatske o kojoj glasujemo u nedjelju

Published

on

Čudi me da nitko nije do kraja prepoznao zloćudnu nakanu programa ustavnih promjena Ive Josipovića i na nju žestoko reagirao!

Ivo-Josipović-To-je-pravi-putTe su ustavne promjene jedini sadržaj njegova programa i jedina ideja na koju se poziva. Budući da je na sučeljavanjima i drugdje tvrdio da su te promjene revolucionarne i donose gospodarski oporavak, pomno sam ih proučio. Shvatio sam da taj program nema nikakve veze s gospodarskim oporavkom, nego iza te dimne zavjese Josipović planira nešto još mnogo gore:

-Prvo je razbijanje jedinstva i cjelovitosti Republike Hrvatske.
-Drugo je dalje jačanje komunističke diktature.

Zato Josipović Hrvatsku nakon tih promjena naziva Druga Republika.

1. Razbijanje jedinstva i cjelovitosti Republike Hrvatske leži u njegovoj namjeri da Hrvatsku podijeli u 5-8 regija, koje samostalno odlučuju o svojemu unutarnjem ustroju.

Josipović istodobno ne ukida županije, što znači povećanje administracije i birokracije. Regije mogu ukinuti županije, što otvara vrata autonomaštvu, a ujedno je i povod za nova neslaganja i podjelu u narodu.

– Preferencijalno glasovanje svodi na razinu formalnosti i predaje ga u ruke regijama.

2. Jačanje komunističke diktature Josipović je zaogrnuo u pravničke fraze, a zapravo kaže da će:

– smanjiti ovlasti Ustavnoga suda time što će dio predmeta koje Ustavni sud sada rješava vratiti na redovne sudove.

– Napravit će popis tema o kojima se narod ne može izjašnjavati na referendumu, a one koje dopusti razvrstat će hijerarhijski na manje i više važne. Tako potpuno neutralizira instituciju narodnog referenduma.

– Ustavom će propisati funkcioniranje demokracije u političkim strankama. To je demokracija Saveza komunista, koju smo već živjeli.

– Promijenit će Ustav tako da može raskidati međunarodne ugovore. Time prije svega cilja na Vatikanske ugovore. To znači ukidanje državne potpore crkvama svih vjeroispovijesti i izbacivanje vjeronauka kao izbornog predmeta iz škola.

– Daje predsjedniku države pravo da odbije potpisati zakon koji je izglasan u Saboru.

– U Ustav uvodi pojam „europskoga građanstva“. Time postiže da Hrvatska članicama EU ne mora izručiti ljude poput Josipa Perkovića. Moguće je i da bi takav postupak ugrozio suverenitet države Hrvatske.

Tako bi nastala, prema Josipoviću, Druga republika.

-Uza sve navedeno, ta „Druga republika“ bila bi toliko različita od one koju je hrvatski narod stvorio referendumom o samostalnosti i u Domovinskom ratu, da bi zaslužila to – novo ime.

Ustavne promjene koje predviđa Josipovićev plan to bi doista i napravile.

– To znači da bi nestala Hrvatska koju smo sanjali 888 godina i koju smo imali od 1991. do danas. S novim Josipovićevim izborom, naša bi Hrvatska postala toliko federalizirana, komunistička i nenarodna da bi zapravo nestala. 23 godine i onda – kraj.

Na to sasvim jasno cilja Josipovićev izborni program.

– Ako meni ne vjerujete, možete to vidjeti na njegovoj mrežnoj stranici. To je javni dokument.

To je moguća sudbina Hrvatske o kojoj glasujemo u nedjelju.

Sačuvajte svoju domovinu Hrvatsku!

Matko Marušić

>>Josipovićev plan promjene ustava njegov je jedini izborni argument – ovdje donosimo njegov sadržaj i stvarno značenje

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Continue Reading
Advertisement
Comments

Komentar

Bitno mi je oko BiH da postoji čvrsta potpora suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti BiH

Published

on

By

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u petak da neće nuditi rješenja za posrnuli hrvatski koncern Agrokor, čiji su veliki vjerovnici ruske banke, nego pomoći u povezivanju ljudi iz Hrvatske i Rusije kako bi se uklonila “buka u komunikacijskom kanalu”.

Boraveći ovaj tjedan u posjetu Rusiji, Grabar-Kitarović je izjavila kako ne bi željela da Agrokor opterećuje odnose Hrvatske i Rusije te da je spremna posredovati između Sberbanke i hrvatskih institucija koje rješavaju pitanje tog koncerna.

