MOJA DOMOVINA 1992.g – Jedinstvena izvedba najbolje domoljubne pjesme (VIDEO)

4

Jedinstvena izvedba najbolje domoljubne pjesme. Specifična je po tome što ovu izvedbu prati Simfonijski orkestar HRT-a uživo i što su u ovu izvedbu uključeni operni umjetnici HNK SPLIT, RIJEKA i ZAGREB.

Poslije ove izvedbe više se nikada nije okupila originalna ili ova postava koja se ovdje vidi.

“Moja domovina” je hrvatska domoljubna pjesma koju su 1991. godine skladali i tekst napisali Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, a snimio je Hrvatski Band Aid sastavljen od brojnih hrvatskih glazbenika.

Pjesmu je priredio Nikša Bratoš, a glazbu za solo-gitare skladali su i odsvirali Vedran Božić, Husein Hasanefendić i Damir Lipošek. Pjesma je objavljena početkom Domovinskog rata. Tijekom Domovinskog rata, često se je puštala kao podizač morala kod hrvatskih branitelja i građana smještenih u skloništima.

“Moja Domovina” isključuje bilo kakvo politikantstvo. Njezine riječi spajaju sve one kojima je Hrvatska u srcu, ne vrijeđaju nikoga i ne pozivaju na mržnju. U teškim trenucima agresije poticala je na ljubav prema domovini.

“Moja Domovina” je postala najtrajnija glazbena ostavština Domovinskoga rata. Njezine stihove znaju gotovo svi građani Republike Hrvatske, Herceg Bosne i dijaspore. Pjeva se i danas, često i spontano, u najrazličitijim prigodama.

facebook komentari

 • Petar Krznarić

  za vrijeme nenarodne vlade,sklonjena je sa htv-a,samo da se zna…..

 • IMALI SMO SAMO JEDNOG SAVEZNIKA – HRVATSKO ISELJENIŠTVO, piše dr. Marin Sopta.
  http://otporas.com/imali-smo-samo-j…e-dr-marin-sopta/

  JA SAM HRVATSKI EMIGRANTSKI “RODOLJUD” današnji “DOMOLJUD”
  http://otporas.com/jas-sam-hrvatski…rantski-rodoljub/

 • Saga

  Ova će mi pjesma ostati u trajnom sjećanju na dane ponosa i slave.
  Kakva je to “hrvatska” radiotelevizija kad nam nije prikazala koncert s Trga bana Jelačića kojim se proslavlja 25 godina od priznanja naše Domovine?

 • Saga

  Svim Hrvaticama i Hrvatima i poštovanom Uredništvu “Kamenjara” čestitam 25. godišnjicu priznanja Hrvatske! 🙂