“Ja se ne zavaravam da ja osobno mogu nešto riješiti. Međutim, vidim da postoji buka u komunikacijskom kanalu, da neke stvari nisu jasne ni s ruske ni s hrvatske strane i zato sam se ponudila da spojim ljude koji to rješavaju”, izjavila je predsjednica Grabar-Kitarović u razgovoru za HRT.

“Neću nuditi rješenja jer za to nisam ni ovlaštena niti kompetentna, ali mogu povezivanjem ljudi, prenošenjem poruka ako je to potrebno pomoći u rješavanju ovog pitanja”, dodala je.

Čelnik Sberbanke Herman Gref izjavio je u četvrtak da ponašanje hrvatske vlade u slučaju Agrokora, insolventnog koncerna koji je navodno sedam godina falsificirao svoje financijske izvještaje, narušava prava kreditora i kazao da je o Agrokorovom dugu prema Sberbanci razgovarao i s Grabar-Kitarović.

Gref je istaknuo da Sberbanka s hrvatskom vladom želi postići puno međusobno razumijevanje o Agrokorovu dugu, ali da mjere koje je dosad poduzela hrvatska vlada vrlo ozbiljno ugrožavaju prava kreditora, uključujući Sberbanku.

Grabar-Kitarović je u intervjuu ponovila da Inicijativa triju mora, koju je u Moskvi predstavila ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, nije uperena protiv Rusije.

“Htjela sam to raščistiti, a najbolji način je da nekom date projekte da se iz njih vidi o kakvoj je inicijativi riječ – izgradnji prometne, energetske i digitalne infrastrukture”, rekla je predsjednica govoreći o neformalnoj platformi dvanaest, uglavnom istočnih članica EU-a, koju podupire SAD.

Upitana dijele li njezin stav SAD, baltičke zemlje i Poljska koje su u lošim odnosima s Rusijom, istaknula je da se ne radi o “striktnoj inicijativi” u kojoj članice moraju usuglašavati nekakvu politiku.

“Ako nekim državama ne odgovara suradnja s Rusijom u smislu ulaganja kapitala, na javnim natječajima ne moraju se birati ruski izvođači”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ističe da Hrvatska dijeli politiku EU-a i NATO-a, ali ne može zanemariti ulogu Rusije na jugoistoku Europe, posebno u BiH i Srbiji.

“Vrlo mi je važno da postoji čvrsta potpora suverenitetu, teritorijalnoj cjelovitosti i konstitutivnoj ravnopravnosti sva tri naroda u BiH te da Rusija potiče da se Hrvatska i Srbija približe rješavanju otvorenih pitanja”, istaknula je Grabar-Kitarović.

facebook komentari

Continue Reading

Komentar

Andrej Plenković: Dobro je što je predsjednica posjetila Rusiju

Published

on

By

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je sinoć u Bruxellesu da je dobro što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otišla u posjet Rusiji.

Rekao je kako je put u Rusiju pripreman posljednjih desetak mjeseci. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić vodila je hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu, pripremila sadržajno ovaj posjet, sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje.

Hrvatska gospodarska komora kao i obično koordinira naše gospodarstvenike koji su zainteresirani za sudjelovanje na gospodarskom forumu, bilo je dvoje ministara iz Vlade, jedna državna tajnica i cijeli tim savjetnika. Mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u svojim aktivnostima, istakno je Plenković.

Komentirao je i navodne izjave šefa Sberbanka Hermana Grefa da je lex Agrokor oštetio njegovu banku i da će se boriti za povrat uloženog novca, rekavši kako je ključno da Sberbank stalno sudjeluje u privremenom vjerovničkom vijeću. Ima informacije o svemu što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u Vladu prije donošenja zakona i imali su sav prostor kao i drugi vjerovnici. Bilo bi dobro da Sberbank bude jednako konstruktivan kao i druge banke koje su prije davale kredite Agrokoru, kaže Plenković.

Premijer je rekao da nije znao za podatak da je Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) proteklih godina davala kredite Agrokoru u ukupnom iznosu od 905 milijuna kuna. Pročitao sam u medijima i kada se vratim u Zagreb, želim vidjeti cjelinu informacija o odlukama HBOR-a proteklih godina i različitim kreditima koji su davani, rekao je Plenković.

facebook komentari

Continue Reading